Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Intgerjú Kis Gyulával a Mecsek Pokla féltávú triatlon verseny megnyerése után

  • Állapot: Archív
Kis Gyula megnyerte az orfűi "Mecsek Pokla féltávú triatlon Országos Bajnokság" elnevezésű versenyt. Ennek kapcsán kérdeztük a versenyről és az idei terveiről. Intgerjú, Kis Gyula, Mecsek Pokla, féltávú triatlon, Ironman 1. - "Mecsek pokla" verseny - melyik szakasz volt a legnehezebb számodra? A tegnapi verseny olyan volt számomra, amit ritkán érez egy sportoló karrierje során, ugyanis végig felszabadultan versenyeztem, és nem éreztem sehol sem határozott holtpontot, egyszerűen élveztem az egész versenyt. 
31 máj. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 
 

2. - Készültél speciális edzésekkel, tervekkel, táplálkozással erre a versenyre?

Természetesen. Nagyon sokat szoktam kerékpározni a Pilisben és a Vértesben. Speciális edzéseket is végeztem, hogy szokjam a hegyi emelkedőket. Sokat futok terepen, rendszeres résztvevője vagyok a cross-futásoknak, innen az affinitás a hegyekhez :)
Az étkezésre is nagyon figyeltem, főleg az utolsó héten. Sajnos sokat szokott görcsölni az izomzatom, szerintem ez hajlam. Ezért erre külön odafigyeltem, és speciális étrend-kiegészítőkkel sikerült szinte nullára redukálnom a görcs esélyét. Ehhez persze nem elég a kiegészítők fogyasztása, emellett próbáltam a sav-bázis egyensúlyomat is beállítani különböző lúgosító termékekkel és speciális étkezéssel.
 

3. - Kik voltak azok az ellenfelek, akikre nagyon kellet figyelned? Mikor érezted úgy, hogy már biztosan megvan a győzelem?

Volt jópár nagy ellenfél. Először is a nagy visszatérő Benőcs Zoltán, aki öt ilyen címet (Középtávú bajnok) hódított már el, nem egyszer előlem :) A másik Szabó Attila, aki tavaly óriási meglepetésre robbant be a hosszútávosok világába, amikor ezüstérmet szerzet a tavalyi középtávú OB-n. Számolnom kellett még Bozsó Zoltánnal, aki elképesztően erős kerékpáros, és Ács Péterrel, aki szintén tud meglepetéseket okozni. 
A kerékpár felénél már érzetem, hogy meglehet az OB cím, de igazából csak a futáson tudtam, hogy megvan. 
 

4. - Sokan feladták a verseny? Neked jutott eszedbe verseny közben?

Nem tudok sok feladóról, és természetesen nekem sem jutott eszembe. Szerintem ez az ideális időjárási körülményeknek volt köszönhető. Tökéletes időnk volt!
 

5. - Ha itt nem is adtad fel, de volt már olyan verseny, ahol fel kellett adnod?

Persze. Bár nagyon ritkán adok fel versenyt, ha lehetőségem van akkor mindenképp célba érek, mert a feladás a legnagyobb kudarc szerintem. A feladás csak akkor opció számomra ha fizikailag képtelen vagyok továbbmenni. 
 

6. - Idén mi a legnagyobb kihívás számodra?

Sok kihívás várt rám már idén. Talán a legnagyobb a Margita Terep Ultramaraton volt februárban. 44,4km, -17°C, hó. Szerintem ezek olyan körülmények, amik igencsak megviselik az embert. De sikerült itt is győznöm!
 

7. - Volt már hogy kipróbáltad a tereptriatlont. Most, hogy Lance Armstrong aki Ironman versenyeken is egyre nagyobb nevet szerez magának, szintén tereptriatlonozik, gondolkozol azon, hogy néha belekóstolsz a terepversenyekbe is?

Terepduatlonon indultam már, de bukással fejeztem be a kerékpár-pályán. Mindig nagyon tiszteltem azokat, akik ilyen gyorsan tudnak menni terepkerékpárral. Ez akkora technikai előny, amit 32 éves fejjel szerintem már nem tudok behozni. Maradok annál ami nekem megy, mégpedig a hosszútávú triatlonnál. Lance visszatérése a triatlonba szerintem nagyszerű dolog, hiszen a médiafelhajtás, amely őt kíséri nagyszerű reklámlehetőség a triatlon és a tereptriatlonnak is.
 

8. - Mi a véleményed Lance mostani sportsikereiről?

Lance egy ikon, és példakép millióknak. Csak nyer vele a sport. Remélem sokáig a triatlonélet aktív résztvevője marad.
 
Köszönjük és további sikereket!

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk