Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

2012 ITU visszatekintés: az év legszebb úszó pillanatai (+videó)

  • Állapot: Archív

A triatlon mindig is a három versenyszám különleges keveréke volt, de az is jellemezte a sportágat, hogy az egyes számokban is feltűntek olyan sportolók, akik eredményeikkel világszinten képviselik a triatlont abban a sportágban is!

 Brownlee, Norder, Varga, ITU, triatlon

Jonathan Brownlee és Lisa Norden az ITU 2012 évi triatlon világbajnoki címek mellet számos csodálatos pillanatot adtak a triatlonnak. Mellettük még néhán yposrtoló alkotott maradandód az úszás versenyszámban. Év végi visszatekintés...

26 dec. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Erin Dersham, Molotoba World Cup

A nagy hullámokban sokáig nem lehetett követni ki vezeti a mezőnyt, sokáig úgy tűnt Emma Moffatt az, de végül mindenki meglepetésére a fiatal ausztrál triatlonista lépett elsőként partra. Ezzel az egész évnek lendületet adott, amit két világkupa győzelem és egy olimpiai bronzérem fémjelzett.

"Még soha nem voltam első az úszás után, valószínűleg nevettem is közben, anniyra meglepett a dolog" - nyilatkozta a célben.

Varga Richard, Auckland ITU World Championship

Varga és Jonathan Brownlee fantasztikus tempóban kezdtek és noha Varga a mezőny egyik legjobb úszója, Brownlee szorosan tapadt a nyomába, a mezőnynek közel 1 percet adva! Igaz a kerkpáron megfogta őket az üldözőboly, de idejük elképesztő: 17 percen belüli 1500-t úsztak a triatlon verseny elején, nyílt vízben! Varga az olimpian is 17 percen belüli idővel kezdett.

Jonathan Brownlee, 2012 ITU Mixed Relay World Championships

Igaz, hogy csak 300 m volt az úszás a stockholmi kikötőben, de micsoda küzdelem volt! A német csapat vezetett, de az angolok Non Stanford révén közel kerültek az utolsó ember előtt hozzájuk. 28 mp... Brownlee hihetelen tempóval 13 mp-t faragott a 300 m-es távon, majd a kerékpáron már olyan lendülettel haladt, hogy nem lehetett kétséges megszerzi a győzelmet.

"Az úszás végén tudtam, hogy 13 mp-cel közelebb vagyok és ez akkora erőt adott, hogy az utolsó energiákat is mozgósítani tudtam."

 

Brownlee, Norder, Varga, ITU, triatlon

Javier Gomez, Hamburg

Nem sokan verték meg Vargát úszásban 2012-ben, Gomeznek ez sikerült Hamburgban, így a jó kezdésnek is köszönhette a kimagasló eredményét, az ezüstérmet.

Triathlon Mixed Relay, Stockholm 2012

2011 Lausanne ITU Triathlon Mixed Relay World Championships

Bővebben... https://www.triathlon.org/news/article/2012_highlights_the_best_swim_bike_and_run/

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk