Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Az első magyar európai dobogó aszfalton

  • Állapot: Archív
európai, dobogó, aszfalt, országút, kerékpár, boly, tourKusztor Péter, a svájci Atlas bringása megszerezte idei első dobogós helyezését, ami egyben a magyar országúti sport első nemzetközi dobogós eredménye is idén. Kuszti beszámolója a versenyről.
15 márc. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A tegnapi napon sikerült megszereznem idei első dobogós helyemet. Vasárnap Svájcban versenyeztünk a Giro del Mendrisiotto egynaposon. A mezőny korán, 10:30-kor rajtolt. Végre gyönyörű napsütéses időben és 10-15 fok körüli hőmérsékletben vágtunk neki a 138 km-es távnak.

A pálya elég sok részen ugyanott haladt, mint a tavalyi világbajnokság, 11 kört kellett teljesítenünk, minden körben egy 2-3 km hosszú emelkedő, és még 2 rövidebb domb várt ránk. A rajtot követően rögtön nagy iramot kezdtünk menni, végig nagyon aktív és eseménydús volt a verseny. A csapatunkból is mindig volt elöl valaki. Cziráki Pisti nagyon sokat próbálkozott, többször volt elmenésben is. Én nem éreztem magamat valami túl jól, fájtak a lábaim, de azért próbáltam elöl helyezkedni.

Kb. a 8. körtől egyre jobban esett a verseny. Ekkor kialakult egy 3 fős szökevénycsoport, melyben tőlünk is volt egy ember, így nekünk csak kontrolálni kellett az eseményeket. A 9. körben a hegyen egy újabb támadást indítottak, és én is mentem velük. Az emelkedő végére hármunknak sikerült elszakadni a bolytól. Nagyjából egy kör alatt utolértük az élen haladó hármast, így már hatan voltunk elöl - az Atlasból ketten.

Az utolsó mindent eldöntő emelkedőig szépen összhangban haladtunk. Ahogy a hegyhez értünk én rögtön megindítottam a támadást, és a domb tetejére már egyedül érkeztem. Mögöttem úgy 50 m-re jött egy versenyző, én próbáltam maximumot menni, hátha nem ér utol. A síkra leérve fogott meg, és ahogyan azt kell, rögtön meg is támadott, amit én próbáltam átvenni, de sajnos nem sikerült. Végül a második helyen értem a célba 12 mp-es hátránnyal, mögöttem pedig 11 mp-re egy kisebb csoport jött.

A harmadik helyen egy csapattársam érkezett. Pistinek a végére megfájdult a térde az előző heti oszloppal való találkozása miatt, a végén egy csoporttal futott be. A verseny sajnos nem volt UCI kategóriás, de azt hiszem így sem volt könnyű. Nagyon örülök, és elégedett vagyok mind a magam, mind a csapat teljesítményével. Életemben először olasz nyelven készítettek velem interjút, és az év első dopping tesztje is megvolt.  

155-en rajtoltunk, 42 km/h feletti lett az átlag, egy-két nagyobb csapatot említenék azok közül, akik ott voltak a versenyen: az AG2R fiókcsapata, a Vorallbergből 3 versenyző, a WCC (köztük volt Kasza Gabi is), az olasz Palazzago és a másik kontinentális svájci csapat, a Custom Price. A hétvégén ismét Franciaországban fogunk rajthoz állni két 1.2-es versenyen.

Forrás: bringahirado.hu


A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk