Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /home/terepspo/public_html/images/gal/szilvas2008
×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gal/szilvas2008

Minden idők legtöbb nevezője - Szilvásvárad maraton

  • Állapot: Archív
ImageSzilvásváradi rajttal vette kezdetét az idei T-Mobile TOP Maraton sorozat. A lovas stadiont ezúttal hegyibringások lepték el, 1550 fővel rekord nevezés született a versenysorozat történetében. A Magyar Kupasorozat 2. állomásaként is versenynaptárba kerülő május 25-ei viadalon a szervezők 31 kategóriában hirdettek győztest.
26 máj. 2008 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


A T-Mobile TOP Maraton első állomás – Caprine Szilvásvárad Maratonon a hegyibringásoknak 39-, 70- és 117 km hegyi terepet kellett teljesíteniük a Bükki Nemzeti Parkban. A felnőtt férfiak mezőnyében az olimpiai kerettag Buruczki Szilárd (PCCC-Adidas-Magellan-Xiont), a felnőtt nők középtávján Módos Gabriella (Merida Maraton Team) zárt az élen. 

Az eseményen újdonságként jelent meg a „T-mobile természetjáró túra”, melyet a kezdő, kevésbé bevállalós bringásoknak szerveztek.  A rajt idején pedig a hangulatot – meglepetésként – élő zenével, táncos és spinracing-es lányokkal fokozták a szervezők. Az elmaradhatatlan kerékpáros ügyességi „KerékpárSuli” valamint „T-Mobile Csocsó-Aréna” és ugrálóvár ezúttal is a gyermekek rendelkezésére állt.

Verseny utáni nyilatkozatok

Tarnai Csaba főszervező: „nevezési rekord született Szilvásváradon, 1550-en iratkoztak a rajtlistára, végül 1453 regisztrált indulónk volt. A hét eleji esőzés sem riasztotta el a versenyzőket, sár ugyan még volt a pályán, de a kellemesen meleg, napos idő csak turbózta a bringások kedvét. A három táv abszolút győztese amolyan kilométerpénzt vihetett haza: a távnak megfelelő összegű pénzdíjban részesült.

A szervezés is egy sajátos sport, mindenki a maga teljesítésének a határán dolgozik. Önállóan döntő, kreatív segítőim vannak, több mint 100-an vettek részt a megvalósításban. Minden rendező bringás is egyben, mindenki tudta a dolgát. Először fordult elő a hét év alatt, hogy a verseny előtti délután, a sajtótájékoztató alkalmával nyugodtan tudtam beszélgetni és még a fogadáson is részt vettem. Ahogy nő a verseny, minden rendezőnek többet kell teljesítenie. Komoly csapatom van, ez a sikeres rendezés alapja a támogatók és a partnerek közreműködése mellett. A csapat mellett fontos a helyszín, az infrastrukturális háttér, Szilvásváradon ez nagyon rendben van, a gyönyörű környezet mellett rendelkezésünkre áll a ’84-es lovas vb-nek is otthont adó stadion. Már most szervezzük a 2009-es viadalt, amire Pünkösdkor kerül sor.

Buruczki Szilárd (PCCC-Adidas-Magellán-X-iont), felnőtt férfi győztes (117 km): „korábban az olimpiai crossz versenyeken rövidebb távokhoz szoktam, így tartottam egy picit a 117 kilométertől, de jól bírtam. Nem gondoltam, hogy ennyire saras lesz a pálya, azonban sikerült jó gumit választanom. Úgy harminc kilométer körül elléptünk a Blazsó Marcival, aztán hol neki, hol nekem akadt technikai problémám. Kicsit kalandosra sikerült számomra a futam, kaptam egy hátsó defektet, majd a vége felé még el is tévedtem egy elágazásnál. Szerencsére találkoztam megint a Marcival, egy lefelénél pedig megléptem tőle, a befutónál adtam neki bő másfél percet. Szeretnék a többi T-Mobile TOP Maraton állomáson is dobogón végezni, majd megszerezni az összetett elsőséget.”

Módos Gabriella (Merida Maraton Team), felnőtt női győztes (70 km): „tökéletes szervezés, egyre több bringás, sok ismerős, sár, rossz gumiválasztás – ezek jellemezték számomra a versenyt. A pálya aszfaltos, első meredek kilométerei nagyon nehezen estek, de a hegy után a terepen már „helyreálltam”. Nem csak a szervezetem tekintetében, hanem, úgy láttam, hogy a lányok között már én tekertem az élen. A rajt előtt mindenki kérdezte: „Gabi, hogy fogsz menni ezzel a gumival?” – ugyanis igen nagy sár volt az erdőben… De végül bejött! Tavaly a T-Mobile TOP Maraton sorozatban összetett második lettem, idén szeretnék a következő három állomáson is elindulni, és a végelszámolásban a dobogón végezni!”

T-Mobile TOP Maraton 1. állomás – Caprine Maraton Szilvásvárad, eredmények

Részletes eredmények: https://www.topmaraton.hu/media/tmtm_1_2008.pdf

Felnőtt férfi (hosszútáv, 117 km)

1. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas), ideje 4:59:07,

2. Blazsó Márton (Szegedi KSC), 5:00:52,

3. Bogár Gábor (Bringavilág SK Bornsport), 5:05:53.

Felnőtt nő (középtáv, 70 km)

1. Módos Gabriella (Merida Maraton Team), ideje 3:49:31

2. Simon Emese (KTM - Erste Leasing), 3:56:14,

3. Deli Anett (Bringavilág SK Bornsport), 4:03:06.

 

További felnőtt győztesek:

Logigan Lucian (Ideal Bikes International Team), középtáv, felnőtt férfi,

Táncos Gábor (Meditech SC), rövidtáv, felnőtt férfi,

Becze Laura (Trek Józsefhegyi SE), rövidtáv, felnőtt nő.

 

A T-Mobile TOP Maraton sorozat következő állomása: irány a Dunakanyar, találkozunk Visegrádon!

A T-Mobile TOP Maraton 2. állomás – MVM Duna Maratonra, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb hegyikerékpáros eseményére július 6-án kerül sor. A kilencedik alkalommal kiírt verseny – a maratonokra jellemzően – három távon: 40-, 70- és 100 kilométeren kerül megrendezésre.

A 3. visegrádi terepfesztivál keretében a X2S tereptriatlon versennyel közösen ismét 'Hegyek Királya' exkluzív díj.

Bővebb információk: www.dunamaraton.hu.

Mellékelt fotók: Nemes Róbert

Szilvásvárad, 2008. május 25-én

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.terepsport.hu/images/gal/szilvas2008

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk