Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

A nemzetközi elitben: Benkó Barbara

  • Állapot: Archív
Barbi akcióbanBenkó Barbara az utóbbi évek leghangosabb magyar hegyikerékpáros sikerét szolgáltatta tavaly, amikor juniorként ezüstérmet nyert a világbajnokságon, olimpiai krossz szakágban. Hogy valóban felfigyeltek nemzetközi szinten a pilisvörösvári lányra, az is mutatja, hogy az egyik legjobb, utánpótlással is foglalkozó német csapatban kapott helyet, és idén már a Rothaus Cube színeiben utazik a világkupa versenyekre és a német Bundesliga futamokra.
07 jún. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Május 24-én, a madridi világkupa versenyen Barbi az olimpiai kvalifikációs pontokat is érő 25. helyen végzett, a 23 év alattiak külön értékelésében pedig az első ötbe került. A remek eredmény után adott interjút a Bringahíradónak.

Kevés magyar bringás mondhatja el magáról, hogy a nemzetközi élvonalba tartozik. Aki nem ismer, annak hogyan mutatnád be magad, hová helyezed magad ebben a sportágban?

Figyelnek rám, mint első éves U23-as. Az összes profi európai csapatban tudják, ki vagyok, a tavalyi junior VB ezüstérem és egyéb eredmények miatt is, valamint nagyon sokat lendített, hogy egy német csapatban tekerek.
Nagyón jó érzés, hogy figyelemmel kísérnek, mint fiatal versenyzőt, jegyeznek, baráti viszony alakult ki a legnagyobb profikkal, Kalentyijevával, Ralph Naeffel, ha meglátnak, már ők is messziről előre köszönnek, érdeklődnek, hogy vagyok. Sokat edzünk együtt a német válogatottal, Sabina Spitzcel és a többiekkel. Nagyon motivál, hogy része lehetek ennek az elitnek.

Csapatodban, a német Rothaus Cube-ban hogy érzed magad? Mennyire előrelépés ez Magyarországhoz képest? Egyáltalán hogyan sikerült bekerülni?

Tavaly a Rothaus Cube csapat fiatal női versenyzőt keresett. Egyébként német lányban gondolkodtak, tulajdonképpen véletlenül jöttem én a képbe, de az eredményeim jobbak voltak azoknál a német lányoknál, akik jelentkeztek. Azt tudni kell, hogy a németeknek vannak fenntartásaik a kelet-európaiakkal, még a kelet-németekkel is, így különösen örülök, hogy teljes mértékben befogadtak és abszolút közéjük tartozom. A Rothaus nem pro-licences csapat, de teljesen úgy működik, annyi különbséggel, hogy többen vagyunk, 13 versenyző. (A pro-licenc sokkal többe kerül és tulajdonképpen csak néhány kiváltsággal jár, például előrébb szólítanak a rajtnál.).
Talán a legjelentősebb német klub, amelyik utánpótlással foglalkozik, főleg U23 (23 év alatti) versenyzőkkel, de van most az olimpiai krosszosokon kívül egy maraton szekciónk is, ami a szponzorok számára érdekes tömegrendezvényeken – Transalp, Trans-Germany.
Szerintem a lehető legjobban választottam, maximálisan támogatnak mindenben, mindent tökéletesen leszerveznek, edzőtáborokat, versenyeket, utazást.


aFotó: Takács Tamás


Teljes riport: Bringa Híradó

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk