Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Magyar sikerek Eisenbergben, UCI C2 versenyen

  • Állapot: Archív
MTB, X2S, KONA, Eisenberg, UCI, olimpia, cross, kerékpárAz ausztriai 8. Eisenberg Weinidylle Trophy-n állt rajthoz a magyar hegyikerékpáros válogatott vasárnap. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség C2-es besorolású pontszerző viadalon a háromfős alakulatunkból a pekingi olimpikon Parti András szerepelt a legjobban, tizenegyedikként ért célba.

 

11 ápr. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


Eisenberg Trophy, UCI C2-es olimpiai krossz:

A 190 méter szintkülönbségű pálya 4.1 kilométeres volt, ebből kellett volna a felnőtteknek 9 kört teljesíteni, de az igen rossz időjárás, 5 fokos hideg miatt végül 8 kör volt a napi penzum. A nemzetközi mezőny 76 főt számlált. Parti András, a győztestől hat percet kapva, 11. helyet szerzett, így nem kapott világranglista-pontot.

Buruczki Szilárdon tovább ül a „nemzetközi versenyek átka”, kénytelen volt kihagyni a melegítést és kis késéssel érkezett a rajt-beszólításhoz, csak a hátsó sorokból tudott elindulni. Később váltóhiba miatt egy rövid időre a technikai zónában való megállásra kényszerült, végül 23. lett. Az elitek közt 20. helyet szerző Juhász Zsolt az U23-asok között hatodikként zárt.

- A C2-es versenyeken az első tíz kap világranglista-pontot, így Andris épp, hogy lemaradt. De még a szezon elején vagyunk, lesz ez jobb is. A pontgyűjtést szem előtt tartva állítottam össze az olimpiai krossz válogatott programját, ilyen értelemben már a londoni olimpiára készülünk, hosszú még az út. Jövő héten a szlovákgyarmati eBike Kupán állunk rajthoz, a németországi légiósaink, Benkó Barbara és Parti András pedig a Bundesligában fognak versenyezni, bízom a pontszerző helyek megszerzésében – értékelt Valter Tibor szövetségi kapitány.

Az elit női mezőnyben a fiatal montis, Poór Brigitta a 8. helyet szerezte meg. Számára még új ez a verenyzési forma, hiszen triatlonistaként, majd tereptriatlonistaként került a montivilágba, de egyre erősebb és rutinosabb versenyzőként zárkózik fel a magyar mezőnyre.

MTB, X2S, KONA, Eisenberg, UCI, olimpia, cross, kerékpárDélelőtt még volt oka örömre a magyar delegációnak, a hobbi – Sportklasse – kategóriában Búr Zsolt (Bringabanda) nyerte futamát, Tóth András (Veszprém KE) pedig harmadik helyen végzett. A master korosztályban Hasenfratz Péter (X2S Kona Team) állhatott dobogóra.

A X2S-KONA TEAM montisai közül Szalay Péter 42., Bucsányi Brúnó 60. helyen zárta a versenyt, Szlobodnyik Zsolt gyomorproblémák miatt feladni kényszerült a küzdelmet.


Eredmények, felnőtt férfiak:
1. Christoph Soukup, osztrák (Merida Biking Team, cseh, ideje 1:39:29)
11. Parti András (SRM Stevens, német, ideje 1:45:30)
20. Juhász Zsolt (Euro One-Cube Pro MTB Team, magyar, ideje 1:49:42)
23. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC, magyar, ideje 1:50:29)

A versenyről bővebb információk és teljes eredménylista: https://www.mtb.eisenberg.at/

Forrás: bringahirado.hu


A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk