Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Hazai győzelem a Cape Epic MTB maratonon

  • Állapot: Archív

Cape Epic, MTB, maraton, specialized, merida, xterra, bucherChristoph Sauser és Burry Stander az utolsó nap bebiztosították az összetett első helyüket, míg a szakaszt a montis világ manapság leggyorsabb testvérpárosa, a Flückiger testvérek (Trek World Racing) szerezték meg.

A 36ONE Songo Specialized csapata 10 perc 51 másodperc előnnyel várhatta az utolsó szakasz kezdetét, amiből a nap végére sikerült is megőrizniük, így végül 28 óra 44 perc 44 másodperces idővel diadalmaskodtak a 707 km-es verseny végén.

Vegyes párosban az XTERRA Európa-bajnok Renata Bucher végül 2 perc hátránnyal szorult le a dobogóról!

05 ápr. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A Cape Epic történelmében ez az első alkalom, hogy hazai versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A második helyet a Meridás Hannes Genze / Jochen Käss páros szerezte meg, hátrányuk a verseny végén 7 perc volt Sauserékhez képest. A dobogó legalsó fokára a tavalyi győztes bikák duója, Stefan Sham és Karl Platt (Team Bulls) állhatott fel.

Ami már az első szakaszokon is látszott a végeredményben is beigazolódott, a 29-es bringák nagy valószínűséggel komoly előnyt jelentettek a verseny során, ugyanis az első 3 páros ilyenekkel teljesítette a megmérettetést.

Az utolsó nap egy 68 km-es szakasz várt a versenyzőkre, melyet a Flückiger testvérek teljesítettek leggyorsabban, megelőzve az összetettben is második Genze / Käss párost, akik láthatóan mindent megtettek az összetett győzelemért. A nap harmadik pozícióját az előzetesen legerősebbnek hitt Meridás Hermida/ Näf sztárpáros szerezte meg.

„Nem sikerült ma jól a startunk, körülbelül 4 percet vesztettünk rögtön az elején egy defekt miatt. Ezután igen kemény tempót mentünk, hogy felérjünk az élbolyra, ami végül sikerült is, majd miután megnyugodtunk, élvezhettük az utolsó nap maradék részét. A mai szakasz is kemény volt, de fel voltunk rá készülve."- mondta Burry Stander.

Christoph Sauser a következőket nyilatkozta: „Lehet, ez csak az én véleményem, de igencsak meglepődtem, hogy a Merida Multivan akkor támadott, mikor technikai problémáink voltak, nem tartom ezt túlságosan sportszerűnek. Kellett egy kis kockázatot vállalnunk, hogy felérjünk, de végül minden jól végződött. Ez a győzelem van olyan fontos számomra, mint a világbajnoki címem."

A nőknél a Sally Bigham/Karien Van Jaarsveld (Team USN) páros szerezte meg az összetett első helyet, míg a szakaszgyőzelem az Eva Lechner és Nathalie Schneitte (Colnago) duóé lett.

A vegyes párosok között a 8. nap végén Berti Bucher és Esther Suss ( Wheeler – BiXS) örülhetett.

Renata csapata a Baumat-Zabobikes a 6. napon beszedet 8. helyének "köszönhetően" szorult le a dobogóról, pedig az utosó nap hatalmas tempót mentek, de nem tudtak még 1:45-tel gyorsabb tempót teljesítni. Renata hamarosan ismét az XTERRA világkupa futamokon és a visegrádi Tereptriatlon Európa-bajnsokágon áll rajthoz.

 

1. 30. Wheeler - BiXS Mixed 33:53.12,5
36-1 Bärti Bucher Switzerland 36-2 Esther Süss Switzerland
 
2. 42. Contego/Giant/Sludge Mixed 34:52.27,7
49-1 Erik Kleinhans South Africa 49-2 Ariane Lüthi South Africa
 
3. 67. RAEDISCH RACE Mixed 37:04.39,7
42-1 Ivonne Kraft Germany 42-2 Peter Vesel Slovenia
 
4. 69. Baumat/zaboobikes.com Mixed 37:06.05,6
48-1 Daniel Annaheim Switzerland 48-2 Renata Bucher Switzerland

 

Forrás, fotók: cape-epic.com

 

 

 

 

 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk