Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Nagyító alatt az XCE, a Balaton Bike Fest 2012 egyik izgalmas versenye

  • Állapot: Archív

A tavalyi Bike Festen debütált az XCE (Cross-Country Eliminator), ami valójában nemzetközileg is egy teljesen új versenyszám volt, 2011-ben szerepelt először az UCI szabályzatában is.

XCE, Balaton Bike Fest, izgalmas verseny, tereptriatlon, Balatonman, Ironman, triatlon, terepfutás

2012-re azonban már az MMTBSZSZ is felvette a ranglistaversenyek közé, így ha országos bajnokságot nem is rendeznek a versenyből, ranglista pontok gyűjthetők a futammal. Az XCE megszervezését Toldi Tamás vállalta el, aki minden évben tagja volt a Balaton Bike Fest szervezőgárdájának, azonban eddig a túrák és a tereptriatlon részfeladataiban játszott főszerepet.

08 ápr. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


{jb_new}Tamás izgalmas összecsapást álmodott meg az idei résztvevőknek. Az XCE kb. 600 m hosszú pályája ismét a Bringa Park mellett épül, ám ezúttal nem körpályán zajlik majd a futam. Sőt, a parallel szlalom, akadályokkal tarkított nyomvonala is részét képezi a pályának, szervezők ezzel a lejtős szakágak versenyzőit is be szeretnék csábítani a küzdelembe.{/jb_new}
Kategóriákat tekintve megtalálhatóak a ranglista versenyen előírt osztályok, úgy, mint az U20, a felnőtt (20-29), master (30-39), valamint a senior (40+), emellett pedig külön kiírásra kerül egy ún. open kategória is, ami pénzdíjas lesz, így külön motivációt jelenthet a résztvevőknek. A versenyen bárki elindulhat, a versenyzői licensz megléte nem feltétele a részvételnek.

{jb_support}Az időmérés is igazi csemege lesz: idén a szabályzatnak megfelelően egyéni időfutam alapján dőlnek el a rajtszámok. Célkamerás időmérést alkalmaznak majd, ami 2000 db képet készít másodpercenként.{/jb_support}

Tehát június 17., vasárnap, Balatonfüred, pénzdíjas és amatőr XCE verseny, a duplázni vágyók pedig előző nap a parallel szlalomon indulhatnak!

Kiemelt programok: június 16 szombat - tereptriatlon, 8 órás éjszakai terepfutó verseny, BalatonMan triatlon fesztivál, látványos MTB versenyek, családi túrák egész hétévégén.


Részletek: Balaton Bike Fest 2012

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk