Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

X. Buda Maraton - Buruczki és Dósa győzelme a kánikulában

  • Állapot: Archív

A 3. Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál keretében rendezték a jubileumi, X. Buda Maraton hegyikerékpárversenyt, mely hagyományosan a szakág hazai szezonnyitó rendezvénye is egyben. A sport kategóriában 42, a hobbiban 21 kilométert kellett teljesítenie az összesen mintegy hétszáz fős mezőnynek, mely nyári kánikulában vett látványos rajtot a Hármashatárhegyi repülőtéren.

x2s haibike team buda-maraton-leaders 600

A felnőttek mellett jelentős számú – mintegy száz – fiatal is versengett a helyezésekért a gyermek-és diákfutamok alkalmával, a siketek és nagyothallók külön bajnokságon mérhették össze bringás képességeiket. A kísérőrendezvények közt látványos bemutatót tartott Nagy „Gizmo" Attila, a többszörös Európa-bajnok – az olaszországi vébére készülő – egykerekűs, Fábián Márk és a korábbi magyar bajnok triálos, Jamrik András.

01 máj. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A hosszú távú verseny abszolút győztese Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) és Dósa Eszter (Vitalitás SE) lett, a rövidtáv legjobbjaként Makács Gábor (PCCC) és Módos Gabriella (Merida Maraton Team – CST) zárt. 

A Sportaktív SE szervezésében lebonyolított Buda Maraton eredményhirdetésén részt vett a hazai hegyikerékpáros szövetség közelmúltban megválasztott elnöke, Katona Kálmán is. Az eseményt – melyen több olimpikon is részt vett – a futószámok és labdarúgómeccsek mellett Besenyei Péter műrepülő parádés bemutatója is színesítette.

{jb_new}A X2S HAIBIKE TEAM meglepetésembere, a terepre idén visszatérő Mester Bálint a rövid táv felnőtt dobogójáról alig pár másodperccel maradt le. Bálint még csak ismerkedik a Haibike Light RC bicajjal, de a szezon terepversenyein várhatóan több meglepetést is fog okozni az ellenfeleknek, hiszen áprilisban már megszerezte a Terepduatlon Országos Bajnoki címet.{/jb_new}

{jb_new}Poór Brigitta a X2S TEAM világbajnoka hatalmas hajrával majdnem sikeresen támadta a többszörös címvédő Dósa Esztert, a második körben folyamatosan jött fel a magyar bajnokra. Végül látótávolságon belül futott be a második helyre...{/jb_new}

Abszolút eredmények, X. Buda Maraton, Sport kategória (42 km), férfiak:


1. Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC), ideje 01:36:47
2. Búr Zsolt (Bringabanda SC), 01:37:20
3. Tánczos Gábor (KTM-DigitalJet), 01:37:50 

Nők:
1. Dósa Eszter (Vitalitás SE), ideje 02:02:29
2. Poór Brigitta (Zaboo Pro Team-X2S), 02:02:47
3. Albert Katalin (VKE Nelson), 02:18:51

 

Abszolút eredmények, Hobbi kategória (21 km), férfiak:


1. Makács Gábor (PCCC), ideje 00:51:07
2. Bokros Manassé (VKE Nelson), 00:52:31
3. Vertich Tamás (Salgótarjáni HKE). 00:52:41 

Nők:
1. Módos Gabriella (Merida Maraton Team – CST), ideje 00:59:48
2. Scherk Tímea (Berguson Kelly's Team), 01:06:07
3. Orosz Anita (Trek SE), 01:07:31

 

A hallássérültek bajnokságának győztesei (mindhárom rövidtáv): Bajusz József (felnőtt), Csontó Ádám (U19), Tulcsik Melinda (felnőtt).

Forrás: velo.hu

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk