Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Blazsó Márton és Dósa Eszter nyerte a Mátra Maratont (videó)

  • Állapot: Archív

Vasárnap közel 1400 nevezővel rendezte a Vuelta Sportiroda a Mátra Maratont, immár tizenegyedik alkalommal. A Top Maraton sorozat negyedik, egyben idei utolsó állomásán a felnőttek hosszútávját a VKE-Nelson versenyzője, Blazsó Márton nyerte, megelőzve a sérüléséből felépülő tavalyi győztest, Buruczki Szilárdot (Merida Kőbánya TC). A felnőtt kategória női mezőnyében Dósa Eszter (Vitalitás SE – Scott – Nutrixxion) állhatott a dobogó felső fokára.

Blazsó Márton, Dósa Eszter, Mátra Maraton, MTB, TOP Maraton

A hobbi és profi bringások a 90, a 60 vagy a 32 kilométeres távok egyikén indulhattak, a számos ponton átalakított pályán – a tavalyihoz képest minden távon csökkent az aszfaltos szakaszok hossza, cserében pedig jelentősen nőtt a legyőzendő szintkülönbség. A hetek óta tartó szárazság miatt nagyon gyors, és emiatt veszélyes lejtőkön való haladást a kövek és a lehullott falevelek sem könnyítették meg. A versenyt biztosító egészségügyi személyzetnek több kisebb sérülést kellett ellátnia, de egy kulcscsonttöréstől és egy kificamodott ujjtól eltekintve komoly baj idén sem történt. A Mátra az ősz első hétvégéjén kánikulával lepte meg a maraton résztvevőit, így csaknem négyezer liter Primavera ásványvíz fogyott el.

03 szept. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A szervezésben a Vuelta Sportiroda sok segítséget kapott az Egererdő Zrt. munkatársaitól, akik még az utolsó napokban is rendelkezésre álltak, például az útvonalra dőlt fák eltávolításában. A rajtokat Dr. Réthy Béla, Gyöngyös Város alpolgármestere indította, aki a pálya leglátványosabb szakaszait is megnézte, például Kékestetőn, ahol a HE-DO bár előtt még egy dobos is bíztatta az izzadó, lihegő bringásokat – a szurkolókkal együtt fantasztikus hangulatot teremtve.

„Sokkal jobban feküdt idén a pálya az összteleszkópos biciklimnek, a rázós, köves szakaszokon is könnyen tudtam haladni. Bár sikerült buknom egyet egy egyszerű részen, ahol – bevallom őszintén – elbambultam, és egy füves keréknyomon elcsúsztam, de így is sikerült nyernem. Úgy tűnik bevált a módosított edzéstervem, többet dolgozom mostanában a montihoz fontos izmokra, ami meg is hozta az eredményt." – mondta az elsőként célba érkező Blazsó Márton, akinek idén nem ez volt az első győzelme.

„Tavaly egy törökországi olimpiai kvalifikációs verseny miatt nem vettem részt a Mátra Maratonon, ezért elég nagy meglepetés volt a pálya. Előnyére vált a változás, izgalmas szakaszokkal egészült ki, nekem különösen az egynyomos köves, gyökeres részek tetszettek. Szerencsére semmilyen technikai problémám nem akadt, habár némi gyomorprobléma tette még nagyobb kihívássá a versenyt. Féltávnál éreztem, hogy megnyugszik a gyomrom, visszatért az erő a lábaimba, így sikerült közel 7 perces előnyre szert tennem. Tartalékolni kellett az energiát, mert még a pálya végén is voltak kemény emelkedők." – nyilatkozta Dósa Eszter.

„A másfél hónappal ezelőtti, olimpiai cross magyar bajnokságon „szerzett" kulcscsonttöréséből felépült Buruczki Szilárd a várakozásokat felülmúlva, másodikként érkezett a célba. „A vártnál jobbat teljesítettem, és ezt a Mátrában töltött, verseny előtti egy hetes terepezésnek köszönhetem. Mikor először jártam be a rövidtáv pályáját, még nem hittem benne, hogy bírni fogom a hosszú távot, de sikerült. Ennyit jelent a vállizmoknak egy hét fejlesztés, de természetesen több idő kell majd a teljes regenerálódáshoz. Marcitól az első komoly lejtőn szakadtam le, és a hátrányomat az is növelte, hogy az utolsó 10 kilométeren defektet kaptam. Sokan dicsérik az idei pályát, én is csak azt tudom mondani, hogy jobb és technikásabb verseny volt idén, és a pályakijelölés is profi volt. Jót tett a változás." – számolt be a versenyről a Merida Kőbánya TC versenyzője.

A szombati gyermekversenyeken 3 és 15 év közötti fiatalok lepték el a sástói Adrenalin Pakban felépült versenyközpontot. Összesen 82-en álltak rajthoz, és minden gyerek Gulliver ajándékokkal, díjakkal tért haza.

A vasárnapi futamokon is rengeteg ajándék került a rajtcsomagba, és értékes nyereményeket ajánlottak fel a Mátra Maraton támogatói, a Nivea, a Nutrend, a Lifestyle Hotel Mátra ****Superior, a Nutrixxiont, az EthicSport, a High5, a Kétkerék vendégház, a ZergeSport Kft, a Mátra Centrum Kft, és a Mátra Biker Kerékpáros Egyesület.

 

 

MÁTRA MARATON 2012 from SteveStudio on Vimeo.


 

Eredmények: Mátra Maraton  2012. szeptember 2.

 

Hosszútáv, felnőtt férfiak (90 km):
1. Blazsó Márton, VKE-NELSON, 3:50:03
2. Buruczki Szilárd, Merida Kőbánya TC, 3:57:16
3. Kelemen Árpád, Nomad Merida Racing Team 4:06:18

 

Középtáv, felnőtt nők (60 km):
1. Dósa Eszter, Vitalitás SE - Scott – Nutrixxion, 2:57:00
2. Módos Gabriella, Merida Maraton Team-CST, 3:03:50
3. Cseh Veronika, Alpine Team Giant Endura Csonticar, 3:12:24

 

Forrás: velo.hu | Teljes eredménylista >>>

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk