Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Atlétika, mezei futó ob: meglepetés győztes a nagy mezein

  • Állapot: Archív
Mezei OB 2009A friss, kora tavaszi időben lebonyolított mezei OB tizenhárom versenyszámában tíz szakosztály osztozott az egyéni és kilenc a csapatbajnoki címeken. A legtöbb győzelmet, szám szerint ötöt a VEDAC atlétái szerezték. A női versenyek a felsőbb korcsoportokban az esélyesek biztos győzelmét hozták. Papp Krisztina, Czebei Réka és Gyürkés Viktória bajnoki címe egy pillanatig sem forgott veszélyben.
22 márc. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A rangos címekért valamivel változatosabb volt a férfiak küzdelme. Minczér Albert a kismezein is bizonyította torinói formáját, meglepetés győztest avatott a nagymezei. A 23 éves szentgotthárdi Koszár Zsolt legyőzte a tapasztaltabb hosszútávfutókat, a junioroknál a pécsi Kis Dávid szintén első nagyobb sikerét avatta, az ifjúsági Gregor László valóra váltotta esélyét.

Papp Krisztina UTE /5,5 km:
„- Úgy indultam neki, hogy a saját tempómat futom. Azért arra számítottam , hogy valaki  velem jön és akkor  legfeljebb a hajrára bíztam volna a döntést, ez volt a taktika. A végére egyedül maradtam, a szembeszél nehezítette a futást, inkább a hátszeleket futottam meg. Nem esett könnyen, a mezei az nem beton és nem pálya, itt mozgott egy kicsit a talaj a lábam alatt. A végére elfáradtam izomzatilag.”



Minczér Albert VEDAC  6 km
„- Hogyan alakult a verseny menetközben ? Az első kört hagytam, ahogy lesz. A végén Tóth Laci elkezdett váltogatni, utána egy darabig irányította versenyt.  A harmadikat már én vezettem, ott már szerencsére nem volt sok dolgom, a második beleerősítés után Laci nem tudott reagálni és utána már csak a 20-25 méter előnyt próbáltam tartani, hogy a hajrában ne kelljen nagyon beleerősíteni. Végül is  jól esett a futás. A fedett EB utáni héten könnyű edzéseim  voltak , a végén egy 10 km-es utcai futóversennyel. Ezen a héten egyszer  résztávoztam mezőn 6 db ezret, három perces iramban. A nyáron akadály,  5- és 10000 méter szerepel a tervekben.”



A 101. Mezei futó Országos bajnokságot az ARAK szakemberei kiválóan rendezték meg. A szép környezet, a jól előkészített pálya, az eredményhirdetés ünnepélyessége méltó volt a nagy múltú verseny rangjához. A látottak ? A versenyeket a biztos győzelmek és a csökkenő létszámok jellemezték. Azok a felnőttek és fiatalok, akik nyáron nemzetközi szinten is képviselhetik a magyar atlétikát, nagyrészt megfelelő felkészültségi állapotról tettek tanú bizonyságot. Hazai konkurenciájuk azonban eléggé foghíjas, és ez az itthoni megfelelő színvonalú versenyek szempontjából problémás. Azt öröm volt látni, hogy a jól felkészített és világverseny ambícióval motivált versenyzők bátran felvállalták saját kemény iramukat.

Eredmények
Mezei futó országos bajnokság, Csákvár

Férfiak
12 km, egyéni, Bajnok: Koszár Zsolt (VOSSEN-Szentgotthárd) 37:24, 2. Szabó Imre (Vasas-Humansoft) 37:36, 3. Berecz Lajos (Mezőtúri SSE) 37:44
csapat, B: Vasas-Humansoft A (Szabó, Rezessy Gergely, Kustos Szabolcs)
6 km, egyéni, B: Minczér Albert (VEDAC) 18:31, 2. Kovács Ádám (MISI SC) 18:35, 3. Csillag Balázs (AC Szekszárd) 18:53
csapat, B: VEDAC A (Minczér, Takács Dávid, Búcsú Dénes)
Nők
5.5 km, egyéni, B: 1. Papp Krisztina (ÚTE) 18:48, 2. Szederkényi-Takács Andrea (Vasas-Humansoft) 19:19, 3. Tóth Lívia (VEDAC) 19:26
csapat, B: 1. VEDAC A (Tóth, Kovács Zsófia, Badis Anissa)

 

Részletes eredmények

Forrás: mob.hu

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk