Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Bécs-Budapest-Pozsony ultramaraton: fokozódó izgalmak, Bogár átvette a vezetést

  • Állapot: Archív

Bécs-Budapest-Pozsony, ultramaraton, Bogár, Németh, HerbákAhogy várni lehetett az izgalmak tovább fokozódtak a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon második napján. Az egyéni versenybe Bogár Jani átvette a vezetést, míg ma a csapatverseny is szorosabb volt a tegnapitól.

A Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon második 82 km-es szakaszának Pozsonyból vágott neki a mezőny. A futók a Duna vonalát követve haladtak Szlovákián keresztül, majd Rajkánál lépték át a határt, hogy a Szigetköz gyönyörű vidékét is meghódítsák.

21 okt. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Az egyéni indulók közül Stephan Gunzelmann az első napi szakaszt nem tudta teljesíteni, így feladásra kényszerül, ám a szervezők döntése értelmében folytathatta a versenyt, de az összetett értékelésben már nem vesz részt.

Az időjárás előrejelzés nem sok jót ígért, ám a várt esőfelhők nem érkeztek meg, így a viadal ideális körülmények között folytatódott. Magyarországon, a futóverseny által érintett településeken, egyre többen bíztatták az atlétákat az út mentén, a frissítő pontokon szép számú szurkoló gyűlt össze, több helyen a helyi iskolák és óvodák növendékei kivonultak és gyerektömegben zajlottak a váltások. A szervezők kedves gesztusként, BBU-s lufikkal köszöntötték a legkisebbeket.

A Bécs-Budapest legkeményebb harcosai az egyéni indulók, a csütörtöki napon ismét izgalmasra írták a forgatókönyvet. A szakaszt az összetettből kizárt Stephan Gunzelmann nyerte, míg a második helyen Bogár János ért a győri célba, akit közel 18 perces hátránnyal követett Németh Csaba, így az összetettben, a szerdai hátrányát ledolgozva, Bogár átvette a vezetést Némethtől.

A csapatok versenyében az éllovasok között ezúttal nem volt akkora különbség, mint a Bécs-Pozsony közötti szakaszon, igaz a Dover csapata így is növelte az összetettbeli előnyét a második helyen loholó Sashegyi Gepárdokkal szemben.

Fontos momentum, hogy a rendezvényt támogatók egyébként elég szűk köre a verseny ideje alatt két szponzorral bővült, így a versenyzők a további szakaszokon Hell Energy New Generation nevű – természetes összetevőkből, mate teával és teobrominnal készülő - új termékével frissíthetnek, valamint Kockás túrórúdat fogyaszthatnak, amely hazai alapanyagokból, itthon készülő finomság.

A BBU a pénteki napon a Győr és Tata közötti 63,4 km-es szakasszal folytatódik.

Eredmények (2. nap; Pozsony-Győr; 82 km):

Egyéni:

1. STEPHAN Gunzelmann 06:08:58

2. BOGÁR János 06:38:46

3. NÉMETH Csaba 06:56:25

Váltó:

1. DOVER Nyelvi Centrum 04:43:27

2. Sashegyi Gepárdok 04:56:49

3. Hírös Suttyók 05:41:05

Összetett eredmények:

Egyéni:

1. BOGÁR János 14:10:30

2. NÉMETH Csaba 14:14:38

3. HERBÁK Gergő 15:28:18

Váltó:

1. DOVER Nyelvi Centrum 10:00:51

2. Sashegyi Gepárdok 11:11:44

3. Hírös Suttyók 12:11:31

 

 Képgaléria: www.bbu.hu/hu/kepek 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk