Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Triatlon bravúr a mezeifutó OB-n, VEDAC győzelem a Skanzenben Kiemelt

  • Állapot: Archív

triatlon, bravúr, mezeifutó, OB, VEDAC, győzelem, Skanzen

A mezeifutó OB-t a szentendrei Skanzenben rendezték meg, ahol Kovács Tamás és Nagy Mónika vezérletével tíz bajnoki cím került Veszprémbe, a VEDAC csapatához. A triatlonos Faldum Gábor bravúros futással és taktikával az összetett 6. helyet szerezte meg, az ország legjobb atlétái között! Fuchs Reni pedig az ifi kategóriában szerzett ezüstérmet!

A futók megismerték, felavatták a jövő évi mezei EB színhelyét! A 2011. évi Országos Mezeifutó bajnokság mezőnyét a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum jól előkészített pályával, folyamatosan működő szervezéssel és a tiszta, de szeles, hűvös időre való tekintettel forró teával várta.

27 nov. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A közel ötszáz induló változatos vonalvezetésű és talajú terepen, az „ország több tájegységét is érintve", a felbecsülhetetlen értékű népi emlékek között szép versenyeket vívott.

A legtöbb örömteli pillanatot a VEDAC atlétáinak, vezetőinek hozta a Skanzen: a veszprémi atléták röpke három óra alatt tíz bajnoki címet gyűjtöttek be és ezzel ismét haza vihették a nagy múltú Munka vándordíjat.

A program fénypontjaként együtt rajtoltak férfi és női felnőttek. Az iramot rögtön az idén maraton futásban olimpiai szintet elért Kovács Tamás diktálta.

A veszprémi atléta végig önbizalmat sugárzó futása biztos győzelmet hozott, az első éves felnőtt Szabó Sándor és a hegyifutások specialistája, Kovács Ádám előtt. A címvédő Bene Barna öt kilométernél – a farönköknél szerzett achilles sérülés miatt - nem fejezte be a távot.

„- Olvastam a verseny előtti nyilatkozatokat, ahol nem nagyon számoltak velem – ez egy kicsit úgy „felbosszantott" - mondta a bajnok a verseny után. - Szerettem volna megmutatni, hogy jó formában vagyok. A mezei nem nekem fekszik, de jó állapotban ezt is meg lehet oldani. Amikor a harmadik körben kicsit nehezebben jöttek fel az emelkedőre a srácok, akkor gondoltam, hogy itt nyerni lehet.

A pályán a felső rész elég kanyargós, kicsit szűknek éreztem befutni – kifutni. Lehet, ha nagy a mezőny, akkor nem lesz elég hely. Az egész különben jó, korrekt. Technikás a pálya. Tetszett, hangulatos."

A hölgyek versenyében is veszprémi siker született. A szintén inkább utcai futásban jeleskedő Nagy Mónika fél perc előnnyel győzött a tavalyi első Szederkényi-Takács Andrea és a sérülésből visszatérő Czebei Réka előtt.

triatlon, bravúr, mezeifutó, OB, VEDAC, győzelem, Skanzen

„- Főleg a csapatverseny miatt jöttem, egy maratoni felkészülés közben vagyok – válaszolt a TV kérdései után a masz.hu-nak is az idei női első. - A mezei bajnokságot vártam, számoltam, hogy esetleg a dobogóra is felfuthatok - de számomra is meglepetés volt, hogy sikerült nyerni. Igazából a második kiskörben éreztem, hogy van győzelmi esélyem, amikor már ketten maradtunk az Andival, és aki ott már kezdett mögöttem maradni. Akkor próbáltam még megnyomni.

Az egész létesítmény szép helyen van, a pálya nehéz. Az emelkedő és ma a nagy szél kemény ellenfél volt, de a jövő évi EB-hez ez a helyszín igazán megfelelő lesz."

A december 11-i mezei EB-re több válogató fordulóval készülő férfi U23 és junior/ifi futók jó versenyeket vívtak. A tavaly még a 20 év alattiak között EB nyolcadik helyet szerzett Szabó Sándor második helyezésével a felnőttek között is helytállt, egy jó őszi szériával készülhet Velenjébe.

„- Nehéz verseny volt, a szembeszél miatt is, de a pálya is elég kemény volt – értékelte a versenyt a tatabányai atléta. - A Skanzen nagyon jó házigazda lesz, jó a hangulat, jó a pálya. Remélem, hogy én is egy emlékezetes EB-n fogok majd itt indulni. Az idein, két hét múlva szeretnék nyolcba lenni, ami nagyon nehéz lesz – de mindent meg fogok érte tenni."

Élvezetes versenyt vívtak a junior férfiak – szintén a mezei EB volt a tét -, a győzelem itt is Veszprémbe került, Szalai Benjamin révén.

„- Két és fél hónapos felkészülésen vagyok túl, ami közben néhány napig egy sérülés akadályozott. Heti hat edzés, résztávok, kemény mezei futások vannak mögöttem. A pálya nagyon tetszett, változatos. Úgy gondolom, hogy a Skanzen a jövő évi EB-nek remek helyszínt fog biztosítani. Velenjében szeretnék javítani tavalyi, még első éves junior helyezésemen, idén a 20-30. hely körül jó lenne beérni a célba, az edzőm is ezt várja el tőlem."- mondta a junior győztes a befutás után.

A bajnokságon a dobogó legfelső fokára 12 szakosztály versenyzői állhattak fel, legtöbben az ifjúságiaknál álltak rajthoz: 80 férfi és 47 nő. A fiatalabb korosztályok futamaiban tehetséges gyerekek mutatták meg magukat.

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum első „EB vizsgája" - az Európai Atlétikai Szövetség jelen levő vezetői előtt – egy évre a nagy eseménytől kedvező képet mutatott. A rendezők sok tapasztalattal lettek gazdagabbak, és megismételt kérésük az edzők, versenyzők, vezetők felé, hogy a jövő évi verseny lebonyolítását segítő közérdekű észrevételeiket a szövetség címén tegyék meg a Szervező bizottságnak.

Az év utolsó jelentős nemzetközi bajnokágán, a velenjei EB-n induló magyar csapat névsorát a szakvezetők rövidesen kihirdetik és a masz.hu közzé teszi. (ML)

OB mezei/ Eredmények         .        Fotóalbum / Talabér Attila

Forrás: MASZ, fotó: Talabér Attila (MAHFUSZ)

 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk