Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Haibike Light SL 29 karbon merevváz és MTB

  • Állapot: Archív
Nagy várakozással álltam az első 29’-es kerékpárom előtt. Őszintén szólva kicsit szkeptikus voltam és azt gondoltam, hogy nem lesz nagy különbség a 26’-oshoz képest.

Mit vártam el egy 29’-estől?

Nagyobb stabilitást a lejtőkön és a sík szakaszokon, illetve egy negatívumként azt vártam, hogy kevésbé lesz fordulékony, és ez által a technikás szakaszokon hátrányt fog jelenteni.
Hogyan alakult az elvárásomhoz képest?

01 aug. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás
(1 szavazat)
 

 

A stabilitás az első alkalomtól kezdve feltűnt. Körül belül 10km/h-val nagyobb sebességgel vettem az akadályokat lefelé, köves dózer úton. Tehát abszolút visszaadta az elvárásom ebben a dologban.

A technikás szakaszokat sokszor teszteltem edzéseken és versenykörülmények között is. Semmiféle különbséget nem éreztem a 26-oshoz képest, tehát itt a vártnál sokkal jobban teljesített a 29-es.

Amint megtörténtek a beállítások, hihetetlen élményt nyújt a kerékpár. Komoly lejtőkön rendre azt érzem, hogy úgy küzdi le az akadályokat, mint egy „traktor”. Rendkívüli élmény, hogy az ember engedi lefelé a bringát és mindenen átmegy, ezt az élményt úgy adja, hogy emellett egy hatalmas önbizalmat a fékek rendkívüli teljesítménye. Egy újjal használom a tárcsafékeket, mert a fékhatás lehetővé teszi és ez azért hatalmas előny mivel sokkal biztosabban fogja így az ember a kormányt. Ha már a kormánynál tarok, meg kell jegyeznem, hogy a stabilitását nagyban meghatározza a kormány szélessége, és az élménykeltéshez is hozzájárul.

A Haibike nagyon eltalálta ennél a modellnél, a váz geometriát. Nem csak lefelé kényelmes haladni vele, hanem voltak olyan szakaszok, melyeket más mtb-kal nem voltam képes „kimászni” ezzel a bringával, meg elsőre sikerült.

Az előző évben gondolkodtam el azon a lehetőségen, hogy a hajtóművön elég lenne csak 2 fogaskerék. Mintha ezt a gondolatomat hallották volna meg a Haibike-nál, és ebben az évben így van szerelve a csapatbringa. Óriási előnynek érzem és ezentúl csak így fogok versenyezni.

A váltás egy kicsit furcsa volt számomra az elején, de hamar meg lehet szokni a váltókarok mozgását, illetve a sok-sok váltási lehetőséget. Ezek olyan pozitívumok, melyekhez könnyű hozzászokni.

Leginkább sziklás terepen használtam ez idáig a bringát, és nagyon pozitív hatást keltett. A teleszkóp tökéletesen „kimozogja” lefelé a gödröket, sziklákat, felfelé pedig segít a LOCK-OUT a nehezebb szakaszokon, hogy gyorsan áthaladjunk rajta. A gumik jól szerepeltek, főleg a lejtőkön éreztem előnyüket, a kerékpár a kanyarokban nagyon stabilan viselkedik, és jól tapadnak a gumik.

A lehető legextrémebb körülmények között kellett versenyeznem és bátran ajánlom mindenkien ezt a bringát. Még a bokáig érő mély homokban sem hezitált a váltó, és az egész rendszer úgy működött, ahogyan kell.

Meglepő volt, hogy semmiféle negatívumot nem érzek a 26-oshoz képest. Egyszerűen jobb a 29-es a terepen való kerékpározáshoz. Az igazán meglepő az volt a használat közben, hogy egy nyilvánvaló súlytöbblet a váz és a kerekek nagyságából adódóan, egy cseppet sem volt hátrány.

Idei legjobb eredményem a kerékpárral:

Den Haag Tereptriatlon Világbajnokság bronzérem az M25-ös kategóriában

Haibike web | Haibike magyar forgalmazó

 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk