Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Átadták a megújult Jánoshegyi utat és az újonnan kialakított futóutat a Normafán

  • Állapot: Aktuális

A Hegyvidéki Önkormányzat számos közismert sportoló és sportszervezetek képviselőinek jelenlétében, sajtótájékoztató keretében adta át hivatalosan is a kikapcsolódni, mozogni vágyóknak a megújult Jánoshegyi utat és a futóutat. A sajtótájékoztatón részt vett Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Pokorni Zoltán, a hegyvidék polgármestere, Dr. Váczi János alpolgármester, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

29 szept. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Átadták a megújult Jánoshegyi utat és az újonnan kialakított futóutat a Normafán Foto: Sárközy György, Hegyvidék újság

Pokorni Zoltán beszélt a már megvalósult fejlesztésekről, valamint a közelmúltban elfogadott kormányhatározatról, ami számos új lehetőséget biztosít a Normafa rehabilitáció kapcsán. A kormányhatározatban négy nagy programpont szerepel: az egyik a Fogaskerekű nyomvonalának meghosszabbításához szükséges terület rendezése, ami többek között rendezi a régóta üresen álló, rettenetes állapotú Hotel Olimpia sorsát. A másik nagy fejlesztési terület a fenti parkolás és közlekedés rendezése.

„Szeretnénk elterelni a gépkocsiforgalmat a hegygerincről, ezért az Eötvös út felső szakasza új nyomvonalra kerülne a Távcső u. mellett. A Normafa Síház előtti parkoló megszűnne, a Konkoly Thege Miklós út Távcső u. és Síház közötti szakasza zsákutca lenne, itt kerülne kialakításra egy kulturált parkoló.” – tájékoztatott a polgármester.

A harmadik fejlesztési terület az egykori Fácános megújítása, ahol egy Hild József által tervezett, rossz állapotú műemlék épület rekonstrukciójára lesz lehetőség jelentősebb összeget fordítani. A negyedik elem a volt zugligeti lóvasút végállomás műemléki rekonstrukciója, ami szintén nagyobb összeget emészt fel, és amely a felújítás után a Helytörténeti Gyűjteménynek ad majd otthont.

Kozmann György helyettes államtitkár kiemelte a szabadidősport fontosságát, és hozzátette, hogy az ilyen ingyenesen igénybe vehető lehetőségek nagyon fontosak a kulturált körülmények között mozogni vágyóknak.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke arról beszélt, hogy rendkívül fontos a gyerekek, fiatalok sportolási lehetőségeinek bővítése annak érdekében, hogy az egészséges életmód, a mozgás szeretete minél inkább természetes és elérhető legyen számukra. A Normafa és környéke, az új futóút lehetőséget biztosít számos iskolának arra, hogy akár kihelyezett testnevelés órával, akár diákoknak szervezett sportrendezvényekkel megszerettessék a sportot, a mozgást a gyerekekkel.

Váczi János alpolgármester elmondta, hogy a Normafa fejlesztésének második – jelenlegi –ütemében a legnagyobb feladat a Jánoshegyi út Normafa Síház és a Libegő felső állomása közti szakaszának teljes átépítése volt, amelynek része volt az 1740 méter hosszú és 1,5 méter széles gumiborítású futópálya kialakítása, valamint a korábbi, a Libegő felső állomása és az Erzsébet-kilátó közötti, 300 m-es rekortán futóút felújítása is. A futóutat tavaszra kihajtó zöld sáv választja el az újraaszfaltozott útpályától, az ősz második felétől pedig környezetkímélő, mozgásérzékelő LED-lámpás közvilágítás teszi komfortosabbá és biztonságosabbá a futást.

A korábbi útszélességet csökkentették annak érdekében, hogy az erdő széle érintetlen maradjon, így a keskenyebb aszfaltút immár a kerékpárosokat, görkorcsolyázókat vagy akár babakocsival közlekedőket várja. Az autós forgalmat ezért szigorúan korlátozták, az útszakaszra csak rendkívül indokolt esetben – többek között a terület karbantartása érdekében – engedéllyel szabad behajtani. Hogy az autósok mindenképpen betartsák ezt a korlátozást, az utat sorompóval is lezárják. A terület fejlesztése a tavalyi évhez hasonlóan tartalmaz új padokat, asztalokat, hulladékgyűjtőket, információs és tájékoztató táblákat, valamint illemhelyeket is.

„Az a célunk, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak, jó levegőn legyenek, bízunk benne, hogy a megújult útpálya és az új, ízületeket kímélő burkolat következtében még többen döntenek a sportolás mellett.” – mondta az alpolgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tervezés során példaértékű volt az együttműködés a szakmai és az érdekvédelmi szervezetekkel. A természetvédőkkel folytatott egyeztetésen túl a Magyar Szabadidősport Szövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Triatlon Szövetség, a Magyar Atlétikai Szövetség, a Városmajori Futóklub, valamint a Testnevelési Egyetem atlétika tanszéke képviselőinek sportszakmai véleményét is kikérte az önkormányzat.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A sajtótájékoztató zárásaként közös futással avatták fel a futóutat, amelyben részt vett többek között Csere Gáspár olimpikon, Kocsis Árpád a BSI ügyvezetője, Gajdos Tamás műsorvezető valamint a Nike Futóklub edzői.

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 29 szeptember 2016 22:05

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...