Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Tejtermék helyetesítők - a Sojade bio szója joghurtok (BIOrganik)

Ha tejérzékeny vagy, vagy más okból nem fogyasztasz tejtermékeket, akkor Neked találták ki a SOAJADE termékeket, amelyeket gondosan ellenőrzött és válogatott alapanyagokból állítanak elő.

Tejtermék, helyetesítő, -Sojade, bio, szója, joghurt, BIOrganik, bifidus, bélflóra

A Sojade termékek alapvetően szójából készülnek, ezért - mint egészség témájú cikkeinkben mindig - most is felhívjuk a figyelmet a túlzott szójafogyasztásra! Ne essünk túlzásokba, a szója - bár majdnem tökéletes táplálék - nem alkalmas a napi és állandó fogyasztásra. Erről korábban is írtunk.

A Sojade termékek nemcsak tejtermék pótlónak kiválóak, hanem igazi ínyenc csemegék is!

03 ápr. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A Sojade termékek legtöbbje finomítatlan nádcukorral készül, a többi összetevőjük is a legmagasabb minőségi elvárásoknak felel meg.

A bio szójajoghurtok másik nagy előnye a bifidus baktérium, amely az emésztésben, a szervezet homeosztázisában játszik komoly - és a mai világban egyre komolyabb - szerepet. Számos ízben lehet hozzájutni, amely a natúrtól az egészen különleges mangó-barack, málna-maracuja ízekig terjed.

Különleges kedvenc lehet nyáron a citromos joghurt, vagy sportolóknak a banános. Az egyik nagyon hasznos az aszalt szilvás joghurt, bélbántalmak esetén tehet nagyon jó szolgálatot, hiszen nagyszerű tisztító hatással rendelkezik (pl. szorulás esetén).

Sojade BIO szója jogh. fekete ribizli-vörösáfonya 400g

Kiszerelés: 400g
Db/krt: 6
Tárolás: + 2°C és + 6°C között

Összetevők: szója ital* 78% (természetes ásványvíz, egész szójababok* 10%), fekete ribizli* 9%, vörösáfonya* 1%, nyers nádcukor*, természetes aroma*, sűrítő anyagok: pektin, tápióka keményítő*, karob gumi, kálcium citrát, válogatott élő kultúrák Bifidus-ból és Acidophilus-ból.

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100g-ban):

Energiaérték: 355 KJ / 84 kcal
Fehérje: 3,8 g
Szénhidrát: 11,9 g
Zsír: 2,2 g

{jb_purplebox}Jó tudni:
- fogyaszthatják tejérzékenyek, vegetáriánusok, vegánok
- koleszterinmentes
- tejcukormentes
- koncentrált zsírsavakban szegény
- növényi fehérjében gazdag
- több, mint 100m mélységből feltörő természetes forrásvizet használnak a gyártáshoz
- nem génkezelt alapanyagokból készült (NON GMO){/jb_purplebox}

A bifidus essensis úgynevezett probiotikum. Probiotikumnak nevezik azokat az élő mikroorganizmusokat, amelyek az ember szervezetébe jutva jótékony hatásokat fejtenek ki. Ebbe a csoportba a baktériumok közül elsősorban a Lactobacillus és a Bifidobacterium nemzetségek tagjai sorolhatók.

A probiotikumok úgy fejtik ki hatásukat, hogy kapcsolatba lépnek a bélnyálkahártya sejtjeivel. Egyrészről elősegítik az egészségre káros, kórokozó baktériumok leküzdését, másrészt serkentik a bélfal mozgékonyságát, valamint a szervezet számára szükséges tápanyagokat is termelnek. A vastagbélbe eljutva elősegítik az ember számára egyébként emészthetetlen szénhidrátok lebontását.

A probiotikumok szerepet játszanak a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, a fertőzések elleni védelemben, megakadályozzák a kórokozók elszaporodását, erősítve ezzel a szervezet ellenállóképességét. A vastagbélbe kerülő, még emésztetlen szénhidrátokat lebontják, valamint növelik a fehérjék, zsírok, ásványi anyagok és a vitaminok felhasználását.

Csökkentik a koleszterinszintet és antioxidáns aktivitásuk révén gátolják a káros szabadgyökök képződését, ezen kívül vitaminokat (K- és B-vitaminok, folsav) termelnek. Segítik a megfelelő bélmozgást, megakadályozzák a székrekedés kialakulását, és védenek a fertőzést okozó baktériumok ellen, ezen kívül hozzájárulnak a májzsugorodás és a vastagbélrák megelőzéséhez.

National Geographic Magazin

 

Mire érdemes figyelni?
A probiotikumok jótékony hatása az emberi szervezetre már bizonyított, azonban két dologra érdemes odafigyelni:

  • a koncentrációra, hiszen a pozitív hatás kibontakozásának feltétele, hogy elegendő mennyiség jusson belőle a szervezetbe.
  • arra, hogy a termék hőkezelt-e vagy sem. (ha hőkezelt egy anyag, abban már nincsenek baktériumok, ezért is áll el sokáig.)

 

A Sojade termékek forgalmazója a BIORGANIK Kft.

{jb_iconic_info}References:{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info} 1. Roel Van der Meulen, Tom Adriany, Kristof Verbrugghe, and Luc De Vuyst. "Kinetic Analysis of Bifidobacterial Metabolism Reveals a Minor Role for Succinic Acid in the Regeneration of NAD+ through Its Growth-Associated{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info} Production." 2006. Research Group of Industrial Microbiology and Food Biotechnology (IMDO), Department of Applied Biological Sciences and Engineering, Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, B-1050 Brussels, Belgium. {/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info} 2. Chiappini, M. G. 1966. "Carbon dioxide fixation in some strains of the species Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium constellatum, Actinomyces bovis and Actinomyces israelii." Annals of Microbiology. 16:25-32.{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info} 3. De Vries, W., and H. Stouthamer. 1968. "Fermentation of glucose, lactose, galactose, mannitol, and xylose by bifidobacteria." Journal of Bacteriology. 96:472-478.{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info} 4. Duncan, S. H., A. Barcenilla, C. S. Stewart, S. E. Pryde, and H. J. Flint. 2002. "Acetate utilization and butyryl coenzyme A (CoA): acetate-CoA transferase in butyrate-producing bacteria from the human large intestine." Applied Environ. Microbiology. 68:5186-5190. {/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info} 5. Duncan, S. H., P. Louis, and H. J. Flint. 2004. "Lactate-utilizing bacteria, isolated from human feces, that produce butyrate as a major fermentation product." Applied Environ. Microbiology. 70:5810-5817. {/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info} 6. Fooks, L. J., R. Fuller, and G. R. Gibson. 1999. "Prebiotics, probiotics and human gut microbiology." International Dairy Journal. 9:53-61.{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info} 7. Franks, A. H., H. J. M. Harmsen, G. C. Raangs, G. J. Jansen, F. Schut, and G. W. Welling. 1998. "Variations of bacterial populations in human feces measured by fluorescent in situ hybridization with group-specific 16S rRNA-targeted oligonucleotide probes." Applied Environ. Microbiology. 64:3336-3345.{/jb_iconic_info}

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk