Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Az US Army jógát, reikit, távgyógyítást is hajlandó használni

M1 AbramsÚj, alternatív módszereket hajlandó támogatni az amerikai katonaság. Az agysérülések és a poszt-traumatikus stressz hatásainak leküzdésére négymillió dolláros programot indított, amely felkarolja a bioenergetikát, a jógát, a transzcendentális meditációt és többek között a csikungot is, értesült a Wired.
26 márc. 2008 Hozzászólás: Hozzászólás  

Egy kongresszusi tanulmány szerint az iraki és az afgán veteránok 17 százaléka szenved PTSD-ben, azaz poszt-traumatikus stresszben, a tavaly nyári felmérések szerint pedig közel 3300 csapat túlélőit diagnosztizálták TBI-vel, azaz traumatikus agysérüléssel, a Columbia University felmérése szerint mindezen komplikációk kezelése közel 35 milliárd dollárba is kerülhet, ha a kezeléseket a katonák élete végéig fenn kell tartani. Ezek után érthető, ha a kormány további gyógymódokat keres a katonák egészségi állapotának javítására. Mégis meglepőnek hat a közelmúlt azon projektfelhívása, amelyben a védelmi minisztérium "bizonyítékokkal alátámasztott egészségügyi módozatokat keres és támogatja az alternatív gyógymódok használatát, amennyiben azok hasznosnak bizonyulnak."

Image A projekt összesen négymillió dollárt áldoz az újszerű megközelítések klinikai mélységű vizsgálataira. Az eredeti szövegezés szerint kutatás tárgyául szolgálhat zenei, művészeti, táncon vagy akár házi- vagy egyéb állatokon alapuló terápiás megoldás, masszázsterápia, virtuális valóság, akupunktúra, transzcendentális meditáció és jóga is. Pályázni lehet olyan megközelítésekkel is, amely a kognitív funkciókat javító szervesanyag-alapú kezelésekkel és táplálkozás-kiegészítőkkel, valamint a TBI-vel, PTSD-vel, depresszióval, krónikus feszültésggel vagy drogfüggéssel diagnosztizált páciensek hangulatát javítanák. Kutathatóak emellett az olyan bioenergiás terápiák is, mint a csikung, a reiki, az akupunktúra és a távgyógyítás is, a pályázóknak azonban minden esetben részletezniük kell, hogy a katonaság számára az adott gyógymódok miért bizonyulhatnak hasznosnak. A program nemcsak a gyógymódok fizikai és fiziológiai hatásait kívánja felmérni, hanem azt is, hogy ezen kezelések hogyan hatnak az egyes nemekre.

Az amerikai katonaság már korábban is foglalkozott a nem-hagyományos megközelítésekkel: a DARPA, a védelmi minisztérium kutatási részlege már korábban vetett be természetes táplálék-kiegészítőket is, egy 1973-as, a részleg számára összeállított tanulmány szerint a szovjet haderő jóval Amerika előtt járt a jóga és a telekinézis kutatásában.

[ hvg.hu ]

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk