Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Méregtelenítés helyett életmódváltás

Környezetünk és táplálékaink révén nap mint nap akaratlanul is nagy számú, lassan ható mérgező anyaggal kerülünk kapcsolatba. Ez természetesen függ az életmódtól és a tudatosságtól. Rövid körkép a leggyakoribb veszélyekről és a védekezés módjairól.
10 szept. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás  

Mérgek minden formában és mennyiségben

A veszélyes anyagok közé tartoznak a nehézfémek, pl. ólom, kadmium, amelyek elsősorban ipari övezetben termesztett vagy erősen műtrágyázott növények fogyasztásával kerülhetnek a szervezetünkbe (ld. Taraczközi Kamilla, a Debreceni Egyetem kutatójának a tanulmányát: Nehézfémek mezőgazdasági talajokban, ill. Sóvágó Imre Biomolekulák átalakulása. A fémionok hatásai c. írását.)



Fogtömés

Káros lehet a fogászati tömőanyagként használt amalgám is, ha higany szabadul fel belőle. A fogpótlásokban alkalmazott aranyötvözetek is veszélyesek lehetnek, ha palládium oldódik ki belőlük, például akkor, ha más ötvözetű pótlás is található a szájban, vagy ha savas italoktól, ételektől korrodálódnak.

Számos kutató szerint nehézfém-terheltségünk ma már komoly közegészségügyi problémává nőtte ki magát. Mivel a nehézfémionok leállítják a létfontosságú enzimek tevékenységét, idegrendszeri elváltozásokat okoznak, és nem, vagy csak nagyon nehezen lehet megszabadulni tőlük, amennyire csak lehet, kerülni kell a velük való „találkozást". Ehhez viszont elengedhetetlen az emberek megfelelő tájékoztatása. Sajnos ma még ennek nem minden fogorvos tesz eleget.

Élelmiszerek

Káros nehézfémionok főzéskor és a tárolás során is bekerülhetnek az ételeinkbe. Ártunk magunknak és családtagjainknak, ha lepattogzott zománcú edényben főzünk. Alumínium vagy gyenge minőségű fémedény sem alkalmas savas ételek készítéséhez, tárolásához.

A konzervdobozok belsejére is érdemes egy pillantást vetni miután kinyitottuk, ugyanis ha nem megfelelő vagy sérült a védőréteg, ezekből is kioldódhatnak az egészségre ártalmas anyagok.

Egyszerű méregtelenítési módok

A természetgyógyászatban méregtelenítésnek mondják azokat az eljárásokat, kezeléseket, amelyeket a szervezetben felhalmozódott salakanyag, illetve méreganyag eltávolítására alkalmaznak.

A szervezet méregtelenítése az utóbbi időben a természetgyógyászat egyik legfelkapottabb ágazatává vált. Nagyon sok írás található az interneten is ebben a témában, a természetgyógyászati rendelők szinte mindegyike ajánl valamilyen méregtelenítő kezelést. Az emberek keresetük nem jelentéktelen részét költik a legkülönbözőbb - gyakran kétes értékű - kezelésekre.

Tudomásul kellene vennünk, hogy rajtunk is múlik, mi kerül a szervezetünkbe. A leghatásosabb, ha életmód-változtatásban is gondolkodunk, és nem csak utólagos „tűzoltásszerű méregtelenítésben".

Sokat nyerhetünk már azáltal is, ha az ételeinket frissen készítjük el, figyelve a biológiailag szükségesre, a savas és bázikus ételek megfelelő arányára, az elfogyasztott mennyiségre és nem utolsó sorban a higiéniára. Tudatosítsuk ezt magunkban, és küzdjünk a rossz beidegződések ellen.

Teljes cikk

 

 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk