Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Három nyílt titok a kézápolásról

kézápolás, kozmetika, szépészeti műtét, hidratálás, ráncosodás, Just, kézkrémVan egy terület a testen, ahol nincsenek szépészeti műtétek. Bizony ez a kéz.

Az is gond, hogy életünk során a kezünket nem lehet kihagyni a munkából. A káros hatások, mint kerti munka, mosogatás, vízkőoldózás a fürdőszobában, sütővel megsütött kezek… És akkor még kihagytam, hogy mennyi mindent fogunk meg egy nap, és milyen a téli hidegben vagy nyári forróságban. A szélsőségesség jellemzi a kezünket.

A nőnek a legfontosabb, hogy a keze is szép legyen. Habár ma már a férfinál is az ápoltság fokmérője.

22 máj. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A gond a kéz bőrével az, hogy ugyan szívós, de vékony. Alatta zsírszövet alig van, emiatt sokkal hamarabb ráncosodik. A kiszáradás is itt jelenik meg legelőször, hiszen a kézhát bőrének felemelésével nézem meg egy hányós gyereken, hogy kell-e beavatkozni.

A vékony bőrön keresztül az inak- erek is sokkal áttetszőbbek.

Nézzük a titkokat, amik nem is lesznek titkok.

HIDRATÁLÁS

A titok nyitja a szőrtüsző. A kézen alig van. Ez felelős a faggyúmirigye révén a visszazsírozásra. És pont ott, amit a legtöbbször mosunk, ott van híján a védelem. Otthon még csak meg tudod válogatni, hogy mivel mosol kezet, de máshol? Lúgos, szárító, olcsó fog várni!

Fontos, hogy nem akár milyen krémet, hanem kifejezetten a kéz számára kifejlesztett krémet érdemes használni. Bízz bennem, kezed meghálálja ezt a gondoskodást. Csak ezt nem most látod, hanem majd 30 év múlva, ha összehasonlítod azzal, aki nem így cselekedett! Akkor viszont már késő bánat.

A körmök is nagyon érzékenyek, hiszen a szarulemezek eredendően kevés nedvességet tartalmaznak. Balogh Andrástól tanultam, hogy a Kamillás kézkrémet hogyan használjam. Először a kézhátra kinyomok egy borsószemnyit, onnan a mutató ujjammal levéve egy kicsit körbekenem a körömágyat mindkét kezemen, mind a tíz ujjamon. Utána a két kézfejemet összetéve dörzsölöm szét, majd jön a hagyományos kézmosó mozdulat, amikor minden felszínt átkenek, óvatosan átsimítva, fokozom a vérellátását. A benne lévő kamilla ápol és gyulladáscsökkentő, a mogyoróolaj táplálja a kéz bőrét.

 

FELTÖLTÉS

Van a napnak egy olyan szaka, ami erre a legalkalmasabb, az éjszaka. Sokszor ajánlom azoknak ezt a töltést, akik egész nap gumikesztyűben dolgoznak, vagy földdel, ami nagyon kiszárítja kéz bőrét.

Éjszakára be kell kenni vastagon a kezet és egy cérnakesztyűt ráhúzni, hogy a lefekvésnél ne veszítsük el az ágyban a krémet, hanem maradjon rajta.

Melyek a jó krémek? A Kamillás kézrkém enyhébb esetekben elég.

Körömvirág krém, ami illatában is bódító, jó alvást fog adni, de ápoló hatása, zsírozó hatása jóval erősebb az előzőnél. Nem tartalmaz állati zsiradékot! Ritka az ilyen krém a kereskedelemben. A körömvirág olaja nehezen gyógyuló sebeket is fertőtlenít és eltüntet, a vazelin olaj hidratál és bőrt véd. A szójaolaj bőrápoló, gazdag vitaminokban és kitűnő hidratáló. E vitamin, nagy hatású antioxidáns, erős tápláló hatású, és bőrön keresztül is felszívódik.

A Lábkrémet sem hagynám ki a sorból, mert bizony sok csodát tett. 14 féle gyógynövény és 3 féle ápoló olaj… Egyszer a Debrecen Áruházban beszélgettem a Nahrinok és Justok rejtelmeiről egy orvos kollégámnak, aki nagyon húzódozott mindentől. Épp a Mister Minites előtt álltunk. A kollégám elment, persze nem akart semmit, és a férfi a pultnál felemelte a két kezét: - Na, erre adjon valamit! - felszólítással. A tenyere, az ujjai végig szét voltak nyílva, több helyen látszott az eleven húsa. Egész nap koszos cipőket fogdosott… Vittem neki Lábkrémet másnap, és egy hét múlva visszanéztem. Minden seb be volt gyógyulva a kezén. És elmondta, hogy ahogy elkezdődik a tavasz, dolgozik kint a kertben, azonnal szétnyílik a keze és ilyen egész nyáron. Nagyon hálás volt érte. Hetente 1x kellett onnantól vastagon bekenni csak és kesztyűt használni, a többi napokon elég volt az esti szimpla bekenés.

 

FÉNYVÉDELEM

Hiába védem az egész testem reggel a fényvédővel, hiszen akkor kell, hogy be tudjon szívódni.

Napközben a sok mosás miatt még a vízállók is lejönnek. Tehát vinnem kell magammal, és minden kézmosás után használni, újrakenni.

Három nyílt titok a kézápolásról Ha valami igazán finomat szeretnél, akkor ajánlom a Kertizsázsakrémet!!!! Imádom az illatát (Igaz, melyiknek nem?!?)! Olyan finom tapintású utána a bőr, hogy csak simogatom a kézfejemmel az arcomat… 15-ös fényvédő faktorral rendelkezik, és segít az időskori foltok eltüntetésében is. Tavaly szeptemberben még nagy meleg volt, és egy idősebb hölgy megmutatta a hatását. Azt mondta, hogy ő csak az arcára kente, hogy sokáig elég legyen a tubus. És ekkor odatette az arca mellé a kézfejét. Az arcon alig láthatóak voltak a foltok, míg a kezén bizony erős barna elváltozás volt. Engem meggyőzött.

 

Ugye elég indokot mondtam, hogy miért és hogyan védd a kezed?

Elsőként árulja el a korodat! Ha Te tiszteled, ő is tisztelni fog, és falaz Neked!

Én a kezem már cikkírás előtt bekenten a Kézkrémmel)! Remélem, most végre Te is megteszed!

dr. Harsányi Edit

 

just website 500

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk