Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Csináld Magad Gyerekszoba 2. Rész – Az a Bizonyos Fal

Mint ahogy a maratoni alatt is sokszor ütközhetünk abba a bizonyos falba, gondoltam, a gyerkőcöm falát is maratoni türelemmel tervezem meg, és ha törik ha szakad magam csinálom meg. Ütköztem problémákba, a tervezés, és az elképzelés folyamán, de mint egy maratoni futás alatt is, mindig mindenki legyőzi azt a bizonyos falat, én is legyőztem, és büszkén tekintek a csodás alkotásomra.

Az egész a Pinterest örületemmel kezdődött, amikor is, el kezdtem bújni, hogy remek ötleteket keressek a baba szoba díszítésére.  A legjobban a pöttyös színes fal fogott meg, bár emellett rengeteg más pöttyös fal ötleteket is lehetett találni, de azok nem voltak olyan elragadóak. Szóval eldöntöttem az egyik fal pöttyös lesz, ha törik ha szakad.

17 máj. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  
Zsófi és a pöttyös fal Zsófi és a pöttyös fal

 

A szoba tapétázva volt, szóval azt lefejtettük közösen párommal (de főleg ő), majd a festést nem akartuk magunkra bízni, így hívtunk egy profi szakembert. A pöttyösre tervezett fal fehér maradt, és az ajtó körüli pici fal rész is, hisz oda is terveztem valami finomságot. Majd a többi fal rész, plafonnal együtt világos kék lett. Picit rettegtem azért, hogy nem lesz-e túl sötét, vagy túl világos, de nem is tetszhetne jobban. Imádtam már a díszítés nélkül is a szobát.


Na de nézzük a lényeget - A Pöttyös Fal

Az eredeti bejegyzést itt találhatjátok meg:
https://ohhappyday.com/2014/02/dot-wall-diy/

Ahogy láthatjátok az eredeti bejegyzésben édes krumplit használtak, de ezt én lecseréltem a hobby boltban kapható kör alakú szivacsra, majd a pöttyök mérete is másképp alakult.  A pöttyök mérete 5cm lett körübelül, majd 3 cm-re szerettem volna őket egymástól, egyenes vonalban. Szóval kellett méricskélni.

Amire szükséged lesz:

- Akril Festék
(Amit a hobby boltban meg lehet kapni, vagy igazából már elég sok helyen.  Én 12 tubust vettem, de abban volt fekete és egy padlizsán lila szín amit nem használtam, majd fehér amit színek kikeverésére használtam. Szóval olyan 14 szín lehet a falon. )
- Kör alakú szivacs (Hobby boltból, csomagban, különböző méretű körök, én az 5cm-eset használtam, a legnagyobbat)
- Vonalzó, vízmérték
- Ceruza
- Tál amibe a színeket tudod keverni
- Ecset

gyerekszoba 2 2

1) Szóval ha megtervezted, hogy milyen méretű pöttyöket szeretnél, milyen távolságra, akkor kezdődhet a móka. Szóval én 5 cm-es pöttyöket terveztem, 3 cm-re egymástól. Szóval a padlón, az egyik faltól kezdve 8 cm-re egymástól jeleket tettem, egészen a másik falig. Majd elkezdtem felfele mérni 8cm-enként, a vízmértékkel egészen a plafonig. (A jel ne legyen túl erős, mert a világosabb színek nem fogják befedni.) A végén úgy néz ki a fal mint egy kockás lap.  


2) Kiszámoltam, hogy 695 pöttyre van szükségem, amit elosztottam a használt színek számával amit akkor még 10-nek gondoltam, szóval az 69,5, kerekítettem színenként 69 pöttyre. Tehát egy színből 69 pötty, a végén meg alakítom. Ez azért, hogy minden színből körübelül ugyanannyi legyen a falon, és ne essek abba a hibába, hogy mondjuk túl sok rószaszín lenne. Na de mindig bele feledkeztem számolni, szóval a végén csak hasra csapás szerűen pöttyöztem, és nem is 10 színem lett, hanem több. DE legalább tudom 695 pötty van a falon. ?

3) Kezdhetünk pöttyözni. Minden szín után moshattam a szivacsot, és a tálat is. Az akril festék igazán gyorsan szárad. Az első színnél még vizeztem a festéket, mert azt hittem kevés lesz, de ez hiba. Ne tedd, mert a festék túl vizes lesz, a száraz szivacs meg felszívja, és ahogy rányomod a falra végig csurog a szép fehér falon, és javíthatod fehérrel. Velem 3 szor fordult elő, míg rájöttem nem csak az a titka, hogy ne legyen a festék vizes, de a szivacs se legyen száraz. Mert akkor meg a tömény festéket szívja fel. Szóval bevizezed a szivacsot, jo alaposan kicsavarod, és a tiszta akril festéket használva pöttyözöl. Vagyis nekem ez vált be a legjobban. Természetesen nem volt tökéletes, még így se, szóval az összes pöttyöt át festettem még ecsettel külön. Nem akartam tökéletes kör alakú pöttyöket, szóval eldeformálódas egyáltalán nem zavart. (A festék meg bőven elég, a másik ötletemre is elég lett végül, kivéve a fehér, a keverés miatt.)

gyerekszoba 2 3

Hogy meddig tartott? Mondom türelemre szükség van, főleg ha egyedül csinálod. Olyan mint egy maratoni.

4 napig csináltam.  3 napig tartott a fal, majd a 4. napon úgy döntöttem az ablak párkányt is megcsinálom, az plusz 78 pötty lett.

- 1. Nap: bejelölés 4 és fél óra
- 2. Nap : Pöttyözés 7 óra
- 3. Nap: Pöttyözés 7 óra
- 4. Nap: Párkány Bejelölés + Pöttyözés 2 óra


Hát nem érte meg? Én kifejezetten imádom a falat, legszívesebben én költöznék abba a szobába. Eszméletlenül vidámmá teszi a szobát, akármikor belépek, mosolyra húzodik a szám. Remélem pocaklakómnak is annyira fog tetszeni, mint nekem, bár az ő véleményére még várni kell.

De falhoz illő rucija már van..

gyerekszoba 2 4

Utoljára frissítve: vasárnap, 17 május 2015 10:50

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk