Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 28. Vasárnap  Ma Valéria és Nimród napja van.  

Új életmód és sport rovatunk a "kultorna", ami egy kicsit kúl, egy kicsit kult, egy kicsit sport... mint az Élet maga Kiemelt

Miért sportolunk? Miért sportoljunk? Beszélgetések olyan emberekkel, akik nem sportolóként sportolnak.

Amikor először találkozunk a sporttal, legtöbben játékként éljük meg, és ha elég szerencsések vagyunk, akkor ez jó sokáig így is marad. Sajnos csak kevesen vannak akik ennyire szerencsések. Legtöbbünk a versenysporttal találkozik gyermekként, aminek két kimenetele lehetséges: bajnok lesz, kiég és abbahagyja, vagy csak nem elég tehetséges és más sport után néz.

Abban azonban mindannyian egyetértünk, hogy a sport mostanra a társadalom fontos részét képezi. Reklámok ezrei használják, a motivációs filmek kedvenc témája, ha ki akarnak rángatni minket a letargiából. 
16 febr. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás   Malomsoky Ildikó
KULTORNA - TEREPSPORT KULTORNA - TEREPSPORT Fotó: az interjú résztvevőinek fotói

Egyesek pénzkereseti lehetőséget látnak benne, akár sportszerek, akár sportolók az árucikkek. Mi most valami egészen másról szeretnénk beszélni.

A mozgás szerepéről az egészséges életben. Nem, itt most nem arról akarok beszélni, hogy menj futni, mert attól egészségesebb leszel. Arról akarok beszélni, hogy sajnos kiveszett az emberek életéből a mozgás abban a pillanatban, amikor behúzódott a négy fal közé és kizárta a természetet, amibe itt most éppúgy beleértem a szántást-vetést, mint a gyümölcsszedést vagy az állatokkal való bármilyen kapcsolatot a lakáson kívül.

Legtöbbünk civilizált körülmények közt pihenget éjjelente a jó meleg hálószobában, reggel tv nézés közben burkolja a müzlit, vagy a tükörtojást, bemegy dolgozni (sejthetően nem egy farmra) majd este hazaesik és örül, ha a sört nem önti magára, miközben ülve elalszik a tv előtt. Tisztelet a kivételnek, nagyon sokan élünk így.

Sportolni nem azért kell, mert divatos, vagy mert egészséges, mert nem az egészség a végcél. Az egészség éppúgy csak egy eszköz, ahogy a pénz is. A pénz se lehet végcél, mert ha az, akkor a boldogság soha nem kopogtat be az ajtónkon. A pénz áramlása olyan, mint a testben a vér: akadályozhatjuk azzal, hogy felhalmozzuk, de egy ponton trombózis lesz a vége.

A sport olyan kellene legyen az életünkben, mint a légzés: magától értetődő. Az ember nem úgy lett megteremtve, hogy egész nap ücsörögjön. Persze nem hal bele egy ideig, de jócskán megkeseríti az életét, ha a mozgás hiánya miatt sorvadt izmok és keményre meszesedett erek és ízületek egyszer csak felmondják a szolgálatot. A létfontosságú szervekről már nem is beszélve.

Így aztán elhatároztuk, hogy felébresztjük bennetek annak a vágyát, hogy értelmes életet éljetek. Akinek az a célja, hogy megvalósítsa szíve legbenső vágyait, álmait, annak mozognia kell, mert erőre, energiára van szüksége, ha az álmait kergeti. Ha idő előtt kifárad, nem ér célba. És e cél felett nincs kifeszítve célszalag. Az élet nem tesz minden cél fölé szalagot.

Neked kell kitűznöd és megvalósítanod a céljaidat, és sokunk számára ez annyira nehéz, hogy sokszor fel is adjuk. Mindannyiunk biztatására olyan emberekkel fogunk beszélgetni, akik a mozgást életük részévé tették, hogy az élet teljesen más területén érjék el a céljaikat.

Színészek, énekesek, rendezők, zenészek, forgatókönyvírók, kaszkadőrök, orvosok, tudósok és még sok egyéb terület jeles képviselői fognak beszélni nekünk arról, miben segít nekik a mozgás. Hogyan érik el céljaikat, hogyan valósították meg álmaikat.

Adjanak nektek erőt és lendületet ebben a csodákkal teli évben is, amikor nagyon sok szükség van az együttérzésre, a segítő szándékra, az összefogásra és minden mennyiségben a békére és a szeretetre.

A sorozat első szereplői

Harcsa Veronika - jazz énekesnő

Várhelyi Éva - operaénekesnő

Száraz Dénes - színész

Fekete "Jammal" János - zenész

Lesley Patterson - forgatókönyvíró, producer ("Nyugaton a helyzet változatlan" (2022)) (imdb)

Adam Brashaw - kaszkadőr (Harry Potter, Assassin's creed, Ready Player One, Trónok Harca, Doctor Strange az őrület multiverzumában - Michael Fassbender és Ryan Reynolds állandó dublőre) (imdb)

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: csütörtök, 02 március 2023 17:55

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk