Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Boronkay Péter fantasztikus sikere a Tisza Triatlonon

  • Állapot: Archív

Három versenyszámban is érmet szerzett - két aranyat és egy bronzot - a XXIV. Fortrex Tisza Triatlon kupán a kecskeméti paratriatlonista világ- és Európa-bajnok, Boronkay Péter.

Soha nem látott létszámban sorakoztak fel hazánk klubcsapatai Tiszaújvárosban, a XXIV. Fortrex Tisza Triatlon május 23-i, első versenynapján, hogy eldöntsék az országos bajnoki érmek sorsát.

A Gyógy- és Strandfürdő területén kialakított verseny központban nem kevesebb, mint 135 egység regisztrált. Viszonyításképpen: az eddigi részvételi rekord 98 csapat volt. 

26 máj. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  
Boronkay Péter a célban Boronkay Péter a célban keol.hu

Az időjárás eleinte nem túlságosan kedvezett a rekordmezőny tagjainak és kísérőiknek, szurkolóiknak, hiszen az utánpótlás 1. korcsoportos együttesek rajtját megelőzően elkezdett esni az eső, mely sajnos az órák múlásával hagyott alább, viszont akkor olyannyira, hogy az utolsó kategóriák résztvevői már napsütésben érkezhettek célba.

Boronkay Péter, a Mercedes Benz Gyár KMSE sportolója a Bátorfi Team versenyzőjeként az épek között állhatott a dobogó harmadik fokára. Másnap délelőtt Péter megnyerte abszolútban a Paratriatlon Országos Bajnokságot, majd délután az épek között rajthoz állt a sprint távú korosztályos ranglista versenyen is.

- Gondoltam ha már itt vagyok, miért ne tegyem próbára magam, mit tudok az épek között a korosztályomban. Végül is a délelőtti Para OB egy jó bemelegítés volt, így fejben kellett összerakni a versenyt - nyilatkozta Boronkay

A 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból, és 5 kilométer futásból álló távot Kecskemét kiválósága 1 óra és 56 másodperc alatt teljesítette: ezzel a kiváló eredménnyel a hétvége 3. versenyeként megnyerte a korosztályos futamot.

- A könnyeimmel küzdöttem örömömben a dobogón állva, hiszen soha nem nyertem az épek között korosztályos ranglista versenyt. Mivel a 20 és 40 év közötti korcsoportok rajtja együtt volt, így egészen a futás feléig nem tudtam, hányadik helyen állok, mikor is Péter Attila bemondta a hangosba, hogy vezetem a korosztályomat. Ez adott még egy kis löketet az utolsó kilométerekhez, így sikerült az utolsó számban 18 perc 23 másodperces idővel lefutnom az 5 kilométert. Óriási érzés volt átszakítani a célszalagot. Ez az eredmény tovább motivál az idei világversenyekre való felkészülésemben. Legközelebb a franciaországi Besancon városában állok rajthoz Világkupán június 7-én - nyilatkozta Boronkay.

Forrás: keol.hu

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...