Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Boronkay Péter kilencedik a para sportolók olimpiai triatlon versenyében Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Boronkay Péter a kilencedik helyen ért célba a férfi triatlonosok PT4-es kategóriájának szombati versenyében a riói paralimpián. A sportág most debütált a parasportolók legnagyobb viadalán.

11 szept. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Boronkay Péter a célvonalon is küzd Boronkay Péter a célvonalon is küzd Foto: MTI

A 35 éves kecskeméti triatlonosnak az volt a célja, hogy a kvalifikációs helyénél, a 11.-nél előrébb lépjen a versenyben, amely során 750 méter úszott, 20 kilométert kerékpározott és 5 kilométert futott a 11 induló.

A kulisszákra és körülményekre nem lehetett panasz, a viadalt a Copacabana Erőd tövében, a világhírű strandon bonyolították le, a rajtnál a levegő hőmérséklete 25, míg a vízé 21,2 Celsius fokos volt.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Az óceánból a brit George Peasgood jött ki először, a kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok Boronkay 2:33 perces hátránnyal, a nyolcadik helyen követte. A kerékpározás első körében aztán a magyart technikai probléma hátráltatta - leesett a lánca -, így visszaesett a tizedik helyre.

A verseny hátralévő részében japán riválisával vívott nagy versenyt, akivel gyakorlatilag együtt kezdte meg a futást. Az utolsó szakasz első köre után mintegy 100 méteres előnyre tett szert a magyar triatlonos, s ezt a végéig növelni is tudta, ráadásul az utolsó métereken a brit David Hillt is utolérte, így 1:08:38 órás idővel kilencedikként haladt át a célvonalon. A győzelem a német Martin Schulzé lett 1:02:37 órával.

"Maximálisan elégedett vagyok, bár kicsit fáj a szívem. Majdnem feladtam a versenyt, mert a kerékpározás első körében leesett a láncom, és mivel a szabályok szerint külső segítséget nem lehet igénybe venni, másfél kézzel pedig nem egyszerű felrakni egy láncot, egy-másfél percet elbuktam ezen a dolgon - nyilatkozott a befutót követően az MTI-nek a csonka bal karral születettmagyar versenyző. - Így nem sikerült a pontszerzés, de elmondhatom, hogy maximálisan kihajtottam magam. Az utolsó körben az utolsó helyen tekertem, akkor mondhattam volna, hogy jó nekem ez a 11. hely, de nem adtam fel. Tudtam, hogy a japánnál jobban futok, és a befutó előtt nem sokkal, az utolsó 30 méteren a britet is sikerült megelőznöm."

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Hozzátette: az első tízben akart végezni, ez sikerült, s ha nincs a technikai probléma, még a pontszerzés is összejöhetett volna.

Boronkay kiemelte, hogy a hangulat nagyszerű volt a versenyen, a part mentén hatalmas tömeg buzdította őket.

"Bár a piros-fehér-zöld mezemre sokan bekiabálták, hogy go Italy, hajrá Olaszország, én ezt magamra vettem" - mondta mosolyogva.

Forrás: MTI | Sportime

Utoljára frissítve: vasárnap, 11 szeptember 2016 16:03

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...