Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

105. mezeifutó OB és Lendületbe hozzuk nyílt mezei verseny

  • Állapot: Archív

Gyulai Miklós (MASZ elnök) köszöntő beszéde nyitotta meg a 105. Mezeifutó Országos bajnokságot, melyet a Bókay-kertben a Magyar Hegyi -És Terepfutó Szövetség (MAHFUSZ) rendezte meg közösen a Lőrinc 2000SE-vel és a 18. Kerületi Önkormányzattal.

Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a verseny részvevőit, az előzetesen jósolt égi áldás is csak verseny után érkezett meg.

25 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  
Mezeifutó OB - Erdélyi vs. Kálovics Mezeifutó OB - Erdélyi vs. Kálovics X2S TEAM

10 órakor a serdülő 13 éves lányok 3km-es távjával indult a bajnokság és a felnőtt férfiak 9 km-es futamával zárult. A Bókay-kertben zajlott nagyrészt a verseny, de a futókra várt egy komolyabb domb is a kerten kívül, amit háromszor is meg kellett futniuk egy kör azaz 1500m megtétele alatt. Technikás, kanyargós, igazi mezei terepet jelöltünk ki a versenyzők számára. Az utóbbi években nem volt ilyen szintkülönbségű és vonalvezetésű pálya, így akik szeretnek terepen és hegyekben futni azok előnyt is szerezhettek a többi futóval szemben.

A 2011-es Hegyifutó Vb 9. Kovács Ádám(képen) állhatott a dobogó legfelső fokára életében először a felnőtt férfiaknák. Az MVSI sportolója kihasználva a hegyifutós, tájfutós technikáját, 10 mp-el előzte meg a veszprémiek kitűnőségét a londoni Olimpikon Kovács Tamást valamint a szentgotthárdi Koszár Zsoltot.

Felnőtt nőknél jó volt újra a mezőnyben köszönteni a mezei Eb bronzérmes Kálovics Anikót, aki kezdi visszanyerni korábbi formáját. Nagy küzdelmet hozott Erdélyi Zsófival a bajnoki cím megszerzéséért folytatott csata. Igazi csemege volt a szakértők, szurkolók számára. Végül az UTE atlétája Erdélyi Zsófia(képen) szakította át elsőként a képzeletbeli szalagot, a dobogó Kácser Zitával lett teljes.

A szakosztályok közül a legtöbb aranyérmet szám szerint négyet a székesfehérvári ARAK nyerte.

Nyilatkozatok (forrás: masz.hu):

Kovács Ádám:

https://www.youtube.com/watch?v=00H5aXGcnzI&feature=youtu.be

Erdélyi Zsófia:

https://www.youtube.com/watch?v=5ZtZvpkUbHM&feature=youtu.be

Salomon és a Multinavigátor (inov-8) is kiállítóként vett részt a futófesztiválon, ahol az igazolt versenyzőkön kívül egy amatőr futam is színesítette a palettát. Cipőteszttel, terepfutó ruhákkal és kiegészítőkkel valamint hasznos tanácsokkal várták a kilátogatókat.

4 db Salomon cipőt is kisorsoltunk a résztvevők között!

Verseny után a a Bókay-kert termében tartottuk meg a MAHFUSZ 2013-as Kupasorozat    (https://www.mahfusz.hu/files/335/vegeredmeny.pdfvalamint a nyílt futam díjátadó ünnepségét, ahol értékes szponzori ajándékokat vehettek a győztesek és a helyezettek Gajdos Tamás tolmácsolásában.

Győztesek:

U20-as fiúk: Cakó Bálint

Felnőtt férfi: Bogos Tamás

Felnőtt nő:  Zólyomi Kinga

Férfi Senior1: Nagy Róbert

Férfi Senior2 : Telek András

Női Senior2: Vágvölgyi Ildikó

KÉPEK:

https://plus.google.com/photos/101003695398018919538/albums/5950117472653138257?banner=pwa&authkey=COrIleuJ9K6xlQE

X2S TEAM fotósorozat

Mezei ob (egyéni, csapat) és a MAHFUSZ nyílt futam eredményei itt találhatóak:

OB egyéni, OB csapat, MAHFUSZ Nyílt futam

Berendi Antal

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...