Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Everling Tavaszváró terepfutóverseny előzetes

  • Állapot: Archív

Berendi Antal atléta, terepfutó a MAHFUSZ alapítója és a Tavaszváró verseny egyik ötletgazdája. Tőle kérdeztük az idei verseny részleteit, a terepfutással kapcsolatos terveket, gondolatokat.

TS: Idén milyen újdonságok, érdekességek lesznek az Everling Tavaszváró terepfutó versenyen március 8.-án? Hogyan ajánlanád?

Berendi Antal: Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a versenyünk. Idei újdonság: Rajtszámokat névre szólóan gyártjuk le a versenyzőknek, így örök emlék marad számukra. Ez természetesen azoknak  jár, akik előneveznek.

A tavalyi évhez hasonlóan lesz tombola ahol Salomon cipőket fogunk kisorsolni. Valamint az abszolút férfi-női győztes 1-1 Salomon cipővel fog gazdagodni! Pénzdíj is lesz a versenyen az 5*2km-es futamain: 10.000-5.000-3.000ft férfi-nő 1-3 abszolút!

A tombolán egyenlő esélyekkel pályázik amatőr és profi is a Salomon cipőkért!

11 febr. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  
Tavaszváró 2012 rajt Tavaszváró 2012 rajt X2S TEAM

 

TS: Bemutatnád az elmúlt évek kiemelkedő versenyzőit és vendégeit? 

Berendi Antal: Lehetetlen felsorolni, kikkel találkoztunk az elmúlt évek során, hiszen a verseny évről évre egyre több sportolót és közéleti szereplőt vonzott. Azokat sorolnám fel, akiknek talán a legtöbbet köszönhet a rendezvény.

Fővédnök: Kovács Péter 16. kerületi polgármester, díszvendég, díjátadó: Kiss Dániel, kétszeres olimpikon gátfutó csúcstartó, EB-3. helyezett, Ikarus BSE válogatott atlétája. Idén is, mint eddig Gajdos Tamás lesz a szpíker a verseny házigazdája.

Nőknél: Simona Staicu : ifjúsági világbajnok atléta, válogatott , olimpikon, volt az Év hegyifutója, tavalyi maratoni bajnok.

Férfiaknál: Dani Áron: kétszeres Tavaszváró győztes, tavaly 3000 m akadályon felnőtt magyar bajnok lett, utánpótlás válogatott atléta.   

TS: Kiket vártok idén, hol várhatóak nagy csaták?

Berendi Antal: Simona Staicu jelezte indulási szándékát, reméljük Dani Áron is el fog jönni idén is. valamint Józsa Gábort is meghívjuk a versenyünkre, tavalyi maratoni és félmaratoni magyar bajnok.Ha ez összejönne akkor lehet az a szlogenünk, hogy fuss együtt a tavalyi magyar maratoni bajnokokkal.

Merényi Tímeát is meghívjuk a versenyre: Ő a tavalyi év hegyifutója valamint a hegyifutó vb-n 19. helyezést érte el.   

TS: Mi volt a rendezvény alapgondolata? Ez hogyan változott, fejlődött az évek során?

Berendi Antal: a MAHFUSZ és az X2S TEAM a terepfutó bázis szélesítéséért találta ki ezt a rendezvényt. Két főszervező Talabér Attila és Jómagam is elhivatottak a versenyt illetően valamint bekerültünk a MASZ Hegyifutó bizottságába, ami hivatalosan fogja képviselni a hegyifutást Magyarországon.

Létszám folyamatosan bővül, 2013-ban majdnem elérte az 1000 főt! Idén szeretnénk ezt meghaladni.

Gyermekeket valamint  a szüleiket is meg szeretnénk a profikon kívül futtatni: lesznek óvodai-iskolai futamok is. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy idén is mi rendezhetjük a MOB-MASZ SportXXI  Közép Magyarországi régió Mezei futó versenyét U11 és U13-as korosztályban , ahova sok egyesületet várunk.

Szervezésben, előkészületekben igyekszünk tanulni, fejlődni.

TS: Atléta szempontból milyen nehézségű versenynek számít? Hogyan illeszthető be ez egy atléta versenynaptárjába, edzéséibe?

Berendi Antal: Aki indult a tavalyi mezei ob-n, amit szintén a MAHFUSZ szervezett az láthatta, hogy mi miben gondolkodunk. Fel kellett futni ott a kálvária dombra 3*, így az is komoly erőpróba volt a futók számára Pestszentlőrincen a 18.kerületben.

Itt a Naplás-tónál a 16. kerületben 5*2km-es pályán: 1 körben van 4 domb amit meg kell futni, technikás, jó vonalvezetésű pálya. Fontos a jó erőbeosztás és a taktika is a verseny során.

2014.Március 23-án van a Mezei futó ob, amit szintén a MAHFUSZ közreműködésével kerül megrendezésre, így jól illeszkedik a felkészülésbe március 8.-án az EVERLING Tavaszváró terepfutóverseny. Március 23-án a mezei ob keretében szintén lesz egy amatőr futam a sportág szerelemeinek: 6km. Várunk oda is szeretettel Mindenkit!   

TS: Kik a támogatók? Van-e olyan, aki az első óta segíti a rendezvényt?   

Berendi Antal: Kiemelném idén az EVERLING KFt-t, mint névadó főszponzort: www.everling.hu

16. kerületi Önkormányzat, Ikarus BSE Atlétikai Szakosztálya: www.ikarusatletika.hu

www.multinavigator.hu Inov-8

Salomon

www.tortacentrum.hu, Blippo Papírgép Kft: www.blippo.hu , X2S Team, MAHFUSZ : www.mahfusz.hu , www.merkaptse.hu, www.merkapt.hu

TS: A Tavaszváró szervezőinek milyen idei tervei, javaslatai vannak azoknak, akiknek megtetszik ez a fajta terepfutás? Vagy egyáltalán a terepfutás, hiszen a rendezvény kifejezetten ezt a sportágat népszerűsíti. 

Berendi Antal: Várjuk szeretettel Őket a további versenyeinkre is: www.mahfusz.hu Az EVERLING Tavaszváró terepfutóversenyünkkel indul az INOV-8 Hegyifutó kupasorozat 2014, mely 10 állomásból fog állni az ország különböző pontjain.

Komoly díjazással: www.multinavigator.hu , inov-8 felajánlásával!

TS: Köszönjük a beszélgetést, a terepen találkozunk!

  Forrás: A verseny információs oldala 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...