Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

A legjobb magyar Spartan Race férfiak, Mester Bálint és Kovács Zsolt - X2S interjú (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Archív
"Veni, vidi, vici" - a X2S CUBE TEAM Salomon tagjai "jöttek, láttak, győztek" az idei első magyar Spartan Race futamon.

Igaz, hogy az elit versenyt egy szlovák versenyző (Peter Ziska) nyerte (erről írtunk korábban), de a X2S tagjai megszerezték az elit csapatgyőzelmet, az elit egyéni ezüst és bronzérmet és a nyílt futam ezüstérmet. A legjobbak Mester Bálint és Kovács Zsolt 2013-ban tagjai voltak a Fighter's Run győzelmet megszerző csapatnak valamint a szlovák Spartan Race futamon ezüstérmet szerző csapatnak.

Mi lehet a titok? Hiszen mindketten a X2S CUBE TEAM Salomon tagjaival együtt elsősorban tereptriatlonisták, terepfutók, nem pedig erre a speciális versenyszámra készülnek. Lehet, hogy a X2S edzésmódszereiben van valami, amitől ennyire sikeresek és hatékonyak a versenyzők?

A választ a két legjobb magyar sportolótól részben megtudhatjuk.

07 máj. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  
Középen a gypztes Peter Ziska, a dobogón Mester Bálint és Kovács Zsolt (X2S CUBE TEAM Salomon), a legjobb magyar férfiak Középen a gypztes Peter Ziska, a dobogón Mester Bálint és Kovács Zsolt (X2S CUBE TEAM Salomon), a legjobb magyar férfiak Spartan Race

 

Mester Bálint Márton: Testnevelő tanár, triatlon edző, a X2S Cube Team versenyzője.

Kovács Zsolt: Testnevelő tanár, edző, a X2S Cube Team versenyzője.

spartan-race-epleny-2014 mester-kovacs

1. Hogyan érezted magadat a Spartan Race magyar futamán?

Bálint: Nagyon jól éreztem magam, barátságosak voltak az emberek, jó volt a DJ és a Speeker is szuper hangulatot teremtett.

Zsolt: Rendkívül jól összeállított változatos pálya volt, kifogástalan hangulat, élmény volt a versenyzés...

2. Sokat voltál már külföldön versenyezni. Ahhoz képest ez milyen verseny volt?

Bálint: Voltam Szlovákiában egy Sprint távú Spartan Race-en hasonló időben, és azt kell, hogy mondjam a magyar verseny sokkal jobban tettszett. Jobban meg volt szervezve és minőségibb volt.

Zsolt: Tavaly voltunk a csapattal Szlovákiában a Spartan Race egyik állomásán. A két versenyt összehasonlítva a szlovák futam jobban tetszett, mert az újdonság varázsa hatott.

3. Számodra mi volt a legnehezebb az eplényi Spartan Race futamon?

Bálint: Felkelni reggel 5-kor úgy, hogy 2-ig kórházban voltam a feleségemmel, mivel péntek éjszaka született az első szülött fiam.

De az akadályok közül fizikálisan a kúszós rész, és a vállon cipelős, de igazából ezeknél nem kellett koncentrálni. Mentálisan nehéz volt 2-3 akadály amelyeknél ha elbukik az ember, nagyon sok időt lehet veszíteni. pl.: egyensúlyozós, dárda hajítás, mászós, függeszkedős...

Zsolt: Az akadályok közül talán a legnehezebb a ,,gerelyhajítás" ( remélem volt Edzőm ezt nem olvassa :-) ), mert nagyon messze voltak a bábuk...

spartan-race-epleny-2014 mester-balint

4. A futás, terepfutás, erőelemek, ügyesség milyen arányban voltak a versenyen?

Bálint: Jó esetben nagy részt terepfutás, és ezt azért írom így mert ha sokat hibázik az ember akkor nagyon sok 4 üteműt kell csinálni ami eltolja az időt a terepfutástól. Sok-sok erőnléti elem néhány egyensúlyozós.
A szlovák győztes jobban felkészült volt, látszott rajta, hogy rutinosabb és ha jól tudom nem is csinált 4 ütemű büntetőt, maximum a dárdásnál. Mellette pedig az élmezőnyhöz képest jó futónak számított.

Zsolt: Szerintem tökéletes arányban voltak elrendezve! Arányukat tekintve a futás nagyon mérvadó volt ,de aki nem volt fizikálisan felkészülve az erőelemekre, hiába futott jól, ha nem tudta teljesíteni a feladatokat, egész egyszerűen elfáradt és lemaradt... A szlovák srác Bálinttól annyival volt jobb, hogy nem hibázott a feladatoknál, én pedig nem mertem nagyobb tempót menni...

5. Mik a terveid idén Spartan Race és más sportágakban?

Bálint: Tereptriatlon versenyek itthon és külföldön. Szlovák, Román versenyeken, illetve a Világbajnokság Németországban.
Spartan Race-re ez idáig nem gondoltam, de úgy néz ki lesz folytatása.. :D

Zsolt: Szeretnék a Cross To Save csapattal minél több versenyen részt venni a Spartan Race versenysorozatban, illetve minden olyan outdoor versenyen ahol a multisportoló funkcióimat kamatoztatni tudom.

6. Mit javasolsz azoknak, akik fontolgatják az indulást egy Spartan Race versenyen?

Bálint: Ha le tudnak futni 5-7km-t és van bennük kalandvágy, ne habozzanak mert ez olyan élményt jelenthet számukra, ami teljesen megváltoztatja az életüket.

Zsolt: Már visszaszámolnak 10, 9, 8, 7, ..... mindjárt indul a következő futam, hajrá!!!

spartan-race-mester-kovacs-x2s start 

Az interjú után jött a hír, hogy a magyar csapat meghívást kapott a szlovák világkupa futamra Pozsony mellé. Itt a X2S CUBE TEAM Salomon egy még erősebb csapattal áll fel. Tekintettel arra, hogy a csapat életre első versenyén külföldön ezüstérmet szerzett, minden esély megvan arra, hogy a sikersorozat folytatódik.

A csapat többi tagjával folytatjuk interjú sorozatunkat...

  Június 22-én Bánkon pedig a X2S terepfesztiválján több sportágban is próbát lehet tenni! - www.tereptriatlon.hu

  Addig is... ha a győztesek csapatával akarsz együtt edzeni, készülni, versenyezni, akkor jelentkezz a X2S CUBE TEAM Salomon tagjai közé!


x2s-csatlakozas 450x100

X2S TEAM jelentkezés, információ


 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...