Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Különleges pályán dőltek terepduatlon és terepfutás csúcsok az Életfa terepfesztiválon Kiemelt

  • Állapot: Archív
Nem mindennapi időjárási körülmények között került sor a 8. Életfa Sport és életmódfesztiválra.

Felhőszakadás és reggeli zuhogó eső után délelőtt már csodás idő kerekedett Piliscsabán, így ugyan jóval kevesebb, de nagyon lelkes sportolói tábor érkezett a sportrendezvényekre, a déli jó időben pedig az életmód programokra is.

A Terepduatlon Országos bajnoki címet Mester Bálint (X2S CUBE TEAM) szerezte meg, ezzel a tavalyi címét is megvédte. A hölgyeknél Füzy Anna bizonyult a legjobbnak a nemzetközi mércével mérve is nehéznek számító terepen.

A gyerekek versenyével kezdődött a nap, akik fantasztikus lelkesedéssel futottak, kerékpároztak a csodálatos őszi terepen. Nekik még eső is jutott. A felnőttek versenye előtt került sor az eredményhirdetésre és a gyerekek élményfutására, ahol bárki kipróbálhatta a terepfutást, versenyen kívül.

10 szept. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  

A fiatalok közül kiemelkedően szerepelt Horváth Karolina Helga (Csepel Dolphins), Puruczky Dorina és Gyallai Máté (Gyötri), igaz ők évek óta a legjobbak a kategóriájukban. Helga később a 7 km terepfutó versenyt is megnyerte!

x2s-piliscsaba--2014-DSC 1394-112

A felnőtt versenyben rajthoz állt a címvédő Mester Bálint mellett többek között Boronkay Péter paratriatlon világbajnok, Gajdos Tamás riporter és szenior atlétikai világbajnoki bronzérmes, valamint Vizdák János többszörös magyar MTB bajnok is. Bálint az idei évben már megmutatott lendületéből egy kicsit sem vesztett, így nagyszerű versenyzéssel nagy előnnyel ért célba Váraljai Vázsony előtt.

A hölgyeknél Füzy Anna a két legjobb magyar terepduatlon specialista távollétében kiemelkedően jó idővel nyerte meg a versenyt, a férfiak közül is csak nyolcan voltak nála gyorsabbak.

A terepfutó versenyszámban rövid távon Stépán Zsolt és Beda Szabolcs végig fej fej mellett versenyeztek, a rutinos Stépán végül lehajrázta ellenfelét. A női futamban Horváth Karolina érkezett elsőként célba. A hosszabb távon Pelsöczy Attila a terep sok éves tapasztalatával a tarsolyában fantasztikus idővel érdemelte ki az aranyérmet, akárcsak Papp Ildikó, aki a férfiak között is előkelő helyen ért célba.

A hegyiekerékpár versenyben a Fetter Erik és Ibrányi Attila párharca jellemezte a versenyt, végül a pilisvörösvári Fetter bizonyult gyorsabbnak. A hölgyeknél a rendezvény állandó résztvevője Buzsáki Virág a rá jellemző hatalmas mosollyal érkezett célba.

eletfa-terepfesztival-2014-mtb-palya-1

A fesztiválon több különleges program közül kiemelkedett a IV. Nahrin szendvicskrém verseny, amelynek külön versenyszáma volt a vegán szekció. A „normál” krémeket Pálvölgyi István mesterszakács vezette zsűri bírálta el, a vega krémeket pedig Bödör Erzsébet vezetésével értékelték.

A zsűri tagok így emlékeznek a versenyre:

„A legjobb az volt, amikor a kicsik jöttek kóstolni. Senki sem olyan őszinte, mint a gyermekek. A gyermekek nincsenek oda az ötletért, hogy ennyi -féle újat kipróbáljanak. De azért volt, aki hősiesen kóstolta egyik krémet a másik után. Vágták is rendesen az arcokat hozzá. Nem kellett megkérdezni, vajon hogy ízlik. Nyitott könyv volt minden gyermek.

Legjobban persze Héthy Zsófi datolyás-diós krémje tetszett nekik, de odáig voltak a hat éves Zoé nutellás krémjéért is. A versenyzők nem kevésbé. Némi bizalmatlanság után nekiveselkedtek és nem győztük őket leállítani. Igazából mindig örömmel figyeltük, amikor valaki képtelen volt abbahagyni, mert annyira ízlett valamelyik krém.

Amikor ránk borult a délután és mindenki fáradtan pihegett, és már csak a szervezők kóstolgattak, a győztesek hazatértek, megint megállapítottuk, hogy a szendvicskrémverseny nagy ötlet. Mindenki szereti. Jövőre is lesz.”

Számos természetgyógyászati, természetismereti és gyerekprogram mellett ingyenes ugrálóvár, slackline, cipő tesztelés, étel és ital különlegességek is szerepeltek a programban. Chi-kung és kung-fu bemutató, gyakorlási lehetőség, szinpadi show Pindroch Csabával, cardio boksz edzés, Spartan Race beszélgetés Mester Bálinttal az Életfa Program sportolójával és a nap végén zsonglőr bemutató zárta a programot.

Az esemény fő támogatója az Életfa Program, akik nélkül nem jöhetett volna létra a rendezvény.

További partnerek: Salomon, Suunto, Sarkcsillag sport, Maratonman Depó, Trexpert, LibbCC, GP Batteries, Bringa City szerviz, Rideaway kerékpárbolt, valamint a Cube és a Shimano kerékpáros márkák.

Az ételeket a Napfényes Étterem és a Napfényes Cukrászda biztosította, a szendvicskrém versenyhez a Jókenyér péksüteményeit lehetett fogyasztani. A pályák biztosításához a Piliscsaba Paintball Pálya adott segítséget.

A verseny eredményei, képei és egyéb információi a www.tereptriatlon.hu oldalon olvashatóak.

8. Életfa Terepduatlon kupa eredményei:

Férfiak

1.

Mester Bálint

X2S CUBE TEAM

02:21:24

2.

Váraljai Vázsony

VTE

02:25:42

3.

Varga Tamás Ervin

X2S CUBE T EAM

02:33:26

Nők

1.

Füzy Anna

TREK

02:56:13

2.

Cséri Szilvia

ZKSE

03:16:32

3.

Farkasdi Edina

X2S CUBE TEAM

03:27:15

 

  Eredmények | Galéria  

  Forrás: Forrás: www.terepsport.hu (Tóth Viktor, Malomosky Ildikó) | Fotó: Karafa Balázs, X2S, TEAM, Bellus Áron, Fekete Dániel  

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk