Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Erősítés és téli edzés kiegészítés

Kamaszként az ember még tudja, hogy amikor nagyanyánk mond valamit, annak átgondolás és megfontolás nélkül szakszerűen az ellenkezőjét kell csinálni. Lehetőleg azonnal.

Ez az egyes és áthághatatlan szabály vonatkozik minden felmenőre, aki úgy gondolja okosabb egy kamasznál, aki pedig köztudottan anatómiájából fakadóan, vagyis ad hoc mindent tud.

Így van ez a „Kisfiam vegyél fel mellényt..” kezdetű népi rigmussal, amit közvetlenül követ a forró tea és lábfürdő javaslata.

Kamaszként ezek bolondságok. Ha egyszer az a divat, hogy mínusz tíz fokban is kilátszón a veseterület, amivel jegyet válthatsz előre egy tíz évvel későbbi művesére, akkor nincs mit tenni.

15 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Ám pár évvel később, amikor az ember úgynevezett feje lágya mégis elkezd varosodni, rádöbbenünk, hogy egy-két marhaság nem is marhaság.

Mivel áldoz a sportoló ( a teljesség igénye nélkül) a hosszú életnek télen?

Aki sportol, pláne rendszeresen, annak relatív pörög az anyagcseréje, vagy legalábbis gyorsabban mozog, mint hamburgerfaló fajtársainak. A gyors anyagcsere biztosítja, hogy a felhalmozódni vágyó mérgek, időben távozzanak, megakadályozva ezzel az idő előtti ízületi panaszokat, húgysavas izomfájdalmakat.

Ezt elősegíthetjük a reggeli hideg vizes frottírozással, ami az akaraterőt is nagyban fokozza, lévén úgy zajlik, hogy közvetlenül az ágyból való kikászálódást követően fogunk egy kisebb fajta törölközőt, jeges hideg vízbe mártjuk, kicsavarjuk és addig dörzsöljük vele a bőrünket minden felé, amíg fel nem melegszik. Akkor újra bemártjuk stb. Ha a testünk jól átforrósodott, akkor kész. Jöhet a többi rutin.

Esténként pedig a zuhanyozás eddig egészen kellemes élményét tesszük gallyra, amikor úgy döntünk, hogy váltózuhanyt veszünk. Forró, jéghideg, forró, jéghideg. Nagyon hatásos.

vizterapia-furdo 600

Miért is működik mindez? Tudjuk, hogy a bőr sokkal több, mint egyszerű kültakaró. Közvetlenül a bőr felületéről gyakorlatilag hatni lehet bármely szervre, az adott pontok stimulálásával. A víz, mivel mindenhová folyik, megteszi nekünk ezt a szívességet, miközben a váltott hőmérséklettel stimulálunk.

Nagymama további praktikái folytatódnak...

Malomsoky Ildikó – Tóth Viktor (X2S TEAM)

Forrás: www.terepsport.hu

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk