Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Bio osteomin alga tabletta a kálciumforrás

Az Osteomin a Lithothamium calcareaum tengeri algából előállított, kálciumban gazdag, por vagy tabletta formájú étrendkiegészítő. Az Osteomin alkotóelemei jól hasznosíthatóak a szervezet számára, kiváló növényi alapú kálciumforrás. Semleges íze mellett mentes minden színezőanyagtól, tartósítószertől és stabilizátortól.

Osteomin kálcium, csont erősítő

A szervezet egyensúlyának megőrzésében nyújt nagy segítséget - különösen betegség, várandósság, hosszú ideig tartó stressz vagy edzés, versenyzés idején.

05 márc. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Származás és feldolgozás

Írország délnyugati partjainak kristálytiszta és ásványi anyagokban gazdag tengervize optimális környezetet biztosít az algák számára. Itt található a vörös alga -amit Lithothamium calcareum-nak hívnak-, mely az életciklusa végén a tengerfenékre süllyed és kikristályosodik. Az algát a tengerfenékről gyűjtik be, majd alaposan megtisztítják. A minőségi és tisztasági vizsgálatokat követően kiszárítják és megőrlik. Az így keletkező fehér port közvetlenül étrendkiegészítőként, vagy további feldolgozás során tablettákká préselve használják fel. Minden lépésnél gondosan ügyelnek a magas minőségi előírásokra, melyek nemzetközi követelményeknek felelnek meg.

Hasznosulás

Az Osteomin kimagasló hasznosulási aránya a szervezetben a szemcsékkülönleges felületi struktúrájának ismeretében válik érthetővé. Ez a felület sokkal nagyobbb, mint más szokványos kálciumforrások esetében, ami a kálcium sokkal jobb kivonását és beépítését teszi lehetővé aszervezet számára. Az Osteomin 36%-os kálciumtartalmát aszervezet 1,5-os PH értéknél (ami a gyomorban jellemző) 96%-ban hasznosítja.

Összehasonlításképpen: a kagyló héja, amit eddig hagyományosan alegnagyobb kálciumforrásként ismertek, a gyomorban csak 67%-ban oldódikfel.

Összetevők

Az Osteomin 85%-a kálciumkarbonát, ami azt is jelenti, hogy 36% szerves, természetes kálcium. Továbbá tartalmaz számos ásványi anyagot és nyomelemet úgy, mint magnéziumot, vasat, jódot, cinket.

Javasolt adagolása: napi 3x2 tablett

Összetevők: *Lithothamnium calcareum, *kukorica keményítő, *karnauba viasz, szilicium-dioxid

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Forgalmazó: BIOragnik Kft, www.biorganik.hu

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474