Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Az Egri Triatlon Klub országos terepfutó versenye a Bükk alján

  • Állapot: Aktuális

Februárban kezdődött Pilisszentkereszten a multiNavigátor Hegyifutó Kupasorozat és annak IX. állomásaként ért el ezen a hétvégén Felsőtárkányba. A Flavin7 Bükk Kapu Trail futáson résztvevők 22 km-s távval és közel 1000m-s szinttel küzdöttek meg, miközben a tárkányi tótól indulva kétszer(!) is érintették az Eged-hegyet, majd a Vár-hegyet, futottak lankás domboldalon, szőlősorok mellett, kapaszkodtak görgőköves ösvényen, ereszkedtek 15-20 fokos lejtőn.

16 aug. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Az Egri Triatlon Klub országos terepfutó versenye a Bükk alján Foto: Márkus Attila

Ezt végig futni csak okosan lehetett. Ismerve önmagát, „megtanulva” a pályát, beosztva minden erejét. Szerencsére ez minden indulónak sikerült, kinek gyorsabban, kinek lassabban. A hegyifutó válogatott Pelsőczy Attilának ehhez alig 1 óra 50 percre volt csupán szüksége, amit Szabó Sándornak is köszönhet, hiszen a fiatal futó erősen szorongatta a későbbi győztest. A mezőny is becsülettel falta a kilométereket, csak négyen futottak 3 órán kívül.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A kupafutam mellett az ETK további két népszerűsítő versenyt is rendezett, ahol örömmel tapasztalták, hogy minden korosztály képviseltette magát. Közel negyvenen a Prana kilátófutás 6km-s távját választották, ami még a 220m szint leküzdését is jelentette. A rendszeresen és hosszabbat futók a HEOL 10km-s panoráma futásán várhatták legjobban, hogy elérjék a Török-utat, majd némi hullámos terep után jöhetett nekik is a „combos” lejtmenet. A lábak zsibbadása itt is garantálható volt.

A rendezők a legkisebbek futókról is gondoskodtak, hiszen már 5. éve a rendezvény méltán nagyon népszerű eseménye a Manófutás. Ehhez a futócipőn kívül legfeljebb az apu vagy az anyu kezének szorítása kell, aztán indulhat a tó körüli 400m-s örömfutás. A beérkező boldog arcokat látva sok szülőnek elszorult a torka, hiszen a gyerkőc túl van egy nagy élményen, egyedül vagy közösen. Az igazi rajtszám, a befutó érem pedig sokáig meghatározó lehet a gyerekek sporthoz kötődésének kialakításában. Ha ebben egy kicsit is tudott segíteni a rendező klub, akkor már megérte.

A versenyek megrendezését több támogató is önzetlenül segítette az egri és a tárkányi önkormányzat mellett. Külön köszönet jár a támogatóknak: Flavin7, Garamond Kft., Dudás Pincészet, Szebusz személyszállítás, Answerbau Kft., Szuperinfó, HEOL, Vitaminpartner, Juhász Testvérek Pincészete, Prana túrabolt, Eger Team kft., Székfű Patika, a különdíj felajánlóknak: Szuperinfó, St. Andrea Pincészet.

Nélkülük a rendezvény nem jöhetett volna létre.

További fotók >>>

Forrás: Egri Triatlon Klub

Utoljára frissítve: csütörtök, 16 augusztus 2018 09:42

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk