Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Körömvirág (Calendula Officinalis)

A kerti körömvirág a középkori kolostorkertek gyógynövénye volt. Ma gyakran látható házak kertjében, sokan csak díszként termesztik, nem is gondolnak arra, hogy e sárga virág milyen gyógyító erővel bír. Virágainak színe a citromsárgától egészen a narancsvörös színűig változhat. A virágfejek éjszaka bezárulnak, eső előtt is, ezért a népnyelv esőjelzőnek is nevezi.

A körömvirág karotint, glikozidákat, keserűanyagot, illóolajt és színanyagokat tartalmaz. A népi gyógyászat az egész növényt szárával-leveleivel alkalmazza a gyógyításban, belsőleg teaként csak a virágát használjuk.

Belsőleg a teát sikerrel alkalmazzák gyomor és bélbetegségeknél, gyomorfekély, májbetegség esetén.

29 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  


A tea jól alkalmazható az alkoholmentes Articsóka keserűvel, mely összetétele révén gyorsan hat. Mellékhatása nincs, segíti a máj méregtelenítő és kiválasztó folyamatát. Puffadások, görcsök, emésztési zavarok, fekélyek esetén étkezés előtt naponta 3x1 teáskanállal tehetünk 1dl körömvirág teába.

A Just Körömvirág krém hidratáló hatású, kivonata hideg eljárással történik. Friss növényekből állítják elő, nem tartalmaz állati eredetű adalékot, pl disznózsír, (amit a legtöbb krém előállításához használnak). Fekélyek, nyitott sebek, szélét és duzzanatok, zúzódások, izomrándulások esetén az egész felületet kezeljük.

Nagyon jól hidratál, nem engedi a bőrt kiszáradni, testünk minden részén alkalmazható, fertőtlenítő, gombaölő, égési sérülések, nehezen gyógyuló sebek, kelések, visszérgyulladások, felfekvések és aranyér esetén. A krémben található adalékok nagyon jól segítik a körömvirág hidratáló hatását, sebek gyógyulását.

Főbb összetevői:

Vazelinolaj - mely hidratáló és bőrvédő hatású.
Mályva kivonat - mely védi a bőrt a kiszáradástól, segít a repedezett, száraz bőr kezelésében.
Kasvirág - növényi antibiotikum és immunrendszer erősítő. Baktériumok, vírusok, gombák sok fajtáját pusztítja. A növény tartalmaz egy természetes antibiotikumot – echinakozid -, mely hatásában hasonlít a penicillinre. A kasvirág tartalmú készítményeket ekcéma, nemi szervi herpesz, ajaksömör, vágások, égések, pikkelysömör kezelésére lehet alkalmazni.
Szójaolaj - bőrtápláló, vitaminokban gazdag, kitűnő hidratáló, sejtregeneráló.
E-vitamin - antioxidáns, csökkenti az izmok oxigénszükségletét.

  Életfa Program 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474