Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Parti András olimpiai pontszerző Chilében

  • Állapot: Archív
ChileChileAz olimpiai kvalifikációért harcoló magyar hegyikerékpáros válogatott két tagja Chilében, a tengerparti Vina del Mar közelében megrendezett C2-es kategóriájú versenyen állt rajthoz november 17-én. A télből a nyárba utazó keretnek a mezőny és a terep mellett komoly akadályt jelentett a 30 fokos hőség. Parti András ennek ellenére a szenzációsnak mondható harmadik helyen fejezte be a hat körös viadalt.
19 nov. 2007 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Buruczki Szilárd a negyedik kör elején föladta a versenyt. Parti teljesítménye újabb világranglista-pontokat jelentett.

A mountain bike válogatott két tagja azért utazott Dél-Amerikába, hogy bebiztosítsák Magyarország részvételét a Pekingi Olimpia mountain bike futamára. A két chilei olimpiai crossz versenyen szerezhetnek még annyi világranglista-pontot, hogy azzal olimpiai kvótát szerezzenek Magyarországnak. A C2-es besorolású viadal bronzérmes helyezése ezúttal újabb 15 világranglista-pontot jelentett. 
 
A verseny pályáját kopár, meredek emelkedőkön és technikás, változatos lejtőkön jelölték ki. A legnagyobb nehézséget azonban a 30 fokos hőség jelentette, amelyet nehéz volt megszokni a havas fővárosból kiutazóknak; Buruczkinak nem sikerült megbirkóznia a hőség okozta plusz terheléssel. Parti jobb formában volt, az első körtől kezdve a későbbi győztes, chilei Silva Cristoballal egy üldözőbolyban haladt. Sokáig együtt tekertek, majd szétszakadt a sor; Andris az utolsó körben tudta magát fölverekedni a végső, dobogót jelentő harmadik pozícióba. A válogatott legközelebbi megmérettetése december 2-án, a C1-es besorolású, ugyancsak chilei Pucón-on lesz, Santiago közelében.
  


"Nehéz verseny volt, egy hosszú szezon után már nem vagyok csúcsformában. Próbáltam mindent megtenni a jó helyezésért, s bár a verseny negyedik körében volt egy komolyabb krízisem, úgy gondolom, azzal, hogy sikerült visszavenni a harmadik helyet, kihoztam magamból a maximumot"- nyilatkozta a verseny után a harmadik helyezett Parti András.

Eredmények, elit felnőtt férfiak:

1.. Silva Cristobal (CHI) 2:10:21,
2.. Michael Broderick (USA) 2:13:08,
3.. Parti András (HUN) 2:13:08.
[ MMTBSZ ]  

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk