Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 28. Vasárnap  Ma Valéria és Nimród napja van.  

Vegán energiaszelet - Napfényes Energia, sós-mogyorós ízben

  • Állapot: Aktuális

Az állóképességi sportokban nagy szerepet játszanak azok az energiaszeletek, amelyek kis helyen, nagy energiát sűrítenek, az emészthetőségük jó és segítik a sportoló teljesítményét. A Napfényes Cukrászat vegán energiaszeletei nemcsak az aktuális divathullámot lovagolják meg, hiszen már akkor gyártottak ilyet, amikor a vegán sportolás még a "csodabogarak" passziója volt.

28 szept. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Vegán energiaszelet - Napfényes Energia, sós-mogyorós ízben Foto: Napfényes Cukrászat

frissítve

A többféle hasonló energiaszelet között talán ez a kedvencünk, mert kiemelkedően magas energiatartalma mellett nem túl édes, a fanyar kissé sós íz kifejezetten jól esik egy melegebb, kánikulai edzésen, versenyen. De a téli hideg időben is jó ez az extra sós tartalom. Természetesen ahogyan minden más energiaszeletnél, ennél is fontos a megfelelő folyadékpótlás, mert hiába töltjük fel magunkat energiával, ha a dehidratáltság miatt a szervezet nem tudja megfelelően feldolgozni!

Az energiaszelet tesztelése terepfutás, terepkerékpározás, országúti kerékpározás és akadályfutás edzéseken és versenyek történt. Minden esetben a 60-90 perc feletti eseményeken fejtette ki legjobban a hatását, egy szelet elfogyasztása után 25-45 percig minden energia szükségletet kielégített. Alapvetően az állóképességi tartományban teszteltük, de az anaerob szakaszokon sem okozott problémát, nem terhelte az emésztést. A maximális zónában már kényelmetlen volt a lassabb emésztés miatt.

A termékpaletta minden tagját meg lehet vásárolni, ki lehet próbálni a XIV. Napfényes Fesztiválon 2019 június 2-án, vasárnap a Dürer kertben!

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Összetevők

  • nádcukor
  • pálmazsír
  • karobpor
  • kukoricatejpor
  • kókuszliszt
  • földimogyoró paszta
  • tönkölyliszt
  • mexikói vanílin
  • Bourbon vanília
  • napraforgó-lecitin
  • Ca-szorbát

100 g termékben

  • energia: 1925 kJ/460 kcal
  • szénhidrát: 69.22 g
  • ebből cukor: 62.59 g
  • zsír: 19.06 g
  • ebből telített zsírsavak: 10.95 g
  • fehérje: 2.28 g
  • só: 0.03g

A sós-mogyorós energiaszelet egyik legjobb tulajdonsága, hogy a természetes összetevőknek hála, az emészthetősége és a felszívódási hatékonysága kiemelkedően jó. Természetesen ezt összességében kell érteni, egyik érték sem kiemelkedő, mint egyes specializálódott szeletek esetében, de a hosszútávú energia, vitamin és nyomelem ellátásban egyenletes és folyamatos utánpótlást ad.

Rövid távú és nagyon magas intenzitású mozgás esetében nem fejti ki ugyanezt a hatást, vagy kb. 30-45 perccel a kezdés előtt érdemes fogyasztani.

Nagyon jó hatással van a regenerációs fázisban is, de ekkor a magas energiatartalom már nem biztos, hogy mindenki számára megfelelő.

Általános javaslatok a hosszútávúő állóképességi sportoláshoz: próbáljuk a feldolgozott cukrok fogyasztását minimalizálni, hiszen azok túlságosan hirtelen okoznak a szervezetnek "cukorsokkot" (ami ritka kivételtől eltekintve nem egészséges), lehetőleg kevés egyszerű cukot fogyasszunk kivinatolt formában - magában a gyümölcscukor sokkal kedvezőtlenebb hatású, mint ha ugyanazt egy gyümölcsben fogysztjuk el:

A szakkifejezés, amit a cukorbajban szenvedők is ma már általában megtanulnak, a „glikémiás index”. Ez azt fejezi ki, hogy a tiszta cukorhoz képest bármilyen, egyéb szénhidrát megevése után mennyi idő múlva emelkedik meg a vércukor szintje. (www.vital.hu)

A képlet azért nem ennyire egyszerű, nem minden összetett szénhidrát "jó", és nem minden egyszerű "rossz". A fehér kenyérben vagy a sült krumpliban a szénhidrát összetett változata található, azonban ezt a keményítőt majdnem olyan gyorsan bontjuk cukorrá, mintha cukrot ettünk volna. A gyümölcscukor, noha egyszerű, „tiszta” cukormolekula, csak kis mértékben növeli a vércukorértéket.

További információk a cukrokkal kapcsolatban: Cukor - édes méreg

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Az emberi szervezet számára 9 aminosav esszenciális, ezekből csak a szeletben lévő mogyoró is tartalmazza mindet, a kókusz és a gabona további kiegészítéseket ad az aminosav listához:

  1. fenil-alanin - 5
  2. hisztidin - 2,4
  3. izoleucin - 3,4
  4. leucin - 6,4
  5. lizin - 3,5
  6. metionin - 1,1
  7. treonin - 2,6
  8. triptofán - 1,0
  9. valin - 4,2

A termék elérhetősége

Napfényes Cukrászat

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: kedd, 28 május 2019 17:54

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk