Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 19. Vasárnap  Ma Ivó és Milán napja van.  

Források, a terepfutók és túrázók rejtett erőtartalékai

Az erdőben futva, túrázva ritkán, de azért találkozunk forrásokkal. Sajnos nehéz szívvel mondom, hogy akármelyik patakból, akármikor nem lehet csak úgy iszogatni az erdőben. Ehhez ma már túl szennyezettek még a hegyi folyók és patakok is.

Persze az „élj bátran” elmélet alapján iszogassunk csak, véletlenek nincsenek, tündérek pedig vannak (ezt minden rendszeres erdőjáró tudja, mert ott gyakrabban lehet érezni a jelenlétüket), így végül is egy forrásból ihatunk, ha nincsen más lehetőség, de egy patak már komolyabb körültekintést igényel.

21 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Viszont jól tesszük, ha betervezzük az útvonalba, meglátogatunk forrásokat, amelyekről tudni lehet, hogy jó és tiszta a vize. Aki csapvízhez szokott, amiről egyes orvosok azt állítják, hogy még a kocsijukat is csak veszélyességi pótlék mellett mosnák vele, annak nagy meglepetésben lesz része: a forrásvíz egy élmény. Csodálatos, friss élettel teli íze egyszerűn nem említhető egy lapon a csapvízzel.

A futó, ha teheti menjen források felé, és ragadjon meg minden alkalmat, hogy ilyen vizet igyon. Sőt, aki ennél is többre vágyik, az szerelkezzen fel néhány 5-10-20- literes bödönnel, menjen el a forráshoz, fusson, és aztán töltse meg a palackjait, és mindig csak ilyet igyon.

A változás megdöbbentő lesz. Nem lesz olyan kényszerképzetünk, hogy mindenképpen legalább 5 kalciumos pezsgőtablettával kell ihatóvá varázsolnunk a vizet.

Ez a víz felfrissíti a sejtjeinket, megtölti energiával, és hisszük vagy nem, de a föld tényleg elképesztő módon tisztít. Semmilyen emberi alkotás nem ér fel a föld vízszűrő és víztisztító praktikáival.

Képzeljünk el, egy magától folyton megújuló rengetek bonyolult rétegből álló földet, amin egyre kisebb és egyre szűkebb kis átjárókon, mint egy tökéletes szűrőrendszeren megtisztul az esővíz, a patakok vize.

Hol találunk ilyen forrásokat? Ismertebbek a Lajos forrás (Szentendre), a Mária forrás (Pilisszentkereszt), a Klastrom forrás, az Attila forrás, a Kaán forrás (Visegrád). De ezenkívül még rengeteg van, akár Budapesten belül is!

A víz szerepéről, mennyiségéről még bővebben írunk később, mert a sportoló fő tápláléka, szemben a cukros üdítőkkel, kávéval, alkohollal, vagy alkohol tartalmú italokkal, amelyek vízelvonók.

  Malomsoky Ildikó – Tóth Viktor (X2S TEAM) 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk