Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Andalucía Bike Race, a nemzetközi MTB maratonon bronzérmes a magyar páros (+videó) Kiemelt

Bronzérmes helyen zárt a Poór Brigitta - Motován Miklós magyar vegyespáros az Andalucía Bike Race többnapos MTB maratonon, Spanyolországban.

Az elmúlt héten Poór Brigitta, a Merida Maraton Team-CST és a Megathlon SE versenyzője, a soproni Focus Team Hungary hegyikerékpárosával, Motován Miklóssal karöltve a dél-spanyolországi Andalucía Bike Race-en képviselte hazánkat.

29 febr. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Poór - Motován duó a szakaszrajtnál Poór - Motován duó a szakaszrajtnál

A 6 szakaszos versenyen összesen 445km és 12.000m szintkülönbség várt a szervezők álltal maximalizált, kettes csapatokba verődött, 800 versenyzőre! A szaksajtó az Andalucía Bike Race-t a világ, három legnehezebb mountain bike versenye közt tartja számon!

A triatlon versenyző Poór Brigitta (aki éppen Spanyolországban szerezte meg 2011-ben az U23 Tereptriatlon Világbajnoki címet) már a tavalyi évben is teljesítette az embert próbáló távot, akkor olimpiai kerettagként küzdöttek az értékes mountain bike világranglista pontokért. Az idei évben az XTERRA tereptriatlon világkupa sorozatra való felkészülés jegyében a hegyikerekes Motován Miklóssal Mixed kategóriában álltak a startvonalhoz.

A páros fantasztikusan kezdett, az első két szakaszon a 3.helyen érkeztek célba. Majd kisebb holtpontot leküzdve a harmadik szakaszon, a verseny második felében kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően sikerült az végelszámolásnál megszerezni az abszolút bronzérmet!

Andalucía Bike Race 2016, MTB maraton eredmények

1. AMICI DI ANNABELLA   23:55:28
Annabella Stropparo        ITA
Piero Pellegrini            ITA

2. MTB.FO TREK   24:23:49
Lisette Rosenbenck Christensen     DEN
Helgi Winther Olsen       DEN

3. MERIDA MARATON TEAM-CST-BIKEMAG.HU   25:20:12
Brigitta Poór        HUN
Miklós Motován      HUN

Miki:

"Pályafutásom során még sosem kezdtem ilyen korán a versenyszezont. Főleg nem egy  ilyen nehéz versennyel. Brigi már tavaly év közben is mondogatta,  hogy mehetnék vele párosban. Nagyon megtisztelt és büszkeséggel töltött el, hogy rám gondolt, így azonnal igent mondtam. Aztán ahogy közeledett a rajt időpontja, egyre csak gyűltek bennem a kételyek. 445km, 6napon keresztül...  A verseny első felében még magunkat is megleptük. Nagyon jól vettük az akadályokat. A versenytársaink lány tagjai végig a fiúkba kapaszkodva teljesítették a szakaszokat. Nálunk erre nem volt szükség, hiszen Brigi nagyon jó erős. Voltak nehézségeink, holtpontjaink, de összességében szépen helyt álltunk és végül az összetett 3. helyen zártuk a versenyt! El se akarjuk hinni..."

Brigi:

"Fantasztikus versenyen vagyunk túl...Volt szerencsém az egész februárt a versenyhez közel, dél-spanyolországban töltenem. Itt edzőtáboroztam, és készültem az idei versenyszezonra. A tavalyi évben is indultam az Andalucía Bike Race-en, ami nagyszerű alapot adott a szezon közbeni triatlon versenyekre. Amikor jött a meghívás a szervezőktől, habozás nélkül elfogadtam azt. Szerencsére sikerült Mikit is rávennem, hogy versenyezzünk együtt, így titkon bíztunk a jó eredményben. Az első két szakaszon nagyon jól haladtunk, majd jött a harmadik, ahol nagyon megrogytunk. Ezen a napon elveszítettük az összetett dobogós helyünket. Ezt követte az idei kiírás két leghosszabb, 90km-es, majd az utolsó, 70km-es szakasza! A holtpontunkon túllendülve jobban lettünk picit, de rettenetesen fájt minden egyes versenykilométer. Szerencsére azonban a többiek is fáradtak. Már a negyedik szakaszon sikerült visszazárkoznunk a dobogós pozícióba. Az utolsó két szakaszon óriási harc ment, egyre kaotikusabbak voltak a szakaszok, sajnos kétszer el is tévedtünk, de ennek ellenére sikerült megtartanunk a helyünket, a 3. helyen zártuk az Andalucía Bike Race-t. Nagyon szépen köszönöm Mikinek a kitartást, hogy társam volt a verseny során, óriási amit ment!
Úgy érzem nagyon jó edzés volt, bízom a folytatásban. Hamarosan kezdődik az idei XTERRA világkupa sorozat, március végén, Máltán kezdem a szezont!"

 

Forrás: Poór Brigitta | andaluciabikerace.com 

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: hétfő, 29 február 2016 01:45

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk