Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

SALOMON XT Wings teszt

Medgyes Gábor az élenA 2008-as év egyik legsikeresebb terepsportolója Medgyes Gábor írt egy rövid személyes tesztet az éves eredményiért különdíjként kapott SALOMON XT Wings Lab terepfutócipőről. Gábor a tereptriatlon előtt komoly futó atléta volt, tehát valami köze van a futáshoz, az edzés és felszerelés választáshoz. Ennek ismeretében véleménye meghatározó - akkor is, ha egy cipő tesztje, viselése szubjektív.
04 febr. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás  

Medgyes Gábor írása


Az év utolsó X2S verseny díjkiosztóján - Piliscsabán - a Salomon jóvoltából kaptam egy XT WINGS terepfutó cipőt az éves sport teljesítményemért.

Korábban már láttam másnál ilyen cipőt, nagyon feltünően piros, gyorsfűzős, robosztus - igazi Salomon. Bringás cipőknél már próbáltam gyorsfűzőst, nem igazán tartotta a lábat. Nos verseny után 3 hét pihenő, a cipő pihent a többi között. Aztán eljött az első alakalom hogy felvettem és futottam benne, nagyon szuper volt, nővérem első reakciója " milyen piros!!! ". Persze most gondojátok hogy ajándék gebe, meg minden......

Azt elárulom hogy mindkét bokámmal korábbi sérülések miatt nagyon sokat szenvedtem és minden 10. cipőben tudok edzeni. Az XT Wings valamelyik 10.
Tehát 3 hónapja minden futóedzésemet a piros cipőben végzem. Először robosztusnak tűnt, de nem nehéz cipő, bár hosszútávon mindenféleképpen fontosabb hogy a láb kényelmes, kíméletes cipőben legyen.

{accesstext mode="level" level="registered:author:editor:publisher:manager:administrator:super administrator"} A tartalom további részének elérése csak regisztrált felhasználóknak!||
Sokan szenvednek verseny, vagy félverseny cipőkben edzésen hogy kicsit gyorsabban fussanak - nem éri meg!  A gyorsfűzőt néhány alkalom után nagyon jól be lehet állítani a kényelemért. A felső rész erős, könnyű anyagokból van, jól bírja a sarat, könnyű tisztítani.  Az edzések 99%- t terepen végzem, és most télen volt mindenféle talaj, sár, hó, jég, a cipő talpa elég mintás, mindenen el lehet benne futni. Tehát összességében ha kényelmes, terepre alkalmas cipőt akarok a Salomon cipő nagyon jó választás. Hát úgy 600km után lassan be kell szereznem a következő XT Wings- et :-) Nem azért mert tönkrement, csak az okosak szerint, cserélni kellene 5- 600km- enként a cipőt a láb védelme érdekében.

Köszönöm Szveti, Salomon!
{/accesstext}



Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk