Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 28. Vasárnap  Ma Valéria és Nimród napja van.  

Elhunyt Klosz Péter, a Román Triatlon-szövetség elnöke, a multisportok és a tereptriatlon védnöke Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Életének 49. évében elhunyt Klosz Péter, a Román Triatlon-szövetség elnöke hétfőre virradóra, Marosvásárhelyen. A 49 éves sportember halálát szívinfarktus okozta. Péter a magyar triatlonisták patrónusa és - nyugodtan mondhatom, hiszen személyesen is számtalanszor talákoztam vele - védőangyala volt. Emlékét a magyar tereptriatloinisták örökre megőrzik!

18 nov. 2019 Hozzászólás: Hozzászólás  
Péter nemzetközi versenyen is a magyar X2S TEAM mezében állt rajthoz Péter nemzetközi versenyen is a magyar X2S TEAM mezében állt rajthoz Foto: Klósz Péter archívum

Küzdeni akarásával példaképe volt a fiatal sportolóknak és azoknak is akik sportszervezéssel foglalkoztak – egyike volt a triatlonszövetség alapítóinak, motorja volt a szövetségnek. A marosvásárhelyi sportember 2016 óta vezette a triatlonszövetséget – ő volt az, aki megalapozta a sportág hazai ismertségét, és számos elsőrangú nemzetközi versenyt hozott Romániába.

A magyar versenyzőkkel (főleg a X2S TEAM tagjaival) szinte évente jártunk Erdélyben, mert Péter vendégszeretete és lelkesedése, az erdélyi hangulat mindig is nagyon vonzó volt. Szerettünk oda járni. És fogunk is, hiszen Péter munkája példamutató volt sportolóként és szervezőként is.

Büszkén viselte a X2S TEAM mezt, amelyet ajándékba kapott tőlünk, úgy gondolta, hogy erdélyi magyarként, sportolóként segítenie kell az emberek baráztságát, egymáshoz közeledését, az ellentétek feloldását. És ezt csodálatos erővel és lélekkel meg is valósította!

Az egyik szép magyar eredményről a Magyar győzelem és ezüstérem a román tereptriatlon bajnokságon, Váraljai és Mester révén cikkben lehet olvasni.

Minden versenyen közvetlen volt, szeretett a versenyzőkkel beszélgetni, mindenben segített, ahol tudott, sokkal nagyobb mértékben, mint az egy nagy nemzetközi szervezőtől "elvárható". Felkarolta a fiatalokat, időseket, akiben lelkesedés volt, mindegy honnan jöttek, mi volt a múltjuk. Versenyein mindig családias hangulat volt, akár száz fős rendezvényen voltunk, akár több ezer fős Európa-bajnokságon.

2017-ben 29 versenyt szervezett a FRTRI égisze alatt, amelyeken összesen 8000 sportoló haladt át a célvonalon. Legnagyobb vállalkozása az idén nyáron Marosvásárhelyen megszervezett multisport triatlon Európa-bajnokság volt – az eseményen 41 ország képviseletében több mint 3000 versenyző érkezett Maros megyébe. A Forbes magazinnak adott interjúban azt nyilatkozta, legnagyobb álma, hogy a tokiói olimpián román triatlonista is részt vegyen.

Románia 2020. februárjában Téli Triatlon Európa-bajnokságot rendez Cheile Grădiştei-en. Ez is többek között az ő érdeme.

Hiánya fájdalmas, mert fiatalon és ereje teljében hagyta hátra az árnyékvilágot, de biztosak lehetünk abban, hogy amit megalapozott, folytatódni fog, hiszen mindazok, akik vele dolgoztak, példaképként tekintettek rá!

Személyes interjúnk 2017-ben készült: Interjú Klosz Péterrel, a Román Triatlon Szövetség vezetőjével

Korábbi cikkeink, ahol róla vagy vele kapcsolatban itt  vagy itt olvashattok.

Forrás: maszol.ro | szekelyhon.ro

Utoljára frissítve: hétfő, 18 november 2019 13:16

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk