Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Sipiczki Csaba terepsport, terepfutás specialista, az Adidas Runners edzője Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Spiczki Csaba évtizedek óta a magyar terepfutás egyik meghatározó alakja. Még a múlt században kezdte az atlétikát, de hamar megtalálta a terepet, ahol tereptriatlon és terepfutó versenyzőként azóta is az élmezőnyben van. Ma már családos emberként ér el jobbnál jobb eredményeket, az adidas Runners csapat edzője. Az X2S TEAM egyik alapítója és meghatározó egyénisége.

A cikkben több korábbi hírre, interjúra is hivatkozunk, Sipiről nagyon sok régebbi anyag található itt is.

21 aug. 2019 Hozzászólás: Hozzászólás  
Sipiczki Csaba terepsport, terepfutás specialista, az Adidas Runners edzője Foto: UTH

Egy sikeres sportkarrier után pár év kihagyás következett, de mostanában megint szárnyalsz. Mi törtét az utóbbi években veled?

Nem volt kihagyás, edzek én majdnem mindennap, folyamatosan. ? Minden okés, csak kicsit elkerüljük egymást mostanában. Növekszik a család, no meg aztán dolgozni is kell néha egy keveset.

Az AR futóklub hogyan indult nálad, veled?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Az adidas Runners csapatkapitány, Dóri már régebben megkeresett, de akkor még nem fér bele az életembe. Tavaly február óta azonban edzőként dolgozom itt, heti pár alkalommal, beosztástól függően. Nyáron megnyitott a Run Base, amit már nagyon vártunk, szüksége volt rá a közösségnek. Az AR alapvetően egy közösség, nem egyesület, nem élsportolókkal foglalkozunk, de nyilván örülünk, ha egy-egy csapattagunk szép eredményt ér el. Amire egyre több az alkalom!

Milyen elveket követsz az edzéseken, amit tartasz?

A tervünk az, hogy bővítsük a csapat létszámát és minél több tagnak mutassuk meg a futás/mozgás örömét. A Base-en többféle edzés van, sőt jóga is.

A saját felkészülésedet hogyan látod: mik a terveid, hogyan tudsz fejlődni a munka és a család mellett?

Én a hosszabb távok felé fordultam pár éve (30-50 km), ezeken a távokon szeretnék jól haladni és szép helyekre eljutni. Van még fejlődési lehetőség bőven, csak bírja az ember idővel/energiával. A következő versenyem Svájcban lesz a Monte Rosa körül. Van 170 km-es ultra, de engem az nem mozgat meg. Helyette 4 nap alatt lehet lefutni ugyanazt a távot, útvonalat (36-42-45-45km +11000m szint). Ez az idei év főversenye, nem lesz egyszerű, de az élmény faktor a csúcson lesz.

Sipiczki Csaba a 4. lett a Wilde Wasser terepfutóversenyen

Apaként hogyan tudod szervezni a családi időbeosztást és az edzéseket?

sipiczki csaba terepfutas adidas runner 5

A családdal bizony össze kell egyeztetni az időbeosztást, de szerencsém a feleségem, Zsófi válogatott futó volt, tudja, hogy mivel jár egy felkészülés. Emellett igyekszem akkor edzeni, amikor a kisfiam alszik, így nem tőle kell elvennem az időt.

Évekkel ezelőtt rendszeresen indultál akadályfutó versenyeken. Szép sikerekkel. Tervezed még, hogy oda is visszatérsz? Mit szólsz a sportág egyre nagyobb népszerűségéhez?

Az akadályfutó versenyek izgalmasak, érdekesek, de nekem jelenleg nem hiányzik a felkészülésemből. Egy kezdő futó számára vagy annak, aki specifikusan erre készül, annak jobban fekszik. Az nagyon jó, hogy egyre népszerűbb, mindig kell az újdonság, új lelkes sportolók.

Sipiczki Csaba Spartan Race és kalandverseny specialista - X2S interjú

Magyar ezüst és bronz a szlovák Spartan Race extrém akadályfutáson

Végül, de nem utolsó sorban: annak idején mi elsősorban a tereptriatlon, terepduatlon versenyek miatt ismertük meg egymást. Tervezel még valamikor ilyen (vagy hasonló) multisport versenyt?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Tereptriatlont, terepduatlont mindenképp tervezek még, de az még több időt venne el a családtól és szeretnék minél több időt velük tölteni. A távlati cél a kalandtúra versenyek, de ezekhez sok év felkészülés kell.

Sipiczki Csaba terepsport évértékelése és éves ajánlása

 Köszönjük, további hasonlóan sikeres felkészülést!

Utoljára frissítve: szerda, 21 augusztus 2019 06:41

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk