Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Benkó Barbi győzelem Svájcban!

  • Állapot: Archív
A múlt hétvégén rendezték Svájcban az egyik legrangosabb mountainbike versenyt „Hors Class” besorolással Bernben. A „HC” kategóriás versenyek közvetlenül a világkupák alatt állnak a rangsorban. Ahogy minden évben, idén is összegyűltek a világ legjobb hegyikerékpárosai, hogy még a ausztráliai világbajnokság előtt, egy utolsó formatesztelésnek vessék alá magukat.
12 aug. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A német, Rothaus-Cube csapatban versenyző Benkó Barbara is egy keményebb edzésblokk után érkezett a berni futamra, így elvárásai sem voltak magasak. Azonban már most megmutatkozott a kiváló forma, hisz a női mezőnyben a 10. helyen végzett, míg kategóriáját, a 23 év alattiak között szuverén nyerni tudta.

A startot követően a szenzációs 4.helyen érkezett vissza a felvezető körről, majd valamivel hátrébb csúszott a 9.helyre. „ Sok helyen tolni kellett a bringát, rengeteg sáros hely volt a pályán, és így egy idő utána pedáljaim is megteltek sárral. Sok időbe telt, amíg a pedálokkal bajlódtam!” nyilatkozta a 19 éves.

A női futamot az osztrák Lisi Osl (Central Ghost Team) nyerte, tetemes 2:34-es előnnyel Petra Henzi előtt. Barbara a 9.helyen érkezett a felnőttek között, azonban az U23-as kategóriát könnyedén nyerte. Remélhetőleg a forma kitart az ausztráliai világbajnokságig, vagy netán még javul egy keveset, akkor mindenkinek érdemes lesz követnie freecaster-en Barbi futamát és szurkolni…

Barbi jó egyre jobb erőben van

A férfiak futamát Bernben is a francia Julien Absalon (Orbea)nyerte, szinte verhetetlennek tűnik ebben az évben is a kétszeres olimpiai bajnok. Második helyen a fiatal svájci, Mathias Flückiger ( Trek Team) érkezett, míg mögötte az aktuális világbajnok, Christoph Sauser (Specialized Team) is kezd visszatalálni régi formájhoz.

Férfiak

1. Julien Absalon (FRA) 1:56:00.
2. Mathias Flückiger (SUI) 0:39.
3. Christoph Sauser (SUI) 2:46.
4. Moritz Milatz (GER) 3:48.
5. Liam Killeen (GBR) 3:52.
6. Fabian Giger (SUI) 4:43.
7. Lukas Flückiger (SUI) 5:14.
8. Sven Nys (BEL) 5:41.
9. Marco Fontana (ITA) 6:24.
10. Balz Weber (SUI) 6:47.

Nők

1. Lisi Osl (AUT) 1:41:09.
2. Petra Henzi (SUI) 2:34.
3. Eva Lechner (ITA) 3:21.
4. Nathalie Schneitter (SUI) 3:33.
5. Esther Süss (SUI) 3:46.
6. Sarah Koba (SUI) 6:23.
7. Anna Villar-Argente (ESP) 9:14.
8. Nina Wrobel (GER) 10:06.
9. Barbara Benko (HUN) 10:56.
10. Maria Osl (AUT) 15:14.

Forrás: velo.hu

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk