Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Nemzetközi XCO verseny Salgótarjánban

  • Állapot: Archív
UCI, C1, XCO, mtb, verseny, Salgótarján, benkó, parti, erdélyiHétvégén kerül megrendezésre Salgótarján-Eresztvényen az egyetlen idei, hazai UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) C1-es kategóriájú olimpiai-krossz viadal, a Merida-CST Salgótarján Kupa. A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület által szervezett, 3025 euró összdíjazású versenyen tovább folytatódik a sportágban már idén tavasszal megkezdődött londoni, olimpiai kvalifikációs pontgyűjtés, így a vasárnapi elit futamon, a világranglista-pontok reményében jelentős nemzetközi mezőny várható.
05 aug. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Idén Magyarországon a salgótarjáni az egyetlen C1-es viadal, melyet a nemzetközi szövetség versenynaptára ilyen besorolással minősít, a világkupák után ez az egyik legmagasabb kategória. A világranglista-pontokért várhatóan a hazai élmezőny mellett több ország kerekese is rajthoz áll, a nevezési listán már szerepel német, osztrák, szlovén, cseh és szlovák sportoló. Az olimpiai szám idei két bajnoka: az olimpikon Parti András és az U23-as Eb-ötödik Benkó Barbara mellett a maraton 2009-es bajnokai: Buruczki Szilárd és Dósa Eszter is jelezte részvételi szándékát. Az elit férfiak és nők rajtjára vasárnap 14 órakor kerül sor, számukra 6.2 kilométeres, 290 méter szintkülönbségű pályán kell majd több kört teljesíteni. A szervezők a küzdelmeket 18 kategóriában írták ki, a gyermekek 1300 és 650 méteres körpályán versenyezhetnek.

- Úgy gondolom, Salgótarjánban próbálunk minél jobban megfelelni minden igénynek. Az amatőrök, licenc nélküliek számára egy külön futam is lesz szombat délelőtt, a 16. éve működő Városi Bajnokságok mintájára – melyekből már 62-t rendeztünk fennállásunk során. A verseny pályájával kapcsolatban úgy gondoljuk, a környékből próbáltuk kihozni a legtöbbet, lényegében a 2005-ös és a 2009-es országos bajnokságok pályájának ötvözete az idei nyomvonal. A megszokott köves-gyökeres lejtő aljában található kis réten egy körön belül háromszor halad majd el a mezőny, így a nézőknek is próbáltunk kedvezni – főleg, hogy egy dupla technikai zónát is ide helyezünk el. Az eresztvényi erdőkben jelenleg csak saras foltok vannak, nyirkos a talaj, de sárgumi egyáltalán nem kell – legalábbis egyelőre, hiszen vasárnapig még sok minden változhat – foglalta össze Kéri István versenyigazgató.

A szombati Rádió Focus Kupát 12 kategóriában írták ki a szervezők, a verseny nyomvonala megegyezik a vasárnapi, nemzetközi futam útvonalával.

Bővebb információk, részletes versenykiírás: www.salgotarjanihke.hu/xco2010

 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk