Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Alpentour MTB maraton - Parti András kórházban

  • Állapot: Archív

Alpentour, MTB, maraton, Parti, kórház, terepProfi hegyikerékpáros csapatunk, az EuroOne első számú embere, Parti András nem tudta befejezni a négynapos osztrák MTB-versenyt, az AlpenTourt, ugyanis az utolsó szakasz előtt komoly gyomorfájdalmakkal küzdött.

András az 52 kilométeres záróetap előtt a 20. helyről várta a folytatást, de vasárnap délelőtt annyira rosszul lett, hogy lehetetlenné vált a befejezés, sőt, orvosi segítségre volt szükség, amit a schladmingi kórházban kapott meg pekingi olimpikonunk.

06 jún. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Az EuroOne versenyzője így számolt be ma reggel a történtekről:

„Tegnap nem tudtam starthoz állni az Alpentour utolsó szakaszán, gyomorproblémák miatt. Majd sajnos addig fajult a dolog, hogy mentővel vittek kórházba. Minden esetre már jobban vagyok, a sok infúziónak is köszönhetően. Remélem, ma már hazautazhatok, nincs kedvem tovább élvezni az schladmingi kórház vendégszeretetét... :)"

A csapat hivatalos közleménye a záróetapról:

A tegnapi 52km hosszú 2100 szintkülönbségű Hauser Kaibling záró etappal véget ért a csütörtökön elrajtolt 13. Alpentour Trophy nemzetközi maraton.

Az EuroOne-Cube UCI MTB Team legnagyobb esélyese Parti András, az utolsó napi 4. etapon képtelen volt nyeregbe szállni és tovább harcolni, vasárnap kora reggel jelentkező rosszulléte miatt. Andrást még kint Schladmingban kórházba szállították, állapota most már folyamatosan javul, azonban egyelőre nem tudni pontosan mi okozhatta az eleinte súlyosnak tűnő rosszullétet.

András számára sajnos szerencsétlenül alakult a sorozat, hiszen pénteken az első hegyig a 6. helyen állt, de a második csúcs DH szakaszánál egymás után két defektet is összeszedett, így visszacsúszott a 33. helyre. A 3. etapon elképesztő 5. helyével még feltornázta összetettbeli helyezését, de vasárnap virradóra jelentkező rosszulléte a verseny végét jelentette számára.

A csapat többi tagja az utolsó szakaszra is megtartotta folyamatosan fejlődő teljesítményét, ennek köszönhetően Juhász Zsolt a 19., Szatmáry András 35., Bogár Gábor a 47., Csielka Márk pedig a 48. helyen ért célba a még versenyben lévő 80 kerekes közül. A csapat minden tagjának teljesítménye kiemelendő, nagyot küzdöttek kerekeseink a technikás tereppel, az időjárás viszontagságaival, az erős mezőnnyel és az igen gyenge szervezéssel.

„Folyamatosan a rajt előtt kaptuk meg az aznapi pályamódosításokat, illetve szintrajzokat, amik merőben ellenkeztek azokkal az adatokkal, amiket az internetes honlapra töltöttek fel korábban. Ez igencsak megnehezítette a szakaszokra való felkészüléseinket. Nagyon nem mindegy, hogy a szakasz végén 1 vagy 10km-es emelkedőre számítson az ember." – mondta a kapitány Bogár Gábor.

A csapat legjobbja egyéni összetettben így Juhász Zsolt lett, aki a 24. helyen fejezte be a négy napos viadalt, értékes 11 UCI pontot gyűjtve ezzel. Őt Szatmáry András követi 43.helyével, majd Bogár Gábor, 47. Csielka Márk utolsó napi óriási hajrájával (43.-ként ért célba) két helyet javítva a 60. helyen fejezte be a versenyt.

13. Alpentour Trophy egyéni összetett végeredmény:

1. Alexey Medvedev RUS (Elettroveneta Corratec Team) 09:00:42.

2. Periklis Ilias GRE (Team Protek) 09:09:10.

3. Uwe Hochenwarter AUT (Muskelkater Genesis Team) 09:09:51

...

24. Juhász Zsolt HUN (EuroOne-Cube UCI MTB Team) 09:52:32

43. Szatmáry András HUN (EuroOne-Cube UCI MTB Team) 10:23:53

47. Bogár Gábor HUN (EuroOne-Cube UCI MTB Team) 10:29:49

60. Csielka Márk HUN (EuroOne-Cube UCI MTB Team) 10:51:22

 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk