Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Trans Hungária Maraton - a 4. nap is Blazsó volt a legjobb

  • Állapot: Archív

ÁTrans Hungária, Maraton, Blazsó, MTB, kerékpártszáguldott a Zemplénen is a Trans Hungária Maraton hegyikerékpáros mezőnye. Blazsó nyerte összetettben is az első Észak-Magyarországot átszelő hegyikerékpáros versenyt!

A tegnapi etap végállomásáról, Diósgyőrből érkeztek korán reggel a versenyzők a szerencsi várhoz, a Borsod Volán buszaival. Talán a legszebb rajt-környezetet sikerült itt kiépíteni, hiszen a maratonisták, a 477 kilométeres távot vállaló versenyzők, közvetlenül a várból indulhattak el. A reggeli átszállítások zökkenőmentes logisztikával lettek megoldva, így Koncz Ferenc, Szerencs város polgármester késlekedés nélkül tudta elsütni a harci ágyút a 10 órás rajtnál, majd ő is a száguldó vasparipák után eredt motorjával.

20 aug. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A Trans Hungária Maraton utolsó etapja a bicikliseknek még nem annyira ismert Zemplén hegységben volt kijelölve, persze a három napos hosszú távú szakaszok után ez egy kicsit –hosszát tekintve- könnyített pálya volt. A 66 kilométeres távon 1270 méteres szintet kellett összesen leküzdenie a versenyzőknek, a legmagasabb pont 471 méteren volt. Az útvonal szőlőkben, egy vulkánból kivájt kőbányában, a gyönyörű Zempléni-hegység domborulatain volt végig vezetve és érintette a minőségi borászatáról híres Erdőbényét is.

Itt az egyedi hangulatot varázsoló tölgyek szabdalta birkalegelőkön lehetett szép tempót menni és áthaladt a pálya a hangulatos falu legszebb pontjain is. A nehezen kerékpározható zempléni utak kicsit megkeserítették az erejük határait feszegető versenyzőket, a köves talaj és sok helyen tüskés aljnövényzet több defekttel lassította a bringásokat. Érdekességként a nagyhírű Zöld Birtokon is átsuhantak a versenyzők; egyedi képet nyújtott a gyülekező nézőknek a szőlőtőkék között suhanó bringások serege.

A lebonyolítás, az útlezárások simán működtek a helyi rendőri erők és pályabiztosítóknak köszönhetően, de ebben a szervező leleményessége is közrejátszott. Az igen nagy forgalmú 37-es úton például az áthaladást egy kitisztított vízelvezető árokkal oldották meg – bár ez alacsony volt az atlétikus méretű bringásoknak, mégsem lassította se a versenytempót, se a közúti forgalmat.

Mentőt a szakasz második felénél egy váll ficamhoz kellett hívni, a versenyző sérülése részben a nehezen „meglovagolható" talaj, részben a negyedik nap kimerültségének is betudható.

A versenyzők erről a rövid, de nehéz szakaszról összességében nagy élményként nyilatkoztak – nem csoda, hisz óriási teljesítményt tudhat maga mögött az, aki négy nap alatt átkerekezik Nagymarostól Tokajig!

Tokajban a befutó helyszín a főtéren, fantasztikus környezetben lett kiépítve, és az eddigi etapokon is tapasztalt pazar vendéglátás itt is ízletes ételekkel kényeztette a versenyzőket, a helyi szakácsok jóvoltából.

Trans Hungária, Maraton, Blazsó, MTB, kerékpár

A leggyorsabb versenyzőnek a 377 km-es távot és a 7400 méter szintkülönbséget alig több mint 15 óra alatt sikerült teljesítenie.

Hogy mi a folytatása a Trans Hungária Maratonnak, azt a jövő évi versenyre való felkészülés és az idei siker egyértelműen meghatározza majd. Ám előbb egy jó nagy pihenés és az augusztus 20-i Szent István napi ünnepségek várják itt Tokajban azt a 153 hőst, akik áttekerték Észak-Magyarországot, terep utakon. Ezzel ezek a fiatalok megmutatták, hogy országunk rendkívül jó és további lehetőségeket tud biztosítani a terepkerékpározásnak. Mindemellett a bringázás turisztikai vonatkozásainak létjogosultsága és helye van hegyeinkben, tájainkon.

Tokaj – abszolút érkezési sorrend:

1. Blazsó Márton Bike, Team Szeged 2:38:38

2. Grósz Béla (páros), Team Nagymaros 2:42:20

3. Melts András (páros), Team Nagymaros 2:42:20

4. Szécsi Tamás, Bringabanda SC 2:44:49

5. Búr Zsolt (páros), Bringabanda SC 2:44:50

6. Matusek Róbert, Sportograf.com 2:49:49

7. Hauser Tamás, Capricorn Scott 2:49:49

8. Papp Dénes, Meditech SC 2:51:40

21. Dósa Eszter, SE-HUN 3:05:45

VÉGSŐ, ÖSSZESÍTETT EREDMÉNYEK:

Masters Férfi Egyéni

1. Blazsó Márton, Bike Team Szeged 15:17:12

2. Matusek Róbert, Sportograf.com 16:19:16

3. Medgyes Gábor 16:48:01

Felnőtt Férfi Egyéni

1. Hauser Tamás, Capricorn Scot 16:03:48

2. Szécsi Tamás, Bringabanda SC 16:05:56

3. Németh Gábor, Hotel Yacht Club 16:52:55

Szenior Férfi Egyéni

1. Rusovszki Gábor, Gödöllői SK 18:23:00

2. Dr. Simoni Ákos, Cube – Csömör 20:08:36

3. Kocsis Sándor, Gödöllői SE 21:13:27

Felnőtt Férfi Páros

1. Grósz Béla – Melts András, Team Nagymaros 31:52:11

2. Peták Levente – Frölich Tamás, Ózdi KE 35:51:59

3. Schleining Rudolf – Nagy András, Szegedi KSC Trek 39:49:34

Master Férfi Páros

1. Baros Bálint – Búr Zsolt Bringabanda, SC Haibike Pro Team 32:41:38

2. Vas Péter – Kis József, Merida CST 34:16:26

3. Balázs Amand Tibor – Kis András Batka 37:43:03

Vegyes Páros

1. Dósa Eszter – Horváth Gergő, SE-HUN 35:52:23

2. Orosz Anita – Szalma Csaba, Trek SE 42:58:21

Master Férfi Csapat

1. Pálfi Antal – Paulovits László – Gyallai János – Makszim Mátyás, Fonnyadt Makk 39:31:20

 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk