Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Debütált a Villapark Vértes Maraton

  • Állapot: Archív

Villapark, Vértes, Maraton, MTB, hegyikerékpárAz elmúlt hét vasárnapján került sor a Tatabányai Kerékpáros TK által megrendezett I. Villapark Vértes Maratonra Várgesztesen. A hirtelen beköszöntő ősz sem riasztott vissza közel háromszáz kerekest, hogy megmérkőzzenek önmagukkal és versenytársaikkal.

Mindenki megtalálta a maga erőnlétének és tudásának megfelelő távot. A gyerekek és családok egy 13 km-es, mindenki által teljesíthető távon állhattak rajtvonalhoz.

A középtáv penzuma 23 km volt, ami 460m szintkülönbséget és némi erőnlét mellett, technikai tudást is tartogatott. Itt Németh Gyula (Merida Team), Filó András (Budai Sziklák) és Stippinger László (Soproni KC) voltak a leggyorsabbak.

11 okt. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A hosszútávon az első kör és egy 25 km-es második kör megtétele volt a feladat. Itt már komolyabb mászások és technikásabb lejtőzések tették próbára a sporttársak felkészültségét. Gyönyörű vonalvezetésű pálya érintette a Szép Ilonka-forrást, Vitány-várat, és Mátyás-kutat is. Az első körben Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) és Szécsi Tamás (Bringabanda), fej-fej mellett haladtak, mögöttük az üldözők - szinte a teljes Magyar maraton élvonal. Szilárd a 32. km-ben robbantott és a befejező kört megtéve, már Szécsi nélkül, egyedül érkezett a villaparkban felállított célvonalhoz. Az abszolút értékelésben a dobogót Makács Gábor (PCCC-testbike) zárta.

Lányoknál a leggyorsabb Dósa Eszter (Vitalitás-SCOTT) volt. A dobogóra Dr. Cseh Veronika (KTM) és Orosz Anita érkezett. A női és férfi abszolút győztesek a Villapark külön ajándékát is megkapták (egy-egy kétszemélyes hétvégét a villaparkban). Maraton Bajnokaink elmondták, hogy a verseny ideális felkészülés volt az egy hét múlva sorra kerülő malajziai ötnapos versenyre.

Érdekes színfoltja volt a rendezvénynek, hogy Rónai Ferenc főszervező és csapata mellett, az ország két top versenyzője is segítette a minél sikeresebb lebonyolítást, Baros Bálint és Búr Zsolt (Bringabanda SC) a pálya nyomvonaláért és a jelölésekért volt felelős. Rónai Ferenc elmondta: „Mindenkinek szeretném megköszönni a részvételt, hogy a „késői" időpont ellenére is sokan megtiszteltek minket. A sikeresnek nevezhető I. Villapark Vértes Maratont, jövőre egy újabb verseny követi majd. Remélhetőleg már egy mountain bike sorozat keretein belül."

Eredmények:

Hosszú táv - férfi abszolút

1. Buruczki Szilárd - Kőbányai TC

2. Szécsi Tamás - Bringabanda

3. Makács Gábor - PCCC-Testbike

4. Horváth Csaba - KTM Erste Leasing

5. Tóth Rajmund - Budai Sziklák

6. Szabó Ádám - Bike Team Bratislava

Hosszó táv - női abszolút

1. Dósa Eszter - Vitalitás SE-Scott

2. dr. Cseh Veronika - KTM Erste Leasing

3. Orosz Anita

Sajtóközlemény

 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk