Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Cape Epic második nap Hermida és van Houts győzelmével, Szentgyörgyi Krisztián a 449. (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Archív
A CAPE EPIC MTB maraton második teljes szakaszát a Karl Platt – Urs Huber (Bulls) duó nyerte, a Thomas Dietsch – Tim Boehme (Bulls 2) páros előtt. Ezzel összetettben is az első két helyen várhatják a következő startot. Az olimpiai bajnok Jaroslav Kulhavyt és csapattársát Christoph Sausert (Burry Stander – Songo) ma egy láncszakadás hátráltatta, így végül harmadikként értek célba.

Alain Prost csapata a mai napon is szépen együtt dolgozott így az összetett 199. helyen értek célba (kategória 114). Tom Ritchey fantasztikus lendülettel a 89. helyre hozta be a csapatot (kategória 6.). Szentgyörgyi Krisztián és párja Willie van der Vyver (Northern Crocodiles/Trollope/X2S Team) az abszolút 449. helyén értek célba, ez a kategóriában a 142. helyre volt elég.

Cape Epic, MTB, X2S, kerékpár, maraton, extrém, hosszútáv, Haibike, Bulls, Specialized

19 márc. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A leghosszabb szakasz várta ma a Cape Epic résztvevőit. A Citrusdal és Saronsberg in Tulbagh közötti 146 km-es etap 2350 m szintet tartalmazott. 900 méternyi mászást az első 18 km-en kellett teljesíteni a versenyzőknek. A nyomvonal nagy része 1000 m tengerszint fölötti magasságon vezetett, érintve a verseny idei legmagasabb pontját is, 1180 méteren. A talaj mindenki örömére a tegnapihoz képest kegyes volt. 

A leghosszabb szakaszon a kifejezetten maraton specialista csapat versenyzői teljesítettek a legjobban, főleg úgy, hogy több komoly esélyekkel rendelkező párosnak ma is gondjai akadtak, de a közel 9 perces előny az első nem Bulls csapat előtt meggyőző a szkeptikusok számára is "a maraton nem csak erő és robbanékonyság!".

A mai napot élről kezdő Hermida-Van Houts páros mellől ma elpártolt a szerencse, ugyanis a holland defektet kapott, beleállt egy szög a gumijába. Hermida azt emelte ki, hogy nagyon nehéz volt így jó tempót menni, hogy a technikai hiba miatt leszakadtak az első bolyról (ez tegnap pont Kulhavyéknak is probléma volt).

A Specialized első számú párosa most sem úszta meg: Kulhavy lánca egy lejtmenetben szakadt el, vezető helyről álltak ki szerelni.

A hölgyek mezőnyében a Yolande Speedy-Catherine Williamson (Energas) duó volt a leggyorsabb. Az első két szakaszon magabiztosan vezető Esther Süss -Jane Nuessli (BMC Wheeler) csapat ma kis híján a feladás mellett döntött (gyomorrontás miatt), de végül sikeresen célba értek.

Cape Epic, MTB, X2S, kerékpár, maraton, extrém, hosszútáv, Haibike, Bulls, Specialized

Szentgyörgyi Krisztián és párja Willie van der Vyver (Northern Crocodiles/Trollope/X2S Team) az abszolút 449. helyén ért ma be, ez a kategóriában a 142. helyre volt elég.

Egy újabb nehéz nap a nyeregben: 145 kilométer 2350 méter szintkülönbséggel. Ma volt az első nap, amikor partneremet grimaszolni láttam a tempó miatt, de így is ő jött ki győztesnek kettőnk közül (már megint). Olyannyira, hogy a második hegynél kb. 35 perce tekertünk fölfele, a mezőny csiga alakzatban mászott a hegyre, amikor partnerem az egyik sziklacsúcson meglátott egy pár páviánt üldögélni.

Nem tudom, hogy csak engem akart demoralizálni vagy a felfelé menet és a napsütés ártott meg neki, de arra lettem figyelmes, hogy valami elképesztő hangon elkezdett huhogni, amire a páviánok visszahuhogtak neki, ez ment legalább 15 percen keresztül felfelé tekerés közben?!

A tempó és a táv ma gyilkos volt. De ezért hívják ezt a versenyt Cape Epic-nek! Még a profik is úgy készülnek rá agyban, hogy itt minden nap fúj a szembeszél, emelkedik, kegyetlen sziklás az út vagy ha nem, akkor homokban kell tekerni.

A partneremen kívül szeretnék még egy embert megemlíteni és köszönetet mondani a 3 tagúu csapatunkból unokatestvéremnek, Kulin Richárdnak. Ő segít nekünk minden nap a versenyre való felkészülésben. Ricsi ha kell autót vezet, villanyt szerel, megszerez és megszervez mindent, még a lehetetlent is. Nélküle nem tudnánk versenyezni!

Cape Epic, MTB, X2S, kerékpár, maraton, extrém, hosszútáv, Haibike, Bulls, Specialized

A 2. szakasz eredményei:

1. Karl Platt-Urs Huber (Bulls) 5:35.32,1
2. Thomas Dietsch-Tim Boehme (Bulls 2) +5.48,5
3. Christoph Sauser-Jaroslav Kulhavy (Burry Stander-SONGO)+8.44,1
4. Nino Schurter-Florian Vogel (Scott-Swisspower) +10.16,4
5. Jose Hermida-Rudi Van Houts (Multivan Merida) +11.28,3
6. Darren Lill-Charles Keey (Cannondale Blend) +11.28,9

Az összetett állása:

1. Karl Platt-Urs Huber (Bulls) 11:05.08,4
2. Thomas Dietsch-Tim Boehme (Bulls 2) +6.23,0
3. Christoph Sauser-Jaroslav Kulhavy (Burry Stander-SONGO)+8.03,9
4. Jose Hermida-Rudi Van Houts (Multivan Merida) +9.05,8
5. Darren Lill-Charles Keey (Cannondale Blend) +21.38,3
6. Marco Aurelio Fontana-Manuel Fumic (Cannondale) +29.07,1

A verseny honlapja: https://www.cape-epic.com/live/

Forrás: www.terepsport.hu | Foto: Cape Epic, Szentgyörgyi Krisztián | Absa Cape Epic 2 nap - Galéria

A CAPE EPIC 1. napjának videója

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk