Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Magyar siker a Mont Blanc maratonon

  • Állapot: Archív
Mont BlancMont BlancMTB ultramaratonok után idén az egyik legkeményebb terepfutó versenyen is szép sikert ért el Lőrincz Olivér. A 'The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc' versenyt teljesíteni a maga 163 km-ével és 8900 m syintkülönbségével, végig extrém  terepen futva hatalmas kihívás, de Olivér a több, mint 2000 (!) induló között is a 40. helyet szerezte meg.
29 aug. 2007 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


Marco Olmo
Marco Olmo
A versenyt az extrafutások legnevesebb olasz képviselője nyerte: Marco Olmo. Hihetetlen a győzelmi listája: 2-szer nyert a Mont Blanc-on, 4-szer a Szaharában, 6-szor a 'Desert Marathon of Lybia'.
Mindehez 59 éves és vegán!
[ vegansport.org ]
[ veganitalia.com ]

A nőknél az amerikai Nikki Kimball szinte rajt-cél győzelmet aratott.

A versenyen 2319 versenyző rajtolt, 44 országból,

Részletek Olivér beszámolójából:

'Augusztus 24. a nagy nap. Már az előző napot Chamonix-ban a verseny helyszínén töltöm, hisz a nevezést kell intézni. Kellemesen rácsodálkozom, hogy milyen sok hasonlóan borult elméjű van rajtam kívül a földön. Itthon Budapesten csodabogárnak kell érezzem magam, az egész országunkat nézve is csak néhányakat hoz lázba egy ilyen lehetőség hogy körbe lehet futni Európa legmagasabb hegyét. Itt Franciaországban valahogy ez más, tényleg egy más világ. 2300an vagyunk. Mindenkin látszik, hogy nem pár hete kezdte ezt a sportot. Szikár emberek, a lábakon és az arcokon is látszik a sok kilométer, az akarat, a megszállottság, az erő. Mindenkiből kinézem, hogy képes végig nyomni a távot. Nem értem, akkor hol van a mezőny azon fele, akik fel szokták adni?'
..
'A rajt napja is hamar rámköszönt. Igaz csak délután 6.30 kor indulunk, az egész délelőtt már az izgulós készülődés jegyében zajlik. Frissítő csomagot két helyre lehet küldeni a pályán, 77 és 120 Km-hez. Erre külön nejlont kaptunk a nevezésnél. Frissítők és váltóruha kerül mindkettőbe. Leadom, majd még pár órával a rajt előtt az elmaradhatatlan pasztaparti következik. Itt összefutok a várhatóan jól teljesítő két miskolcival, Carlos-sal és Bialkó Gáborral. Rövid beszélgetés, majd mindenki indul a dolgára, hisz már nincs sok hátra a rajtig.'
..
'Ekkor látótávolságon belül mind előrefelé mind hátra belátható szakaszokon sincs több mint néhány fejlámpa fénye. Megritkultunk, széthúzódott a mezőny.  A város a versenytáv 77. km-nél fogad minket. A csomagfelvétel flottul megy, fél perc alatt megkapom, lehet ha több versenyző érkezik hosszabb lett volna, de pont egyedül értem oda. Itt a sportcsarnokban kialakított frissítő mellett lehetőség van még zuhanyozni, masszíroztatni, sőt aludni is. Egyikkel sem élek, öltözés, frissítés, majd irány újból a pálya. Jól érzem magam. Természetesen fáradtan, de haladok. Courmayeurből kiérve a napocska is feljön, a lámpa visszakerül a hátizsákba. Hosszú kemény emelkedő ismét, már nem is számolom hányadik. Továbbra is előzgetek, mint eddig az összes emelkedőn. Viszont a lejtőkön sokszor fordított a helyzet. Refuge Bertone a következő pont. Innen hullámos egy nyomtávon haladunk az Arnuva pontig. Közben a bal achillesem elkezd rakoncátlankodni. Minden talajfogásnál egyre erősebben fáj egy ponton. Na ez nem jó. Az izomlazító krém sem csinál vele semmit. Próbálom máshogy rakni a lábfejem, ezzel tehermentesítve a vádlim.'
..

Teljes leírás

Eredmények

Férfiak

1. Marco OLMO (ITA) 21 h 31 mn 58 sec
2. Jens LUKAS (ALL) 22 h 23 mn 55 sec
3. Nicolas MERMOUD (FRA) 22 h 30 mn 51 sec

Nők

1. Nikki KIMBALL (USA) 25 h 23mn 45 sec
2. Monica AGUILERA (ESP) 27 h 18mn 17 sec
3. Karine HERRY (FRA) 29 h 06mn 03 sec

[ Eredmények ]
[ Olivér adatlapja ]

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk