Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Superior XP 977 karbon és XP 949 alu MTB kerékpár teszt - Mester Bálint és Gyurkó Péter Kiemelt

  • Állapot: Archív

Az X2S Superior TEAM tagjai nemcsak versenyeznek, hanem tesztelnek is a SUPERIOR kerékpárokkal. AZ első hónap használatának eredményeit, az első benyomásokat gyűjtöttük össze Mester Bálint és Gyurkó Péter tapasztalataiból.

A kerékpárokat edzésre, felkészülésre és éles már nemzetközi versenyzésre is használták a sportolók. 

14 máj. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Az első terepkerékpár és terepduatlon érmeket is megszerezték a SUPERIOR kerékpár nyergében Erdélyből és Újbudáról.

Mester Bálint (ITU Tereptriatlon VB bronzérmes) a SUPRIOR XP 977 karbon hegyikerékpárról

Az első gondolatomra amikor ráültem, azóta is emlékszem, mert bármikor ráülök ez jut eszembe.

"Nagyon el vannak találva az arányok. Egyszerűen jó ráülni, nagyon kényelmes egy versenygéphez képest, és ez nagyon fontos, főleg ha sokat edz vagy versenyez az ember. "

Nagyon stabil a bringa, és ez óriási biztonságot ad, bárhol is használom. Nagy szerepe ennek inkább a lejtőkön van. Az utóbbi 2 évben 29-essel versenyeztem, és most azt érzem, hogy ez a 27.5-es is van annyira stabil lefelé, mint a 29-es. A különbség viszont több mint egy kiló, ezáltal érezhetően könnyebben indul meg.

Összegezve eddigi tapasztalataim alapján (kb2-300km): JÓK AZ ARÁNYOK, KÉNYELMES, STABIL, KÖNNYŰ - a tereptriatlon, terepduatlon, XTerra futamokra ideális. Hegyikerékpár maratonra talán a 29 jobb, de ez stílustól is függ.

Mi az amit cserélnék rajta? Esetleg karbon nyeregcső, karbon stucni, kormány, de ami rajta van az is tökéletes.

Tetszik, hogy a Superiornál odafigyelnek a részletekre. A hajtóműnél odatettek, egy kis fém lemezkét a vázhoz, hogy ha beakadna a lánc, ne a vázat nyírja.. Szuper bringa! 

Gyurkó Péter (ultra terepfutó és MTB maraton versenyző) a SUPERIOR XP 949 alu hegyikerékpárról

Menettulajdonság: Úton jó. Terepen könnyebben átgördül az akadályokon mint a 26-os. A gyári gumi (Schwalbe Thunder Burt) vizes körülmények között és homokban szerintem használhatatlan. Szárazon jól viselkedik. A köveken, ahogy írtam könnyebben átmegy, ezt meg kell szoknom.

Mászás: Meglepően jól lehet vele mászni, Pilisszántóról P jelzés a Z jelzésig, majd fel a Pilisre sokkal jobban megy vele mint a 26-ossal.

Kanyarodás: Stabilnak tűnik, ahol nem technikás a kanyar. Szűk helyeken a kormány szélessége hátrány, viszont stabilabb vezethetőséget tapasztalok hosszútávon.

Fékezés: Nekem a korábban megszokott XT jobban bejön, ennek ellenére használható, a gyári keménységet kellett változtatni, az nagyon lágy, puha.

Kényelem: Váz és stucni, jól van összehangolva, kormány szélessége is jó. Nem hiányzik a szarv, amit a 26-nál használtam, ez is komoly előny.

Összegezve: terepkerékpározás minden típusához (maraton, XCO, túra, trek,...) nagyszerű, a tereptriatlon, terepduatlon, XTerra futamokra kifejezetten ajánlott.

További SUPERIOR információk, X2S TEAM csapat hírek:

X2S Facebook oldal

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 14 május 2015 11:42

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk