Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 16. Csütörtök  Ma Mózes és Botond napja van.  

Joe Berenyi magyar származású parasportoló nyerte az USA év paralimpikon versenyzője szavazását Kiemelt

  • Állapot: Archív

Joe Berenyi szoros küzdelemben szerezte meg a győzelmet a szavazáson, ahol vele szemben síelő, snowboard versenyző, hokis és atléta voltak a legjobb öt között.

11 dec. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  

Joe Berényi három érmet nyert – köztük két aranyérmet – a 2015 UCI Para-kerékpár pálya világbajnokságon, megnyerte a férfi C3 3 km-es egyéni üldözéses és időfutam versenyt. Az év folyamán még négy érmet – köztük három aranyat – nyert a Parapan American Games játékokon és nyert bajnoki címet az időfutam és az országúti versenyszámokban a férfi C3 osztályban a 2015 US paralimpia kerékpárbajnokságon.

Az 1968-as születésű Joe Berenyi 1998-ban egy építkezési balesetben vesztette el jobb karját és bal térdkalácsát, az orvosok sokáig nem is biztatták azzal, hogy járni tud majd.

Best Of The Year Winners 600

Az Athlete of The Year  ünnepségen 6 kategóriában hirdettek győztest:

Női olimpikon – Simone Biles, torna

Férfi olimpikon – Jordan Burroughs, birkózás

Csapat olimpikon – U.S. Women’s World Cup Team, foci

Női paralimpikon – Tatyana McFadden, atlétika

Férfi paralimpikon – Joe Berenyi, kerékpár

Csapat paraolimpikon – U.S. National Team, sledge hoki

A legjobb női paralimpikonok között volt Jamie Whitmore is, aki még ép sportolóként minden idők legeredményesebb női XTERRA tereptriatlon versenyzője volt, 2005-ben járt Magyarországon, ahol az első X2S extrém tereptriatlon versenyen állt rajhoz és Csomor Erika előtt meg is nyerte.

Jamie Whitmore Para Xterra 900

 

Whitmore testében 31 éves korában csontvelő rákot diagnosztizáltak - 3 év döbbenetes közdelem után és két egészséges gyermek édesanyjaként parasportolóként tért vissza a versenyzéshez. Azóta több világbajnoki címet szerzett, több világcsúcsot állított be, 2012-ben teljesítette a Leadville 100 MTB versenyt, ahol nemcsak célba ért, hanem a Triathlete magazin emiatt megválasztotta az év legjobb PRO visszatérőjének.

FACEBOOK

Joe Berenyi

Jamie Whitmore

Forrás: teamusa.org | Fotó: USA Paratriathletes, Facebook, Daily telegraph

 

 

Utoljára frissítve: péntek, 11 december 2015 17:54

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk