Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Lubics Szilvia ultrafutó a Magyar Becsület Rend kitüntetettje Kiemelt

  • Állapot: Archív

Lubics Szilvia ultra maraton futó Orbán Viktortól a Parlamentben vette át a Magyar Becsület Rendet.

"Ma hatalmas megtiszteltetés ért: a Parlamentben Orbán Viktor Miniszterelnök Úrtól átvehettem a Magyar Becsület Rend kitüntetést."

28 jan. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  

Lubics Szilvia többszörös győztese a legendás Spartahtlon ultramaraton futóversenynek (a pálya csúcsot is beállította), kétszer szerezte meg az első helyet az Ultrabalaton futóversenyen.

Háromgyermekes édesanya, fogorvos. 

Futó eredményei mellett rendszeresen tart motivációs előadásokat és a jótékonysági rendezvények állandó vendége.

Edzésmennyisége heti 100-150 km futás, néha több. A Spartathlon 246 km hosszú, ezt Szilvi 2014-ben 26 óra 53 perc alatt tette meg, ezt 2015-ben Nagy Katalin javította meg 25 óra 07 percre. Ezen a versenyen Szilvi 3. helyen ért célba.

A Magyar Becsület Rend átadásának bevezetője

„A közvélemény nemcsak a már-már transzcendens versenyteljesítményei okán kapta fel a fejét a Lubics Szilviáról szóló hírekre, hanem azért is, mert itt különlegesen ritka összhangját láthatja a sport, a család, a szakma hármasának. Nem áldozta föl a családi életet és a szakmai előrehaladást a sportkarrierért, és nem adta fel a sportolást a szakmai sikerekért vagy a családi boldogságért. Megvalósította mind a hármat, s ezzel bebizonyította, hogy a hatalmas távolságokat az életben is le lehet győzni.” 

Lubics Szilvia szavai a kitüntetés átvételekor a Facebook posztjában olvasható.

A beszéd első sorai:

A Magyar Becsület Rend átadásakor elmondott gondolataim a kitüntetéssel kapcsolatban:

Tisztelt Miniszterelnök Úr! 
Tisztelt Főtanácsadó Úr!
Tisztelt meghívott vendégek, családom!

Nagy meghatottsággal, és rendkívül büszkén állok itt az Ország Házának eme gyönyörű termében, ahol az imént vehettem át a Magyar Becsület Rendet, ezt a csodálatos kitüntetést, ráadásul megalapítása óta másodikként, az általam nagyra becsült dr. Tamás Aladárné Szűcs Ilona után.
Nehéz szavakba öntenem az érzéseimet, de az biztos, hogy könnyebb lenne bármikor lefutnom egy maratont, mint most beszélnem.

Tulajdonképpen még ebben a pillanatban is hihetetlen számomra, hogy ezt a kitüntetést megkaptam, hisz soha nem gondoltam úgy, hogy olyan különleges, és mások számára is ennyire értékes az, amit képviselek. 
Úgy érzem, nem vagyok más, mint valaki, aki - az életben éppúgy, mint egy 246 kilométeres Spartathlonon - hisz az álmaiban, hisz az álmai elérése céljából elvégzett munkában, hisz magában, hisz a család erejében; mint egy lány, aki nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen. Akinek nagyon fontos a hazája, amelyet egy-egy versenyen képvisel, akinek hihetetlen erőt ad a tudat a görög éjszakában (mondjuk úgy 160 kilométerrel a lábában, de még 80 kilométerrel a cél előtt), hogy ha elsőként ér Spártába, akkor el fogják játszani miatta magyar himnuszt, ami minden magyarnak egyformán fog szólni.

...

Lubics Szilvia Becsulet Rend

Lubics Szilvia egyik legfontosabb tanácsa, amit mindig elmond a hallgatóinak:

"Találjatok magatoknak egy olyan célt, amiért érdemes küzdeni, egy célt, amiben hisztek."

Forrás: Lubics Szilvia Facebook oldala

Utoljára frissítve: csütörtök, 28 január 2016 18:15

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk