Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Benkő Pamela a Szénás Kör egyik dupla teljesítője

  • Állapot: Aktuális

Benkő Pamela különleges terepfutó, futó, akit a Szénás Kör kapcsán ismertem meg. Nemcsak a futást és a természetet, hanem az állatokat is rajongással szereti. A Szénás Körön első alkalommal is mindkét távot teljesítette. Egyben. 110,5 km. Röviden így mutatkozott be.

04 nov. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  

Négy kutyusom van, 2 puli Edward és Lucky , Macika kaukázusi medveölő, és Léna moszkvai őrkutyalány . Két lovunk van Héró arab félvér , és Ali baba a férjemé arab telivér , és két cicánk. A Zselicben egy magánerdőben lakunk ?

A sportról is mondanál pár szót?

Nem teljesen szokványos a futáshoz való viszonyom . Egyedül futunk csoport tagja vagyok, olyan magányos farkas, ott szoktam posztolni, most visszanéztem ezt az évemet ? 3 db 70 km-es, 7 db 50 km-es , és 13 maratont futottam, 1 db 79,2 km és most ez a 110,5 km. A 30-asokat nem számoltam meg ?

Nem szeretem a versenyeket, saját örömömre futok.

Hogyan kezdted a futást?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

2015 januárjában kezdtem futni, 3 hónap után félmaraton, 7 hónap után maraton, 11 hónap után 70 km 22 hónap után aszfalt 100 km.

Ejha,... ez elég szépen ívelő futókarrier. A versenyekkel hogyan állsz?

Idén kezdtem el, mivel ha nem futsz versenyen senki vagy ? Beneveztem a Balaton Szuper Maratonra egyéniben . életem első versenyén 101 km futottam ? Első nap 48,2 km Második nap 52,9 km . Hörgőgyulladással indultam a versenyen, két napot így csináltam végig , a harmadik nap is indulni akartam csakhogy bizonyítsak , el is vitt a mentő....
Kocsis Árpitól kaptam egy "félbalatonérmet" ?

Nyáron indultam a Kék Balatonon ami TT Futva 79,2 km-ig jutottam 14 óra után a szakadó eső és vihar legyőzött és feladtam .

Az UB nem futottam , de az egyesületemmel a Varga Pincészetnél frissítő csapat tagjaként, mint masszőr segítettem a futókat. Azért mert engem nem tesz boldoggá a versengés , örülök mások örömének , és szívesen segítek a futásukban.

Miért tetszett meg neked Pécsről a Szénás Kör?

Benko Pamela Szenas KorAzért tetszett meg a Szénás Kör, mert kihívás, gyönyörű a táj. Egy Kedves Barátom lakik a közelben és sokszor fut itt, így megszerettem volna futni ezt a tájat. Jó benne, hogy instant ha rossz idő van, nincs befizetve a nevezésed, átrakhatod következő hétvégére. Ha beteg vagy nem kell, vagy betegen indulnod, vagy elbuknod a nevezésedet. Nekem csak a két kör egyben volt a célom, ez főpróba volt.

Mi lesz a következő lépés, mit tervezel?

Feltérképezni , hol mire kell figyelni , hol lehet majd faragni az időn , most volt idő fényképezni nézelődni. A következő is két kőr lesz , törekedve a jobb időre , az lesz az ezüst kőr ? Ez is nagyon tetszik a Szénás Körben , hogy bronz, ezüst és arany . Van időd fejlődni ? azt az érzést nyújtja , hogy visszavárnak ?

Hogyan készülsz, mi a saját recepted?

Havi 300 és 400 km közötti km futok, tudatosan, hétvégeken hosszúval, ami maraton vagy ultra. Keresztedzésként lovagolok, jógázom. Tudatosan étkezem, verseny előtt feltöltöm a szervezetemet, a szükséges vitaminokkal, sok csirkét, rizst, zöldséget fogyasztok.

Milyen felszerelést használtál a duplázáson?

A Szénáson futóhátizsákban vittem vizet, izót, kólát, magnézium -kálium stick, banánt, energiaszeletet, mandulát, biotech zselét. A 34. km-nél családi segítséget kaptunk a kopasz Csárdánál, kocsiból frissíthettünk, amit péntek este bepakoltunk. 60 km-nél Piliscsabán újabb családi frissítés, 75 km-nél meleg gulyásleves friss puha kenyér, az utolsó 31 km-en csak ami a zsákunkban volt, abból frissítettünk. Nekem 6,5 liter folyadékra volt szükségem.

Nőként neked mit jelentenek ezek a kifejezetten hosszú és gyakran nehéz erőpróbák?

Nőkén a terepfutás számomra talán könnyebb, hogy a férjem terepbiciklizik és ha elmegyek futni, megkeres, hozza a frissítést, segít tartani a tempót, ha valamitől megijedek, felhívhatom hogy keressen meg. Biztonságot nyújt, hogy teljes mellszélességgel támogat, mindenben segíti a futásaimat, közös öröm számunkra, megosztjuk ezt is ?

Mik a következő céljaid?

Most előttem lévő célok, a Kék Balatonra visszamenni és befejezni, Szénás Körre visszajönni és jobb idővel teljesíteni ?

Kinek ajánlod a Szénás Kört?

A Szénás Kört ajánlom annak, aki szereti a természetet és elég alázat is van benne a szintek iránt. A 31 km-es kör is felkészülést igényel. Nagyon tetszik hogyha valaki nem tudja rögtön a legjobb idővel teljesíteni, túra időt is szép éremmel honorálják, ami inspirálja az embert hogy mindig jobb és jobb legyen és visszatérjen ide ?

Köszönöm, további sok sikert!

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: kedd, 06 november 2018 10:55

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk