Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

A legendás sziklamászó Alex Honnold bizonyította, hogy egyben hardcore nindzsa ultrafutó is Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Alex Honnold a hatodik helyet szerezte meg a Red Rock Canyon 50K Ultra terepfutó versenyen

The Red Rock Canyon egy ultra terepfutó verseny a Keystone Thrust árnyékában Las Vegas mellett. A pálya végigvezeti a futókat a Red Rock látogatóközpontból az ősi azték homokkő kanyonokon és vízmosásokon keresztül; a kőbánya és a több millió éves mészkőképződmények körül. A 100 km pálya a Red Rock és a Cottonwood Valley teljes területét átöleli, mielőtt eléri a Bird Springs High Pointot és Blue Diamond városában ér véget.

18 nov. 2022 Hozzászólás: Hozzászólás  
A legendás sziklamászó Alex Honnold bizonyította, hogy egyben hardcore nindzsa ultrafutó is Foto: Desert Dash

Szombaton Alex Honnold világhírű hegymászó meglepte a futókat és a rajongókat, amikor beugrott a Las Vegas melletti Red Rock Canyon 50K Ultra-ba, és öt óra huszonhárom perc alatt a hatodik helyre futott be. A 37 éves Honnold Nevadában él feleségével Sanni McCandlesssel és lányukkal June-nal.

Az Ultrasignup adatai alapján Honnold egy másik ultrát teljesített 2011-ben, de néhány más futással is felkeltette az érdeklődést, beleértve a 2021-es Grand Canyon R2R2R -t ("Rim to Rim to Rim") – ez az állóképességi kihívás sok futó számára igazi bakancslistás kihívás.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

2017-ben Honnold volt az első hegymászó, aki kötelek nélkül feljutott a yosemitei El Capitanra, amelyet a Free Solo című film dokumentált, és emellett számos gyorsasági rekordot is tart. Honnold hosszú mászásairól is ismert – októberben egy nagyjából 60 kilométeres traverzt hozott létre, amely 14 Red Rock többkötélhosszas útvonalat tartalmazott, túrázást és 7000 méternél jóval több szintemelkedést 32 órán belül. Ezt a traverzt Honnold's Ultimate Red Rock Traverse-nek vagy HURT-nak nevezte. Találó név...

Noha az ultrafutás a hosszú mászótúrák természetes meghosszabbításának tűnhet, Honnold 2016-ban megosztott néhány gondolatot a Trailrunner Maggal a terepfutásról, és kifejtette, hogy véleménye szerint a futás nem alapvető a hegymászáshoz.

„Energiát használ fel, amelyet jobban fel tudnék használni a tényleges sportomhoz. Ugyanakkor szeretek futni és új ösvényeket felfedezni.” – mondta Honnold. „Én élvezem, hogy gyorsan haladok át az új területeken keresztül. Nagyon szeretem az új ösvényeket és dombokat, az új élményeket. És ez néha fontosabb, mint a hatékonyság, hasznosság.”

Bár a legtöbben nem tudjuk felfogni egy meredek sziklafal megmászását kötél és biztosítás nélkül, a gyerekként való futás öröme olyasvalami, amihez mindannyian kapcsolódhatunk. Nem valószínű, hogy Honnold a közeljövőben kihívja Jim Walmsley -t, de előfordulhat, hogy a kiváló sportoló nindzsaszerűen felbukkan egy ultra közelben. Sosem lehet tudni...

„Néha egyszerűen jó futni” – osztotta meg Honnold. – "Úgy érzem magam, mint egy gyerek."

Red Rock Canyon 100k Course Map

Forrás: runningmagazine.ca | Fotók: facebook.com/desertdashtrailraces 

Utoljára frissítve: péntek, 18 november 2022 17:17

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk